یک کلاس درس آنلاین فارسی به سبک «آکادمی خان»
چند روز پیش، داشتم با الکسا سایتهای پرمخاطب ایران را مرور میکردم، هر چند آمار الکسا خیلی هم دقیق نیستند، اما دورنمایی از وضعیت سایتهای محبوب در ایران را ارائه میدهند. اگر از سایتهای فرنگی، سایتهای خبری رنگارنگ و سایتهای ادارات و مؤسسات صرفنظر کنیم، کسر قابل توجهی از سایتهای پرمخاطب فارسی، چیزی جز سایتهای سرگرمکننده آن هم در شکل نازل خود نیستند. بله! سرگرمیسازی چیز بدی نیست، منتها سایتهای ما در این کار هم محتوای دست چندم و کپیپیستی ارائه میکنند و متأسفانه آمار بازدید از این سایتها بسیار بالاست. بیشتر از چیزی که تصورش را میکنید!
اما خوشبختانه در این چند ماهه، طبق یک روال عجیب، هر وقت از چیزی ناامید میشوم، بلافاصله خبر خوبی به گوشم میخورد، خبر خوب عصر جمعه، ایمیلی بود که محمد اکبرپور به من زد.
محمد، در حال حاضر در دانشگاه استنفورد در حال تحصیل در دوره دکترای اقتصاد است. ایشان و چند نفر از بچههای خوب ایرانی مقیم خارج ایران، هدفی بزرگ در سرمیپروراندند: آموزش رایگان و باکیفیت رشتههای مختلف با استفاده از ظرفیت اینترنت برای ایرانیها.
الگوی آنها در این مسیر «آکادمی خان» بود. بگذارید مختصری در مورد «آکادمی خان» برایتان توضیح بدهم:
آکادمی خان سازمانی آموزشی است که سایتی با همین نام دارد و هدف اصلی این سازمان، «ارائه امکانات آموزشی با کیفیت و استاندارد بالا، به هرکس و در هر کجا» بیان شدهاست. این سازمان غیرانتفاعی در سال ۲۰۰۶ به دست سلمان خان، آمریکایی-بنگلادشی تبار که خود دانش آموخته مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) است بنیان نهاده شد. در وبگاه این سازمان بیش از 3200 ویدیوی آموزشی درباره ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، اقتصاد، تاریخ، پزشکی و … به رایگان ارائه شدهاست که در و یوتیوب نیز قابل دستیابی است.
محمد با همراهی، شیما صالحی، رضا نصیری، علیرضا شرافت و سحر نسیمپور، یک گروه پنج نفره درست کردند و «کلاس درس» را راهاندازی کردند که یک موسسه غیرانتفاعی (not-for-profit) است که هدف آن فراهم کردن آموزش رایگان و باکیفیت برای تمامی فارسیزبانان است. اعضای گروه بر این باورند که آموزش نه محدود به آن چیزی است که در مدارس سراسر جهان به دانشآموزان آموخته میشود و نه محدود به سن، جنس یا طبقهی خاصی از جامعه. به همین دلیل است که قصد دارند به کمک تکنولوژی و به خصوص تکنولوژی به اشتراکگذاری ویدیو، با از میان برداشتن تمامی مرزهای مالی و جغرافیایی، امکان یادگیری تمام یافتههای دانش را برای همهی فارسیزبانان مهیا کنند.
کلاس درس شریک آموزشی «خان آکادمی» است و بخش بزرگی از ویدیوهای فارسی این مؤسسه را فراهم میکند.
در حال حاضر 210 ویدئو در سایت «کلاس درس» وجود دارد، که در مورد ریاضیات، حسابان، فیزیک، هندسه، حبر، نظریه بازیها و مکانیک کوانتومی هستند.
ویدئوها طولانی نیستند و هر کدام حدود 12 دقیقه هستند که نگاه کردن آنها را آسان میکند. ویدئوها در خود سایت و یوتیوب آپلود شدهاند و برای هر ویدئو لینک دانلود هم در نظر گرفته شده است.
اینجا صفحه فیسبوک کلاس درس است.
در ماههای اخیر چند بار پیش آمده که بعضی از خوانندهها با من تماس گرفتهاند، تا ببینند چگونه خودشان میتوانند یک دوره آموزشی در اینترنت راهاندازی کنند. اینکه چنین انگیزهای را در برخی از افراد مشاهده میکنم، بسیار خوب است. پاسخ من به این دسته از دوستان این بوده که اگر در کنار هدف آموزش، دغدغه مالی ندارند یا اگر قصد ندارند واقعا یک کار مستقل انجام بدهند، از امکانات سرویسهای از پیش موجود استفاده کنند. چون با این کار، دشواریهای فنی کمتر میشوند و محتواهای آموزشی در یک جا متمرکز میشوند. کلاس درس هم خوشبختانه از همکاری با دیگران استقبال میکند. شما میتوانید با پر کردن این فرم، در مورد خودتان و دوره آموزشی که قصد راهاندازیاش را دارید، توضیح بدهید.
اما بد نیست، نگاهی به سایت مکتبخونه هم بیندازید که ویدئوهای آکادمی خان را به صورت خوبی به زبان فارسی مرتب کرده است. در قسمتی از سایت مکتبخونه، درسهای ریاضی عمومی ۲ به صورت ویدئوی آموزش داده میشوند، این ویدئوها را دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف تهیه کرده است، استاد ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف –سیاوش شهشهانی– آموزگار این درسهاست. (بد نیست این مصاحبه را از ایشان بخوانید.)
درسهایی که خود آکادمی خان، ارائه میکند به زبان انگلیسی است، اگر زبان انگلیسیتان خوب نیست، نگران نباشید، چون با مراجعه به این کانال یوتیوب، میتوانید 235 ویدئوی آموزشی را که به زبان فارسی ترجمه شدهاند، ببینید.
در ضمن شما میتوانید مشارکت کنید و یک مترجم ویدئوهای آکادمی خان هم باشید.
چند نکته و پیشنهاد: ویدئوهای آکادمی خان، کلاس درس و مکتب خونه، بینظیرند، اما بسیاری از کاربران ایرانی، سرعت اینترنت بسیار پایینی دارند که استفاده از ویدئوها را برایشان مشکل میکند
میخواستم در اینجا پیشنهادی بدهم، میشود برای اینکه جنبه چندرسانهای دروس حفظ شود و در عین حال دروس قابل استفاده برای کاربران با سرعت پایین اینترنت باشد به جای ویدئو به اسلاید شو هم فکر کرد. بسیاری از ویدئوها را که مرور میکنم، میبینم که آموزگار مربوطه روی یک عکس، مثلا یک دقیقه حرف میزند، وقتی درس به صورت ویدئویی باشد، شما مجبورید، یک دقیقه ویدئو دانلود کنید، اما وقتی که اسلاید شو درست کنید، شما باید یک عکس و یک دقیقه فایل صوتی را دانلود کنید.
از نظر تکنیکی انجام چنین کاری کاملا ممکن است.
هر چند بحث اصلی، مثل خیلی وقتهای دیگر این است که چه زمانی سرعت اینترنت به استانداردهای جهانی نزدیک خواهد شد. بدون اینترنت، توسعهیافتگی متصور نیست.
چیز مهم دیگر، لزوم تنوع بیشتر در کلاسهاست، مثلا خیلی جالب خواهد بود که دورههای درسی علوم انسانی، کلاسهای سینمایی یا حتی دورههای پزشکی به میزان بیشتری ارائه شود. این تنوع، البته بدون مشارکت ما حاصل نخواهد شد.
راستی در مورد آکادمی خان، تا یادم نرفته بگویم که یک اپلیکیشن خوب برای آیپد دارد که میتوانید از اینجا بگیریدش. این هم برای دوستان اندرویدی. این هم کانال یوتیوب آکادمی خان است. این ویدئوی TED را که در آن سلمان خان در مورد انگیزهاش برای تأسیس این آکادمی توضیح داده، حتما ببینید. این ویدئو زیرنویس فارسی هم دارد.
اما در بخش بعدی این پست بد نیست که یادی دوباره کنم از سایت درسنامه. مزیت درسنامه این است که دقیقا متناسب با شرایط و امکانات کاربران ایرانی طراحی شده است.
این سایت انبوهی دوره آموزشی متنوع ارائه میکند، برای استفاده از این دورهها هم شما لازم نیست پولی پرداخت کنید، فقط باید یک ایمیل بزنید تا دوره به صورت تدریجی و درس به درس به شما ایمیل شود. همین و بس.
همان طور که گفتم دورههای آموزشی درسنامه بسیار متنوع هستند، برای مثال یکی از تازهترین دورههای آموزشی در مورد امنیت در وبلاگنویسی است. چیزهایی که در این دوره میتوانید بیاموزید اینها هستند:
– چگونگی انتخاب یک سیستم عامل امن و مناسب
– انتخاب میان سرویسهای وبلاگنویسی رایگان یا سایت شخصی
– ترفندهای امنیتی وردپرس برای سایتهای شخصی
– نکات امنیتی ضروری برای وبلاگنویسان
– بررسی قالب وبلاگ از دیدگاه امنیت
– همه چیز درباره ایمیل در وبلاگنویسی
– راهنمای پشتیبانگیری از وبلاگ
– آشنایی با مهمترین حملات به وبلاگها و وبسایتهای شخصی
– نکاتی برای بهبود کارایی و عملکرد وبلاگ
پست را با چند جمله زیبا که در صفحه معرفی اعضای سایت «کلاس درس» دیدم به پایان میبرم:
– «به کودکان باید چگونه اندیشیدن را آموخت نه به چه چیز اندیشیدن را». مارگارت مید
– «شما باید همان تغییری باشید که میخواهید در دنیا شاهدش باشید.» مهاتما گاندی
– «اگر نتوانید چیزی را به سادگی توضیح بدهید، به این معنی است که به اندازه کافی درکش نکردهاید.» آلبرت انیشتین
خیلی ممنون. یک پزشک خیلی مسئولانه و هدفمند مینویسه. مطالبت فقط برای پر کردن وبلاگ و افزایش هیت نیست. جذاب و در عین حال سودمند به معنی واقعی کلمه مینویسی.
خیلی ممنونم بابت معرفی این سایتهای خوب. باید از تلاشهای افرادی که پشت سر این سایتها هستند، نقدیر کرد.
خسته نیاشید
مطلب جالبی بود ، قبلا با سایت کلاس درس آشنا شده بودم و ویدئو های مربوط به نظریه بازی ها رو دنبال می کردم
ولی به نظر هنوز جای کار داره ، به نظر من یک الگوی خوب سایت http://www.coursera.org
هست ، به همراه هر ویدئو ها شما می تونید فایل pdf ، pptx و حتی زیرنویس ویدئو را به صورت جداگانه دانلود کنید
متشکر. یک پزشک همیشه انتخاب اول من موقع وارد شدن به اینترنت هست.
به قول بعضیها از خوانندههای یک پزشک، مطالبی از این قبیل را فقط میشه در یک پزشک خواند.
به سبک یک پزشک عالی و کامل و مفید بود.
ممنون دکتر جان.
من قبلا با این سایت آشنا شده بودم و مباحث مکانیک کوانتومی رو از این سایت دنبال کردم. با ایده و کارشون خیلی موافقم و خیلی هم ازشون ممنونم که دست به چنین کاری زدند. امیدوارم هرچهسریعتر مباحث کامل شوند و کیفیت هم روزبه روز بهتر شود. هرچند که در همین حد هم اگر بمانند بازهم عالی است.
اسلایدهای آموزشی خوبی در زمینه های پزشکی و پژوهش در علوم پزشکی دارم و خیلی علاقه دارم که اون ها رو با دیگران به اشتراک بذارم و حتی چندین بار وسوسه شدم برای این کار سایتی طراحی کنم که به دلیل عدم آشنایی با این پروسه و وقت گیر بودن آموزشش تا حالا که نتونستم کاری بکنم، اگه سایتی رو می شناسید که تو این زمینه فعالت می کنه و همکاری با دیگران را قبول می کنه لطفاً معرفی کنید
به زودی یک نمونه را معرفی میکنم.
سلام دکتر!خیلی عالی بود.این سایت های آموزشی برای من که کنکور 92 رو در پیش دارم خیلی مفید بود.بازم ممنون.
خیلی باحاله که وقتی به سایت آکادمی خان می رم با این پیغام از استقبال می شه:
403. That’s an error.
Your client does not have permission to get URL /contribute from this server. (Client IP address: 31.58.139.183)
We’re sorry, but this service is not available in your country. That’s all we know.
بهتر نبود قبلش چک می کردین ؟!سایتی که ملیت و کشور من رو مانع دسترسی آزادم به اطلاعات می دونه ، ارزش معرفی نداره
به نظر من هیچ ربطی نداره.
الان مثلا چون mysql اجازه دانلود پکیج هاش رو به کاربران ایرانی نمیده دیگه هیچکس نباید با mysql دیتابیس بزنه؟! یا اون وقتی که sourceforge برای کاربرای ایرانی دانلود نمی داد دیگه همه پروژه های روش بدرد نخور بودن؟
اصلا خیلی هم خوبه! دیگه از کوبا، سودان، کره شمالی و سوریه که بیشتر نیستیم!! هستیم؟!
“دیگه از کوبا، سودان، کره شمالی و سوریه که بیشتر نیستیم!! هستیم؟!”
آره هستیم! شما رو نمیدونم ولی من و احتمالاً خیلیهای دیگه برای شخصیت و هویت خودمون ارزش قائل هستیم. نمیدونم بعضیها با گفتن اینجور حرفا چه هدفی رو دنبال میکنن. شاید هم فقط از روی نارضایتی از وضع موجود باشه، اما باور کنید این راهش نیست!
در ضمن این که sourceforge اجازهی دانلود نمیده تا جایی که من میدونم به این دلیل هستش که سازندگان بعضی پروژه ها به هر دلیلی نمیخوان ما از کارشون استفاده کنیم، در حالی که خیلی از پروژههای دیگه این محدودیت رو اعمال نمیکنن.
به نظرم باید یاد بگیریم که به شخصیت هم احترام بذاریم.
در ضمن اون جمله ای که من گفتم کنایه بود.
و البته sourceforge از تاریخ 14 آپریل 2012 تحریم هاش رو علیه آی پی های ایرانی لغو کرد. تحریمش همگانی بود و ربطی به سازندگان نرم افزارها نداشت.
به دردم خورد . خیلی زیاد . از خان آکادمی خبر داشتم اما مکتب خونه رو نه . متشکرم .
باشد که روزی روزگاری ایرانی جماعت به جای زدن روکرد سرچ کلمه ی فلان تو گوگل بشود بزرگ ترین تولید کننده ی محتوای علمی و آموزشی در جهان
باشد که بشود
نوشتید سحر نسیم پور در حالی که نصیرپور درسته!
سلام.هرچی فکرکردم جمله ای که بتونم بااون از آقای دکتر تشکر کنم پیدانکردم.(لابدخیلی بی ذوقم)
متلب سایت، از چهار سال پیش، این روند را در ایران برای دروس دانشگاهی هوش مصنوعی شروع کرده است. البته، این پروژه، بعدها برای گسترش روزافزون خود، مجبور شد تا اندکی بعد تجاری نیز به خود بگیرد که حاصل آن ارائه نزیدک به 40 دروه در زمینه ای مختلف هوش مصنوعی و شبکه های عصبی و … بوده است. دوره هایی که برای آنها در داخل ایران نمونه های مشابهی وجود ندارند.
matlabsite.com
دوست عزیز شما سایتهائی مثل کلاس درس و مکتبخونه و آکادمی خوان و Coursea و Khan Academi و OCW و VideoLectures رو با سایت خودتون مقایسه میکنین؟
اینا سایتهائی هستن که یه عده از بهترین های هر تخصص بدون هیچگونه چشمداشتی و فقط و فقط به صرف اعتلاء علم دانششون رو در اختیار همه میذارن: کاملا باز و کاملا رایگان
اونوقت سایت شما؟ یه سایت که اول از همه کارش نوشتن پایان نامه و مقاله تقلبی هست. بعد یه سری فایلها رو از همین سایتها و منابعی اشتراکی میگیره میفروشه
این دو تا برابرند؟! واقعا؟
ببخشید آکادمی خان رو سهوا خوان نوشتم. لطفا در صورت امکان تصحیح کنید
این کار درستی نیست که شما به یک حرکت نوپای علمی، در کشور، چنین تهمتی را وارد کنید، بدون مراجعه به آن و مشاهده محتواهای ناب آموزشی آن که در در دانشگاهای برتر کشور نیز تدریس نمی شوند، کار پسندیده های نیست. شما فقط به لیست دوره های آموزشی سایت مراجعه کنید تا ببینید چرا دانشجویان دانشگاههای تهران، شریف و سایر دانشگاههای ایران، به همراه چهار هزار نفر دیگر در سال گذشته برای یادگیری هوش مصنوعی از این دوره های آموزشی چند رسانه ای استفاده کرده اند.
همچنین در مورد تجاری و یا غیر تجاری بودن ایده های هم باید این نکته را مورد توجه قرار دهید که تجاری بودن یک ایده، مطلقاً موضوع منفی ای نمی باشد. ویندوز یک سیستم عامل تجاری می باشد و لینوکس هم غیر تجاری و متن باز. هر کدام مسیر خود را با اهداف متفاوتی طی می کنند. هر کدام هم در مسیر خود به نسبت خود موفق بوده اند. غیر تجاری بودن یک ایده، لزوماً به معنی خوب بودن آن نیست. مهم این هست که پروژه تا چه مرحله ای توسعه می یابد که در مورد متلب سایت، همین تجاری بودن برای نزدیک به 10 نفر موقعیت کاری و شغلی ایجاد کرده است و در ضمن با توسعه پروژه را به پیشتاز اصلی حوزه آموزشی چندرسانه ای تبدیل کرده است. نزدیک به دویست ساعت آموزش تخصصی درلبه علم هوش مصنوعی، خود محصول این تجاری سازی در مسیر گسترش پروژه بوده است و نه ما و نه مخاطبین ما، چنین نگاه منفی ای به چنین حرکتی ندارند.
نکته دوم این است که بسیاری از ویدئو های آموزشی سایت، به رایگان ارائه شده اند که به راحتی قابل دنلود هستند. در مورد دوره های غیر رایگان نیز افراد مختلف به راحتی با پر کردن یک فرم می توانند، به راحتی آنها را به رایگان دریافت کنند.
به هر حال، کم لطفی شما در بیان نگاهتان به کارمان، بهانه ای بود برای من در جهت نوشتن چندین جمله. تقاضا دارم شما و دوستان دیگر در صورت تمایل به یادگیری هوش مصنوعی، به من ایلیمی ارسال کنند تا موارد بسیاری از ویدئوی های آموزشی را برایتان ارسال نمایم تا فرصتی باشد در جهت آشنایی.
سلام.
اینهم ایمیل که خواسته بودید.
دوست عزیز، چرا نخوانده تهمت می زنید. این کار درست نیست. سایتی که شما بدون کوچکترین ملاحظه ای به آن تهمت نا روا می زنید، ویدئو های آموزشی ای را تولید کرده است که نه تنها، در موارد داخلی که ذکرشان رفت، نمونه مشابه ندارند، بلکه در آکادمی خان نیز، در زمینه هوش مصنوعی، در این سطح بالای علمی و با این جزئیات، شما موارد آموزشی نمی بینید. شما برای حداقل 70 درصد از دوره های آموزشی آن نه در یوداسیتی (ایجاد شده توسط سباستین ترون)، نه در کورسرا (توسط دانشگاههای استنفورد و میشیگان و …) و نه در ای دی ایکس (مرتبط به ام آی تی و هاروارد) و نه در هر گوشه دیگری از سایت عمومی یوتیوب که ویدئو های همه موارد ذکر شده را دارند، نممنه نیمه مشابه نیز نمی توانید پیدا کنید و آنوقت شما چنین تهمت های ناروایی را به چنین حرکت بزرگ علمی در کشور می زنید که پایان نامه می فروشد و … . واقعاً نظر شما بسیار ناامید کننده و دلسرد کننده بود.
این بخش از نظر به اشتباه در محل و ترتیب نا مناسب منتشر شده است و باید قبل تر از موارد دیگر منتشر می شد. :)
جناب TOX:
توصیه می کنم این لینک ها را ببینید:
http://www.matlabsite.com/mvrps9011d
http://www.matlabsite.com/mvrga9011f
خان آکادمی رو بدون قندشکن باز کردم
این ارورو دیدم
بله….
403. That’s an error.
Your client does not have permission to get URL / from this server. (Client IP address: 91.99.227.117)
We’re sorry, but this service is not available in your country. That’s all we know.
سلام خسته نباشید. بطوراتفاقی باسایت شما آشناشدم
من آموزگار پایه ششم هستم پایه ای که هنوز خودمون خیلی درموردش
اطلاعات نداریم!!لطفا سایت هایی که ازلحاظ علمی برای دبستان پرباره
را بهم معرفی کنید.مخصوصا آموزش هایی که همراه با بازی درکلاس
صورت بگیره.متشکرم
سلام. این وبسایت گروه آسمان هست که آموزش داوطلبانه تفکر سیستمی در مدارس رو انجام میده. ابزارهای آموزشی این گروه بازی و داستان هستند. شاید برای شما جالب باشه.
http://asemaan.org/
باسلام من 60 ساله بازنشسته از مطالب گفته شده بسیار استفاده کردم .مخصوصا” گفتار بزرگان در من خیلی اثر کرد.ازشما آقای دکتر سپاسگزارم موفق باشید.
سلام
چرا خان آکادمی در ایران مسدود است؟
salam
ma az in ha too iran ham darim
http://www.nghte.ir
سلام.
ممنون از سایتهایی که معرفی کردید.سایت معلم آنلاین هم به خصوص برای دبیرستانی ها سایت مفیدی است:
http://www.moalemonline.ir
متشکریم از پزشک یکه دغدغه آموزش دارد نه پول دوستی و لذت جویی
بعنوان یک معلم از اطلااع رسانی تان بسیار بسیار متشکرم.
این سایتها (مکتب خونه و کلاس درس) را از طریق SMS به دوستان واشنایان معرفی کردم.
از بقیه بازدید کنندگان سایت تقاضا دارم که این کار را انجام دهند.
مسلما در این کار خیر شما هم شریک خواهید بود.
با تشکر
دکتر جان از دکتر خانت ممنونم
ضمن عرض سلام وخسته نباشید امیدوارم درراه تحقق اهداف متعالی انسانی موفق وموید باشید.دستتان درد نکند
koob has
دردم خورد . خیلی زیاد . از خان آکادمی خبر داشتم اما مکتب خونه رو نه . متشکرم .
ممنون از امکاناتیکه گذاشتین قطعاخیلی کمک کنندس اما من اینترنت کم سرعت دارم بامودم وسیم کارت ایرانسل وارد میشم واسه همین متاسفانه به سختی میشه ویدئوهارو دانلود کرد کی بشه سرعت اینترنت ایران بره بالا به امید اون روز
درود بر شما
اطلاع رسانی بسیار کاملی بود متشکرم.
اقای دکتر مجیدی@ این ابزاری که سایت کلاس درس یا اکادمی خان برای ساخت فیلم های اموزشی استفاده میکنمد اسمش چی هست ؟
تشکر
خسته نباشید میکم
امیدوارم دراینکار موفق بشین
سلام و درود بر کسانیکه دانش . وقت و انرژی خود را صرف آموزش انسانهای دیگر می کنند تا مشعل دانش روشنایی بخش راه انسانها در مسیر ناروشن و پیچ در پیچ زندگی باشد . متبرک باد نام چنین انسانهایی و سینه اشان هرگز تهی از عشق مباد .
تشکر از سایت تون امیدوارم درس های جدیدی هم اضافه بشه
محمد /کابل .
عــــــــــــــــــــــــــــالی دم همتون گرم عالی عالی عالی نمیدونم چطوری بگم واقعا
سلام
برخی از ویدیو ها فیلترند چی کار کنیم؟؟؟
برخی هم خطا میدن
مگه سرور اجازهی دانلود نمی دهد(توی چند رایانه امتحان کردم)
لطفا بررسی کنید
تشکر از زحماتتان
با سلام و تشکر از شما
یک جای این داستان خیلی جالبه شما فرمودید که یک شعار دارند که میگه
«ارائه امکانات آموزشی با کیفیت و استاندارد بالا، به هرکس و در هر کجا»
جالب تر اینکه با ip ایران می خواهی وارد سایت بشی با کمال احترام میگه Your client does not have permission to get URL / from this server
حالا نمیدونم شاید من فقط این پیغام میبینم اما اگر درست باشه واقعا براشون متاسفم چون یک ایرانی هرعلمی بخواهد می تواند به دست بیارد
به نام خدا
سلامممممممممممممم و خزاران سلام و درود بر شما و آموزش عالیتون من از دبیرستان تا الان اصلا مثلثات یاد نگرفتم اما الان لذت برم از آموختنش چون یاد گرفتم و نه حفظ کردم نه تقلبی نوشتم ببرم سر جلسه کاش زودتر با این سایت آشنا میشودم خدا حفظتون کنه و بی نهایت ممنونم ازتون
با کمال تأسف امروز که به وبسایت خوب کورسرا Coursera.org سر زدم وقتی سعی کردم لاگین کنم، متوجه شدم که دسترسی به تمامی سایت برای IP های ایرانی بسته شده است.
انگار بعضی احزاب در امریکا که با اجرای توافق ژنو نمی توانند دیگر رسما ایران را تحریم کنند برای ارضای تمایلات خود در دنیای مجازی دست به این کار می زنند.