نگاهی به پاهای «چیتا»ی اسکار پیستوریوس، دونده «تیغ‌نورد»

9

چهار سال پیش زمانی که نشریه تایم، اسکار پیستوریوس را جزو صد فرد تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۰۸ میلادی قرار داد، مختصری در مورد او در «یک پزشک» نوشته بودم.

از آن زمان تا به حال او مشغول مبارزه در داخل و خارج زمین، برای کسب اجازه شرکت در المپیک، در کنار سایر ورزشکاران سالم بود.

او باید در آن واحد، هم از لحاظ ورزشی عملکردش را ارتقا می‌داد و هم با منتقدانی که اعتقاد داشتند پاهای مصنوعی او، برتری‌ای نسبت به پاهای طبیعی در هنگام دویدن ایجاد می‌کند، مبارزه می‌کرد.

پیستریوس که صاحب ۴ مدال طلا و یک مدال برنز پارا المپیک است، سرانجام موفق شد بر این مشکلات غلبه کند و به المپیک راه پیدا کند.

اسکار پیستوریوس

این ورزشکار آفریقای جنوبی که به خاطر ظاهر ویژه‌ پاهای مصنوعی‌اش ملقب به تیغ‌نورد هم است، روز شنبه در جریان دور مقدماتی دوی ۴۰۰ متر موفق شد، در گروه خود با زمان خوب ۴۵ ثانیه و ۴۴ صدم ثانیه دوم شود و به دور بعد راه پیدا کند. (زمان ورزشکار کشورمان ۴۷ ثانیه و ۷۵ صدم ثانیه بود.)

اسکار پیستوریوس

به دنبال این پیروزی بیشتر نشریات معتبر دنیا، در مورد این پیروزی نوشتند، پیدا بود که عکاسان زیادی در این مسابقه روی پیستوریوس زوم کرده بودند.

اسکار پیستوریوس

اما پاهای جادویی پیستریوس چطور معلولیت او را محو و کم‌اثر کرده‌اند و اصلا این پاها چه جنسی دارند و چطور عمل می‌کنند؟

اسکار پیستوریوس

پاهای مصنوعی پیستریوس، ساخت یک شرکت ایسلندی به نام Össur هستند، این پاها با الهام از آناتومی و فیزیولوژی پاهای چیتا ساخته شده‌اند و به همین دلیل پاهای چیتا یا Cheetah Flex-Foot نام دارند.

این پاها که از الیاف کربن هستند، طوری ساخته شده‌اند که عملکرد مفاصل مچ پا را تقلید کنند و بتوانند با جذب نزدیک به ۹۷ انرژی‌ای که پا هنگام فشار به زمین وارد می‌آورد و آزادسازی آن، ورزشکار را به جلو پرتاب کنند.

اسکار پیستوریوس,پای مصنوعی

یک مخترع آمریکایی به نام «فن فیلیپس» مخترع این پا است، او که در ۲۱ سالگی یکی از پاهایش را از زیر زانو از دست داده بود، شخصا متوجه محدودیت‌های پاهای مصنوعی آن زمان شده بود، به همین خاطر او به مرکز ارتوپدی و ساخت اندام‌های مصنوعی دانشکده پزشکی نورث‌وسترن رفت و بعد از فارغ‌التحصیلی به عنوان یک مهندس طراحی زیست‌پزشکی در دانشگاه یوتا مشغول به کار شد.

فن فیلیپس

پاهای چیتای او برای او شهرت به ارمغان آورد، او در سال ۱۹۹۹؛ یک سازمان غیرانتفاعی برای تهیه پروتزهای مقاوم و ارزان برای معلولان جهان پایه نهاد و در حال حاضر پاهای مصنوعی برای قربانیان مین در کشورهای در حال توسعه می‌سازد.

وی در سال ۲۰۰۰، حقوق مربوط به پای چیتا را به شرکت Össur فروخت.

اسکار پیستوریوس

این پای مصنوعی، ۵۱۲ گرم وزن دارد، ارتفاع آن ۴۱۱ میلیمتر است و می‌تواند توسط فردی تا وزن ۱۴۷ کیلوگرم مورد استفاده قرار بگیرد.

صفحه این محصول در سایت شرکت سازنده

 
آگهی متنی در «همه» صفحات
درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / اندولیفت صورت دکتر رفیعی / متخصص زنان / خرید انواع نهال بادام از برتر نهال / نهال بادام / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / قیمت سئو / آموزش ارز دیجیتال / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / سپتیک تانک/ تبلیغ در گوگل/ buy neuralink / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / خرید نهال گردو خوشه ای پربار / خرید نهال گردوی چندلر پیوندی / درمان دیسک کمر / نهال گردو / بیمه عمر پاسارگاد / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / اورولوژیست / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / خرید لایسنس نود 32 / مجتمع فنی ونک / دانلود سریال / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / دکتر زنان / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / رژیم آنلاین آردایت / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه همتا / سانتریفیوژ / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / بلیط هواپیما تهران / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /
9 نظرات
  1. دکتر کتابفروش می گوید

    مطلب فوق‌العاده خوندنی‌ای بود کاش ویدئویی از ایشون رو هم میذاشتید!

    1. Mostafa Mostafavi می گوید
  2. saman می گوید

    آفرین به این اراده و پشتکار

  3. Hasan می گوید

    احساس می کنم تیغه ترجمه بهتری باشه تا تیغ.

  4. فرشید می گوید

    :)) یعنی ایشون با پاهای مصنوعیش، زمانش دو و ۳۱ صدم ثانیه بهتر از نماینده ایران بوده؟

  5. ن ش می گوید

    سلام. از مطلب جالب شما متشکرم.
    اراده و امید و کوشش، ابزاری هستند که غیر قابل باورها رو امکان پذیر می کنند.
    امیدوارم این اختراعات پیشرفتهای بیشتری داشته باشند و گستردگی بیشتری پیدا کنند تا معلولین کشور ما هم بتونن امید بیشتری به آینده داشته باشند.
    (جانوری که بیشتر ما به دلیل زیاد شنیدن نام اون در برنامه های علمی خارجی، چیتا می نامیم، همونطور که میدونید “یوزپلنگ” نامیده میشه که یکی از جانوران محبوب در تاریخ ایران بوده و به نظر من اگر از این نام اون هم بهره ببریم بد نباشه.
    البته باید ببخشید که من در مقاله شما که بیشتر علمی هست. جسارت کردم و نظری درباره واژگان دادم.)
    متشکرم

  6. مونیکا می گوید

    چند دقیقه ای گریه کردم…

  7. zmaaboodi می گوید

    باشد که این نمونه های مصنوعی باور مارو به داشته های طبیعیمون بیشتر کنه که واقعا خواستن توانستنه
    لذت بردم

  8. fireman می گوید

    خدا خیرش بده که همچین چیزی اختراع کرده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.