دلیل داغ شدن چک در توییتر در روز جمعه: آمریکاییها که تفاوت چچن و چک را نمیدانستند!
روز جمعه بدون اینکه حادثه مهمی در کشور چک رخ داده باشد یا یکی از شهروندان این کشور کار مهمی انجام داده باشد، چک در توییتر داغ یا اصطلاحا trend شد.
دلیل این مطلب؟ کسانی که نمیدانستند چک همان همان چچن نیست و این دو از هم 2600 کیلومتر فاصله دارند!
برای پیشگیری از هر گونه واکنش احتمالی مردم خشمگین سفیر چک مجبور شد وارد عامل شود و در وبسایت سفارت چک در آمریکا تصریح کند که چک ربطی به چچن ندارد، اول در قلب اروپا است و دومی عضو فدراسیون روسیه است.
با وجود اینترنت، ویکیپدیا و نقشه گوگل، هنوز هم سطح آگاهیهای مردم حتی در کشورهای توسعهیافته هم پایین است، مردم کشورهای چک و چچن را اشتباه میگیرند، همان طور که ایران و عراق را اشتباه میگیرند، همان گونه که برایشان گاهی همه فرهنگ و مردم یک کشور مترادف با درگیرهای سیاسی روز میشود.
البته از این سو ما هم با کشورهای دوردست آشنا نیستیم، کدام یک از شما میتوانید جای یک کشور کمتر شناختهشده آفریقایی یا آمریکای مرکزی یا خاور دور را به درستی نشان بدهید؟
منبع: فارین پالیسی
یکی از واکنشهای مردم بعد از رسیدن انواع بلاها، دعا به درگاه خداوند است، این موضوع چیزی نیست که منحصر به مردم مشرقزمین باشد، این بار حادثه بوستون بهانهای شد تا درستی این گزاره در توییتر اثبات شود.
همان طور که میبنید، میزان دعا برای بوستون و بوستونیها بعد از حادثه به اوج رسید.
و البته مثل خیلی وقتهای دیگر، بعد از فروکش کردن اوضاع، دیگر خبری از دعا نبود!
اما یک چیز جالب دیگر در مورد حوادث بوستون، منبع اطلاعاتی اصلی شماری از روزنامهنگارها و مردم در روز جمعه یعنی زمانی بود که پلیس مشغول جستجوی خانه به خانه برای یافتن جوهر سارنایف بود.
روز جمعه اخبار تا زمان حمله پلیس به قایق محل اختفای جوهر کسلکننده شده بود و در واقع هیچ کس به جز جمله کوتاه «پلیس در حال جستجو است»، خبر دیگری نداشت.
شاید بدانید که رادیوهای اینترنتی وجود دارند که مکالمههای بین پلیسها و یا آتشنشانها را در شهرهای مختلف آمریکا به صورت زنده پخش میکنند، شاید برایتان عجیب باشد، اما این رادیوها طبق قوانین آمریکا کاملا قانونی هستند. مسلم است که همه مکالمات و تماسها نیروهای امنیتی از طریق تماسهای قابل شنود توسط عموم، صورت نمیگیرد، اما طبق قانون به مردم امکان داده شده است که برای آگاهی از کم و کیف فعالیت پلیس و یا آتشنشانها به این مکالمات گوش کنند. در واقع به واسطه همین رادیوها است که گزارشگران و فیلمبردارها خود را به موقع به محل حوادث میرسانند.
اپلیکیشنهایی برای گوش دادن به این رادیوها در اندروید و iOS وجود دارد.
یکی از همین رادیوها در روز جمعه بسیار پرشنونده شد، توییتها و مطالب ارسالی شنوندگان این رادیو در توییتر و فیسبوک مبدل به اخبار دست اول روز جمعه شده بود.
این رادیو از UStream هم پخش میشد، روز جمعه مجموعا دو و نیم میلیون نفر این رادیو را برای لحظاتی هم که شده گوش میکردند و در نقطه اوج، این کانال 265 هزار شنونده داشت.
شما در اینجا میتوانید به سه دقیقه و نیم کلیدی از این رادیو گوش کنید. در دقیقه 2:45 اشاره میشود که مظنون دستگیر شده است.
این نوشتهها را هم بخوانید
خیلی این پستت خوب بود.روزمون رو ساختی
این بحث مسلما همیشه و همهجا درست نیست ولی تجربه شخصی من میگه که درصد بالایی (۹۹٪) از امریکاییها واقعا فقط چیزی رو میدونن که توی اخبار خونده باشند و تازه اون رو هم فقط یکبار میشنوند و فکر نمیکنند به موضوع، به مکان یا … این در میان اروپاییها کمتر است، آنها به اخبار از نوع آمریکایی بسیار بیاعتماند، رسانههای مستقل را دنبال میکنند و در مورد هرچیزی تحقیق میکنند.
همیشه نیازه که انسانو وادار به دونستن میکنه مثلا در ایران چون ما با همه دنیا یه جورایی درگیریم اجبارا اطلاعاتمونم از اون کشورها زیاده که شاید اصلا بدردمونم نخوره از یه پیرمرد روستایی هم بپرسی ریس جمهور امریکا کیه میدونه ولی شاید 50درص امریکاییها ندونن کشوری مثل ایران وجود داره یه مثال دیگه همه ما علی دایی رو میشناسیم میدونیم چند سالشه چندتا بچه داره و…اماعلی دایی 99درصد مارو نمیشناسه این دلیل بی دانشی بی اطلایی دایی نیست اون نیاز به این کار نداره
اتفاقا امروز شبکه مستند یه مستند راجع به همین مساله (به نام امریکا اخرین اشتباه) گذاشت فهمیدم بیشترشون از ایران خبری ندارن و به اخبار نادرست گوش میدن ولی عده ای بودن میخواستن حقیقت رو به مردم ثابت کنند