راپیرو: یک روبات دوست‌داشتنی که از «رسبری پای» خوشش می‌آید!

آیا دلتان می‌خواهد به دست خودتان یک ربات کوچک و دوست‌داشتنی مونتاژ کنید؟ رباتی که شایسته شخصیت گیکی شما باشد و بتوانید به دوستانتان نشان بدهید و به آن افتخار کنید؟

ما به شما «راپیرو» را پیشنهاد می‌کنیم!

08-15-2013 10-11-23 AM

رسبری پای  Raspberry Pi رایانه‌ای کوچک (در اندازه یک کارت اعتباری) است که بنیاد رسبری پای آن را ساخته است تا آموزش علوم رایانه را در مدرسه‌ها تشویق کند. دو مدل از این رایانه ساخته شده که قیمت‌شان ۲۵ و ۳۵ دلار است. سرعت پردازنده اصلی این مینی کامپیوتر ۷۰۰ مگاهرتز است که در حالت توربو تا ۱ گیگاهرتز نیز قابل افزایش است. حافظه این رایانه در دو نسخه ۲۵۶ مگابایتی و ۵۱۲ مگابایتی عرضه شده است. این رایانه دارای دیسک سخت نیست ولی به کمک حافظه SD، خود را راه اندازی می‌کند. این رایانه قادر است با سیستم عاملهای مختلفی راه اندازی شود. سیستم عامل اولیه‌ای که با آن عرضه شد لینوکس نسخه دبیان بود ولی نسخه‌هایی از اندروید نیز برای آن تهیه شده است.

08-15-2013 10-16-14 AM

یکی از کاربردهای «رسبری پای» استفاده از آن در روباتیک است و حالا در پروژه راپیرو از آن برای ساخت یک ربوبات کوچک انسان‌نما استفاده شده است.

راپیرو یک پروژه کیک‌استارتر است، وقتی کیت آن را مونتاژ کنید و روبات تکمیل شود، روبات می‌تواند راه برود، اشیا را در دستانش بگیرد و سر و کمرش را تکان بدهد.

08-15-2013 10-11-53 AM

البته خود «رسبری پای» در کیت این روبات نیست و آن را باید به صورت جداگانه تهیه کنید. در کیت روبات، 12 موتور کوچک قرار داده شده که باعث گردش گردن، کمر، پاها و بازوهای روبات می‌شوند، «رسبری پای» در سر روبات قرار داده می‌شود و برای چشم‌ها هم از دو LED رنگی کوچک استفاده می‌شود.

08-15-2013 10-14-53 AM

نیروی روبات توسط 4 باتری قلمی تأمین می‌شود. با زبان برنامه‌نویسی پایتون یا زبان‌های سازگار با ARMv6 می‌توانید برای روبات برنامه‌نویسی کنید.

در سر روبات پورت‌های اترنت و USB پیشبینی شده است. با این پورت‌ها می‌شود روبات را مجهز به آداپتور میکروفن، دانگل وای‌فای و حسگر فاصله کرد و به این ترتیب روبات را توسعه داد و مثلا کاری کرد که به صدا واکنش نشان بدهد یا در حین بازی آن را از راه دور کنترل کرد.

08-15-2013 10-12-36 AM

نسخه ابتدایی یا پروتوتایپ راپیرو با فناوری چاپ سه‌بعدی ساخته شده بود و اطلاعاتش در اینترنت منتشر شده بود، تا هر کسی خواست، روبات را شخصی‌سازی کند و بعد چاپ کند، اما محصول نهایی با قالب‌ریزی فلز به صورت سنتی تهیه می‌شود.

در حال حاضر می‌شود کیت این روبات را به قیمت 354 دلار سفارش داد که خیلی کمتر از روبات‌های انسان‌نمای لینکوسی موجود دیگر است. انتظار می‌رود از دسامبر سال میلادی جاری، راپیرو در در دسترس عموم قرار بگیرد، قیمت روبات در هنگام عرضه عمومی مشخص نشده است.

08-15-2013 10-13-03 AM

تنها مشکل عمده کیت راپیرو این است که خود «رسبری پای» یا دوربین و اسپیکر، حسگر فاصله را باید به صورت جدا تهیه کرد.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

2 دیدگاه

  1. اگه علاقمند به رصد پیشرفت در بخش های روباتیک و الکترونیک هستید یه سری بزنید به http://iranmicro.ir/ بزنید.
    که سعی داره با آموزش به زبان ساده و کاملاً رایگان کمکی به بالا بردن سطح علمی کشور داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]