مکعبهای بازیگوش، بازیچههای بامزه امروز، ترنسفورمرهای فردا!
هر وقت فیلمهایی در سبک ترنسفورمرها یا فیلم تازه «پسفیک ریم» میبینم و آن رباتهای عجیب و غریب باورنکردنی را میبینم، نمیتوانم به خاطر اینکه بیش از حد از دایره منطق خارج میشود، از فیلم لذت ببرم.
اما مدتهاست که وقتی تحولات گوشیهای موبایل و خودرو و سایر ابزارها را دنبال میکنم، میبینم که انسانها برای ورود به یک انقلاب صنعتی دیگر لازم است، دستگاههایی با قابلیت تغییر شکل به صورت هوشمند تولید کنند.
به عبارتی یک طراحی بدنه فیزیکی با طراحی عملکرد ثابت، دیگر برای ما جوابگو نیست، ما نیاز به لپتاپهایی داریم که لوله شوند! نیاز به گوشیهایی داریم که صفحه نمایش قابل توسعه داشته باشند، نیاز به بیلهای مکانیکی داریم که شکلشان متناسب به عملکرد تغییر کند، نیاز به رباتهای داریم که هنگام انجام عملیات اکتشاف یا نجات، متناسب با منفذهای آوار یا عمق زمین، تغییر شکل پیدا کنند. هر چند امیدوارم که نیاز به رباتهای مخفوفی مثل ترنسفورمرها پیدا نکنیم!
اما برای رسیدن به چنان سطحی از فناوری از چه فناوریهایی استفاده کرد؟
یکی از نخستین گامها باید این باشد که ما بتوانیم واحدهای الکترومکانیکی هوشمندی بسازیم که با تعامل با هم بتوانند، با پیوستن به هم و تغییر آرایش، یک شکل فیزیکی بزرگتر بسازند.
به تازگی آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه MIT با رهبری جان رومانیشین، معکبهای بامزهای درست کرده است.
وقتی چند عدد از این مکعبها را در کنار هم قرار بدهید و آنها را فعال کنید، آنها به صورت تصادفی، بالا و پایین میپرند و هر آن، شکل جدیدی درست میکنند.
اما این مکعبها که هیچ سطح متحرک خارجی ندارند، چطور حرکت میکنند؟
در درون هر مکعب، سطح دواری تعبیه شده که میتواند با سرعت خیلی بالا حرکت کند، وقتی حرکت این سطح دوار ناگهان متوقف شود و یا به عبارتی سطح دوار، ترمز کند، شتاب زاویهای آن باعث حرکت و جهش معکب میشود.
روی همه لبهها و همچنین وجههای مکعبها آهنربایی قرار داده شده است،این آهنرباها کمک میکنند که هر کعکب بعد از حرکت، بتواند در موقعیت تازه با معکبهای دیگر به درستی چفت شود.
پژوهشگران در حال حاضر در حال کار روی ارتشی از این مکعبها به تعداد 100 عدد هستند، آنها در پی آن هستند که با الگوریتمهایی حرکت معکبها را هوشمند کنند، طوری که آنها بتوانند به صورت نردبان، میز یا اشکال دیگر درآیند.
این نوشتهها را هم بخوانید
اگه این اجزا یا قطعات مشابهشون سلولهای یک روبوت باشند، نرمافزار پیوند دهنده اونها میتونه نقش DNA رو بازی کنه!
راستی قبل از اینکه این شاخه حسابی پیشرفت کنه و تخصصی بشه اول باید پزشکها فکری به حال چاق شدن انسانهای نسل های بعدی باشند!
کعکب = مکعب
دومین پاراگراف از آخر :دی
دکتر جان کامنت رو تایید میکنی بعد اشتباه تایپی رو درست نمیکنی؟ D:
این طوری نظر شما موقع خوانده شدن دارای اعتبار است
در فیلم Super 8 سفینه فضایی بیگانه از مکعب هایی به نام
آرگوس تشکیل شده، معکبها دارای خاصیت الکترومغناطیسی هستند و توسط بیگانه داستان کنترل می شوند.
فعلا فضایی ها از ما جلوترن!!!
درود و سپاس
تصور کنید یخچال خونه که می تونه تغییر شکل بده و برای کسی دیگری طراحی شده مثلا جاسوس یا کسی که برای به اصطلاح محافظت از خودش خواستار همچین چیزی بوده و آن را به اشتباه با یک حادثه ی همزمانی به در خانه ی شما فرستادن و همان شب اول به یکباره دچار اختلال بشه و به یک ترنسفورمر با همان قابلیت هایی که در فیلم سینمایی نظیرش دیده می شود تبدیل شود و شما هم که شب به هوای آب خوردن به این یخچال – ترنسفورمر سر زده اید به جای بطری آب خنک یک خمپاره یا موشک رو در دستتون ببینید و بعد که تازه دارید چشمهاتون رو می مالید با یه رباط عظیم الجثه مواجه می شید به خیالم که باقی خواب رو همون جا پیش یخچال – ترنسفورمر ادامه خواهید داد.
شب خوش