نامه معروف و سرنوشتساز اینشتین به فرانکلین روزولت را خودش ننوشته بود!
بعضی از رویدادهای تاریخی در ذهن و باور عمومی مردم به گونه متفاوتی ثبت شده است، به نظر من دسترسی کم به مطبوعات و کتابهای معتبر و کمبو.د پرسشگری درونی، باعث اینگوه جعلیات ذهنی میشوند.
باور ندارید؟!
از مردم عادی که در کوچه و بازار میبینید، بپرسید که چه کسی بمب اتم را اختراع کرد و یا نقش اساسی در آن داشت. عده زیادی، بدون تردید، فوری از معادله E = mc2 صحبت به میان میآورند و میگویند با کشف همین معادله بود که بمب اتم اختراع شد.
در صورتی که اینشتین نقش مستقیمی در پروژه منهتن نداشت و همان طور که میدانید تکنیک یک چیز است و یک فرمول نظری چیز دیگر.
پروژه منهتن نام پروژه تحقیق و توسعه بود که در زمان جنگ جهانی دوم برای ساخت بمب اتمی انجام شد. این پروژه با حمایت آمریکا و پشتیبانی انگلستان و کانادا اجرا شد. از سال ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۶ پروژه تحت نظر سرلشکر ارتش مهندسی آمریکا، لزلی گروز و جنبههای علمی آن زیر نظر رابرت اوپنهایمر اجرا شد.
اما نقش کلیدی اینشتین در این میان چه بود؟
در دوران جنگ جهانی دوم گمان میرفت که آمریکا مشغول ساختن سلاح اتمی است.پیش از شروع جنگ، اینشتین به رئیس جمهور وقت آمریکا -روزولت- هشدار داده بود که که دستیابی آلمان به سلاح اتمی تهدیدی برای همه جهان خواهد بود.انیشتن عقیده داشت امریکا باید در ساختن سلاح اتمی پیشدستی کند و به این ترتیب آلمان را از به کار بردن سلاح اتمی منصرف کند. این نامه در دوم آگوست سال 1939 فرستاده شده بود.
اما جالب است بدانید که فکر نوشتن این نامه و متن نامه، کار خود اینشتین نبود.این نامه را فیزیکدانی به نام لئو زیلارد نوشته بود.
او شخص عملگرایی بود و در حالی که هنوز بعضی از فیزیکدانها، متوجه اهمیت انرژی اتمی نشده بودند و در جنبههای فلسفی قضیه سرگردان بودند، او در ورای شکافت هستهای، واکنشگرهای هستهای و البته قدرت ویرانگر بمبها را میدید. همه متن نامه اینشتین را زیلارد نوشت و او بود که اصرار کرد، نامه امضا و فرستاده شود.
در متن نامه، زیلارد، چند بار از خودش با ضمیر و افعال سوم شخص یاد کرده است. زیلارد اعتبار اینشتین را نداشت و به همین خاطر تصور میکرد که اگر نامه از جانب اینشتین فرستاده شود، میزان مقبولیتاش بیشتر خواهد بود.
زیلارد مجارستانی بود، سالهای بعد او در ایجاد نخستین واکنشگر اتمی با انریکو فرمی مشارکت کرد و جالب است بدانید که نخستین بار ایده میکروسکوپ الکترونی و شتابدهنده خطی هم توسط او داده شوده بود، اما از آنجا که خود او، این دستگاهها را نساخت و تکمیل نکرد، در نزد عامه مردم دانشمند شناخته شدهای نیست.
این نوشتهها را هم بخوانید
کمبود پرسشگری درونی؟!
این اصطلاح رو قبلا از کسی نشنیده بودم
لطف میکنید یه پست اختصاصی راجع به همین اصطلاح بنویسید؟
تولد انسان تا مرگش به مانند روشن شدن کبریتی است ومرگ اومانند خاموش شدن آن بنگر ببین در عمرت چه کردی گرما بخشیدی یا سوزاندی چه پشت پرده هایی که وجود داشتند و معلوم نشدند بعصی ها مثل زیلارد گرما بخشیدند وبعضی ها پنهانی سوزاندند
برادر کارش زیادن درست نبوده مثلا الان امریکا و اسراییل اتمی ساختن چی شد ؟ ژاپن الکی زدن
المان اروپا رو که داشت ژاپنم اسیا رو داشت همه زیر یه پرچم بودند دیگه نیاز به بمب اتم نمی شد اان هر کوره کشوری اتمی داره مگه زد مثل پاکستان و هند و… اگه هیتلر بود اینا اصلا پیش نمیومد