سالروز اختراع ترانزیستور

3

امروز -23 دسامبر- به قولی مصادف است با سالروز اختراع ترانزیستور در سال 1947. (+)

در واقع، همان نقشی را که اختراع ماشین بخار در بروز انقلاب صنعتی در قرون 18 و 19 ایفا کرد، اختراع‌ ترانزیستور در انقلاب اطلاعاتی دهه‌های آخر قرن بیستم ایفا کرد. تقریباً تمام وسایلی که در ذخیره‌سازی، انتقال، نمایش و یا پردازش اطلاعات نقش دارند در داخل خود تراشه‌هایی از سیلیکون دارند که پر از مدارهای الکتریکی‌ است.

این تراشه‌ها هر یک هزاران یا شاید میلیون‌ها ترانزیستور را در خود جای می‌دهند. گرچه توضیح دقیق نحوۀ عملکرد ترانزیستور، شاید قدری  پیچیده است، ولی کاربرد آن بسیار ساده است. بدین‌‌‌‌‌ترتیب که این وسیله به یک ولتاژ الکتریکی‌ کوچک، این توانایی را می‌دهد که یک جریان الکتریکی‌ را کنترل کند. در کامپیوتر، ترانزیستورها به عنوان کلیدهای‌ کوچک و سریع قطع و وصل به کار می‌روند. در زبان باینری‌ یا دوتایی (صفر و یک) که در دستگاه‌های دیجیتالی کاربرد دارد، این حالت‌های قطع و وصل به صفر و یک ترجمه‌ می‌شوند که خود نشانگر انواع اطلاعات، از حروف یک متن‌ گرفته تا نت‌های موسیقی و رنگ‌های یک تصویر هستند. این‌ توانایی که امکان می‌دهد انواع و اقسام اطلاعات به صورت‌ چنین کدهای عددی خلاصه شوند، زمینۀ توسعۀ فناوری‌ اطلاعات را فراهم ساخته است.

از یک منظر، ترانزیستور همان کاری را انجام می‌دهد که‌ قبلاً لامپ‌های خلاء انجام می‌دادند. لامپ‌های خلأ که‌ دیگر تقریباً کاربردی ندارند نیز می‌توانند با به کارگیری‌ یک ولتاژ کوچک ورودی، یک جریان الکتریکی عبوری را کنترل کنند و همچنین می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی را تبدیل به زبان صفر و یک کنند. با این همه اگر ترانزیستور کشف نمی‌شد تا جایگزین لامپ‌های پرحجم و غیر قابل‌ اعتماد خلأ شود، بی‌تردید انقلاب کامپیوتر به نقطه‌ای که‌ امروز رسیده نمی‌رسید.

در نخستین کامپیوترهایی که برای‌ کاربردهای عمومی ساخته شدند چیزی حدود 19000 لامپ خلأ به کار رفته بود و این کامپیوترها 30 تن وزن‌ داشتند. برای مثال، در سال 1946 کامپیوترهایی به نام انیاک ‌ (ENIAC) به بازار عرضه شدند که به مقدار زیادی انرژی‌ برق برای کار نیاز داشتند و لامپ‌های آن‌ها هم پی‌درپی‌ خراب می‌شد و یا می‌سوخت؛ تا اینکه ترانزیستور، در سال‌ 1948، در آزمایشگاه شرکت بل، توسط یک گروه سه نفره از فیزیکدانان به نام‌های جان باردین‌ (John Bardeen)، والتر براتین‌ (Walter Brattain) و ویلیام شاکلی‌ (Shockley William) ساخته شد.

12-23-2014 2-45-04 AM

در ابتدا به‌ نظر نمی‌رسید که یکی‌ از کاربردهای عمدۀ این وسیلۀ کوچک در کامپیوترها باشد. اصولاً وقتی کامپیوترها در فاصلۀ سال‌های 1940 تا 1950 میلادی ساخته شدند کمتر دانشمندی می‌توانست‌ در آن‌ها چنان استعدادی را ببیند که در فاصلۀ چند دهه‌ بتوانند تمام جنبه‌های زندگی انسان را فتح کنند. قبل از گسترش فناوری دیجیتال، ترانزیستورها به عنوان یک جزء اصلی و مهم برای بهبود کیفیت کار سیستم‌های رادیویی‌ و صوتی موجود به کار می‌رفتند. اما وقتی که ترانزیستور در کامپیوتر مورد استفاده قرار گرفت، جایگاه خود را در عرصۀ تکنولوژی نوین به عنوان یک عنصر مهم پیدا کرد.

12-23-2014 2-44-53 AM

ترانزیستورها را می‌توان به تعداد میلیونی بر روی قطعات‌ سیلیکون به صورت انبوه تولید کرد. شاید بتوان گفت که‌ این ویژگی ترانزیستور که می‌تواند به صورت مجتمع‌ (complex) بر روی تراشه‌های سیلیکون قرار گیرد، عامل‌ اصلی توسعۀ فناوری اطلاعات باشد.

امروزه این تراشه‌ها نه‌‌‌‌‌تنها در کامپیوترها بلکه در دستگاه‌هایی نظیر دوربین‌ها، گوشی‌های تلفن همراه، ماشین‌های فتوکپی، هواپیماها، اتومبیل‌های مدرن و… کاربرد دارند. بدون ترانزیستور نه‌ اینترنت وجود داشت و نه سفرهای فضایی؛ ترانزیستورها در قلب فناوری‌های جدید نفوذ کرده‌اند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این عکس‌های تاریخی را پیش از این در کمتر جایی دیده‌اید

یک سرباز صربستانی در کنار پدرش که برای ملاقات او به خط مقدم نزدیک بلگراد آمده، خوابیده است. سال گرفتن شدن عکس، حدود 1914/1915یک نگهبان مرزی آلمان شرقی در صبحی که دیوار برلین سقوط کرد، گلی را از طریق شکافی در دیوار برلین هدیه می‌دهد،…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

تخیل: تصور کنید که یک موجود هوشمند فرازمینی از زمین بازدید می‌کرد و در اینستاگرام پست به سبک…

ما نمی‌دانیم که هیچ وقت بیگانگانی که می‌گویند اینقدر وجودشان محتمل است، از زمین بازدید خواهند کرد یا آیا آشکارا رخ خواهند نمود یا نه.فعلا در حد داستان‌های علمی تخیلی به قضیه نگاه می‌کنیم.اما تصور کنید که یک موجود هوشمند فرازمینی…

و باز هم قسمت دیگری از عکس‌های کمتر دیده شده تاریخی – گالری عکس

این عکس‌هایی که تحت عنوان عکس‌های کمتردیده شده درج میشوند، باز هم عکس‌های خوش‌شانس تاریخی هستند. لابد صدها برابر آنها عکس وجود دارد که اصلا فیلم آنها برای همیشه گم شده و خراب شده یا در آرشیو مجلات و روزنامه‌ها با تصور بی کیفیت بودن یا در…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    زنده‌باد بچه‌های الکترونیک. پرچم بالا! (:

    1. ارش می گوید

      فرشاد جان در واقع زنده باد فیزیکدان ها

  2. پژمان می گوید

    جالبه که ترانزیستور اختراعی اونها روشی متفاوت از روش پی ان پی و ان پی ان که روشی مرسوم هستش .. داشته ..
    در واقع کمی بعد از کار این دانشمندان ، این نوع ترانزیستور ها اختراع شد که خونده بودم مستقل از هم نیز بوده اند ..
    در هر صورت مختریعین واقعی ترانزیستور ، همان کسانی اند که پی ان پی و ان پی ان را اختراع کرده اند .. که خیلی هم مشهور نیستند ..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.