این لباس مانند یک بخاری شما را گرم می‌کند

وقتی دمای بدن شما افت می‌کند، این لباس نانوسیم (Nanowire) حرارت بدن شما را به روشی مبتکرانه افزایش می‌دهد تا احساس سرما نکنید و به بخاری اتاق نیازی نداشته باشید. محققانی از دانشگاه استنفورد با استفاده از فلز یک شبکه مش نامرئی به طور منظم و یکپارچه در تمام پارچه این لباس استفاده کردند که برخلاف لباس‌های معمولی که حرارت بدن را خارج می‌کنند، این لباس گرما را دوباره به روی پوست بدن می‌تابد. چون سیم فلزی استفاده شده در حد نانو است، لباس منعطف و نرم است و همانند یک لباس عادی جلوه می‌کند و استفاده‌کننده اذیت نمی‌شود. همچنین، به اندازه کافی محکم هست که در لباس‌شویی آسیب نبیند و قابل شست‌وشو باشد. جالب‌تر اینکه این لباس می‌تواند به برق وصل شود و شبکه مش به کار گرفته شده در آن گرمای کمی تولید کند که باز هم موجب گرم شدن لباس و بدن می‌شود. البته تابش اشعه‌های حرارتی به بدن قوی و خطرناک نیستند و مثلاً مانند لیزر نخواهند بود. ویژگی آخر این لباس برای افرادی که دوست دارند در زمستان پیاده‌روی کنند، بسیار مناسب است.

خالقان این لباس می‌گویند بیشتر سیستم‌های گرمایشی امروزی ناکارآمد هستند و باعث هدر رفتن میزان زیادی انرژی می‌شوند و در ضمن انسان را وادار به ماندن در اتاق و کنار خودشان می‌کنند. این سیستم‌ها فقط فضای داخل یک ساختمان را گرم می‌کنند و انسان در بیرون از ساختمان به مشکل برمی‌خورد. به علاوه، تقریباً نیمی از انرژی جهان توسط همین سیستم‌های گرمایشی درون ساختمان‌ها استفاده می‌شود و مقصر تولید یک سوم گازهای گلخانه‌ای هستند که موجب تغییر آب و هوا روی کره زمین شدند. بنابراین، انسان چرا باید برای گرم کردن خودش ابتدا یک ساختمان را گرم کند؟ و چرا به طور مستقیم فقط خودش را گرم نکند؟

nanowireclothcropHR-1

nanowireclothcropHR-2

در تصویر اول یک دستکش معمولی اجازه می‌دهد حرارت دست به بیرون منتقل شود ولی در عکس دوم، دستکش نانوسیم از فرار گرمای طبیعی دست جلوگیری می‌کند.

این محققان اذعان دارند که در مناطق بسیار سرد که امکان انجماد لو‌له‌های آب و گاز وجود دارد، باید از سیستم‌های گرمایشی استفاده کرد اما می‌گویند اگر مردم با پوشیدن یک لباس می‌توانند گرم بمانند و دمای بیرونی ساختمان نیز آن‌قدرها سرد نیست چرا باید سیستم‌های گرمایشی کار کنند. می‌توانیم این سیستم‌ها را موقتاً خاموش کنیم. یکی از محققانی که روی این لباس مقاله داده این‌طور می‌گوید: « من فکر می‌کنم سیستم‌های گرمایشی هنوز هم برای مناطقی که دمای هوای بیرون از ساختمان بسیار سرد است، لازم هستند اما می‌توانیم میزان زیادی انرژی حرارتی را صرفه‌جویی کنیم.» هر فرد با پوشیدن این لباس می‌تواند هزار کیلووات ساعت انرژی برق را در سال نجات دهد. این انرژی را دو مترمربع پنل خورشیدی در سال برای هر فرد تولید می‌کنند.

این لباس در محیط‌های کاری یک مزیت دیگر هم دارد. پایان دادن به دعواهای همیشگی روی گرم یا سرد بودن اتاق میان کارمندان. با پوشیدن این لباس، در نهایت هر شخص می‌تواند خودش را گرم کند و به دیگران کاری ندارد که گرمشان است یا سردشان و نیازی نیست بخاری یا سیستم گرمایشی روشن باشد.

اگر علاقه‌مند این لباس شدید، باید پنج سالی برای خریدش صبر کنید چون هنوز در حال توسعه است و به این زودی‌ها پشت ویترین فروشگاه‌های زمستانه‌فروش دیده نمی‌شود. حتی هنوز نمونه اولیه دوخته شده‌ای از این لباس عرضه نشده است تا ببینیم شیک هست یا خیر! شاید سوال کنید برای تابستان چه لباسی بپوشیم که بدنمان را خنک کند. محققان دانشگاه استنفورد دارند روی لباس خنک‌کننده تابستان نیز کار می‌کنند.

منبع

5 دیدگاه

  1. الان طرفداران تئوری توطئه دارن میگن شرکت‌های تهیه و توزیع انرژی برای جلوگیری از متضرر شدن خودشون مانع تولید انبوه این محصول میشن! :-D

  2. فکر کنم دلیل برجسته بودن استنفورد فعالیت ها و تحقیقات عجیب و جالب علمی اش باشه.زنده یاد سیمین دانشور،امید کردستانی و محمدرضا عارف هم از تحصیل کرده های این دانشگاه هستند.همچنین دکتر مریم میرزاخانی،برنده مدال فیلدز در ریاضیات هم از اساتید این دانشگاه هستند.

  3. لباس های دارای سیستم گرمایش مدت هاست که وجود داره(البته بدون استفاده از فناوری نانو) و در کشورهای سردسیر مورد استفاده هستند بخصوص توسط دارندگان اسنومبیل و موتورسیکلت. درلینک زیر نمونه این لباس ها موجود هست و با جستجو عبارت Heated مدل های متفاوتی رو میشه دید:
    http://www.revzilla.com/motorcycle/firstgear-heated-socks

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]