مایکروسافت گوگل جدید است؛ گوگل مایکروسافت قدیمی است

در طول یک سال گذشته در دنیای فناوری اتفاقی نادر و شگفتانگیز رخ داده است. مایکروسافت و گوگل دارند جایشان را با یکدیگر عوض میکنند. کمی به استراتژیها و محصولاتی که این دو شرکت در ۱۲ ماه گذشته عرضه کردند، فکر کنید و در کنار هم قرارشان بدهید؛ به چه نتیجهای میرسید؟ اکنون وضعیت این دو شرکت اینطوری است: مایکروسافت ۲۰۱۵ ساتیا نادلا مترقی، منبعباز و وب سرویس است. در مقابل، گوگل شرکتی در حال احتضار با درآمدهای سنتی نشان میدهد و روی پروژههایی متمرکز شده است که رویایی و غیرقابلاجرا هستند و جالبتر اینکه حاضر نیست از این پروژهها دست بکشد. با این وضعیت، فکر نمیکنید مایکروسافت دارد به یک گوگل جدید تبدیل میشود و برعکس گوگل میخواهد یک مایکروسافت قدیمی باشد. دلایل ما از این قرار است:
شاید این جابهجایی برای هر دو شرکت در یک حس مشترک نهفته باشد: ترس. مایکروسافت کنونی چیزی برای از دست دادن ندارد و گوگل کنونی دارد همهچیز را از دست میدهد.
چگونه گوگل دارد به مایکروسافت قدیمی تبدیل میشود؟
ستون فقرات درآمدهای گوگل روی تبلیغات و جستوجو است. روزگاری نه چندان دور مایکروسافت نیز همین وضعیت را داشت و غالب درآمدش از سیستمعامل ویندوز و نرمافزار آفیس بود. الان گوگل این وضعیت را پیدا کرده است و به ویندوز و آفیس خودش وابسته است؛ در حالی که دنیای فناوری به سویی دیگر میرود. الان تبلیغات روی شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنها است و کاربران بیشتر از هر زمانی به سراغ این دو میروند. خود شما در روز چند بار به سراغ فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، وایبر، واتساپ و نظایر اینها میروید؟ این تعداد را مقایسه کنید با تعداد دفعاتی که به سراغ جستوجوگر گوگل میروید. در دنیای امروز درخواستها برای بازدید اپلیکیشنی مانند «آبوهوا» بیشتر از جستوجو است. پس، تبلیغات در وب در حال کاهش است و به تبع آن درآمدهای حاصل از تبلیغات در وب و جستوجوگرها روندی نزولی دارد. به همین دلیل، سهام گوگل در پایینترین نقطه هفت سال گذشته قرار دارد؛ درست مانند مایکروسافت که وقتی به ویندوز و آفیس چسبیده بود. قابل درک است که چرا گوگل محکم این دو را چنگ میزند و سعی دارد نگهشان دارد ولی کاملاً مشخص است که هر روز درآمد کمتری را نصیب صاحبش میکنند.
به علاوه، گوگل یک خطای قدیمی مایکروسافت را دوباره تکرار میکند: اشتباه در اولویتها. مایکروسافت قدیم در چنبره ویندوز گرفتار شده بود و نمیدانست نسخه جدید سیستمعاملاش باید چه ویژگیهایی داشته باشد تا با استقبال روبرو شود. بعد راه را اشتباه رفت و روی چیزهایی کار کرد و حذف و اضافه انجام داد که اولویت کاربران نبودند. الان گوگل هم با آندروید دارد همین اشتباه را میکند. نسخه پنجم آندروید خوب است و طرفداران زیادی دارد اما در مقایسه با نسخههای جدید iOS از نظر استراتژی و تغییرات عمقی چقدر موفق است؟ اگر از رابط کاربری گرافیکی و ویژگیهای مرتبط با آن صرفنظر کنیم، چیز زیادی ندارد و بهتر است گوشی را به درون آب پرتاب کنیم. به طور مشابه، برنامه گوگل نکسوس به طرز محزونی آشفته است و مانند برنامههای دیگری از جمله Google Play Editions و Project Silver مرده به نظر میرسد. اپلیکیشنهای موبایل گوگل را کمتر کسی دوست دارد و همگرایی آندروید و سیستمعامل کروم نیز روند توسعهای بسیار کندی دارد و سرعت پیشرفتش در حد سرعت حرکت حلزون است.
گوگل روی چیزهای متمرکز شده است که رویاهای بزرگ اپل بودند و قبلاً انجام شدند. درست همانند آرزوهایی که استیو جابز داشت ولی مایکروسافت زودتر انجام میداد.
پس، توجه اصلی شرکتی مانند گوگل روی چیست؟ به نظر میرسد روی پروژههای رویایی و تخیلی مانند خودروهای خودران، بالون هوای گرمی که اینترنت بیسیم میپراکند، لنزهای تماسی محتولشده، هدست واقعیت مجازی Cardboard، عینک واقعیت افزوده، اسمارتفون ماژولار و در نهایت موضوعی که بیشتر شبیه قماربازی است: ارائه اینترنت باندپهن Google Fiber. کدامیک از این پروژهها به درآمدزایی رسیدند و سهمی از بازار دارند؟ صفر یا شاید زیر صفر. پروژههای شکست خورده یا ناتمام و بلاتکلیف باقی مانده این روزهای گوگل زیاد هستند و میتوان فهرستی ازشان ساخت:
مرورگر کروم درجا میزند و هنوز مشکلات مربوط به حافظهاش باقی مانده است.
سیستمعامل کروم رها شده است و تقریباً دو سال است که هیچ خبری ازش نیست.
پروژه Chromecast نزدیک به ۱۸ ماه بدون بهروزرسانی است و با Androin TV قاطی شده است.
مدت زمانهای پشتیبانی و بهروزرسانی سیستمعامل آندروید طولانی و مشخص نیست.
Android Wear با شتاب رونمایی شد ولی توسعه آن بسیار کند است
گوگل پلاس به شهر ارواح میماند
هیاهوی Google Wallet به طور کامل فروکش کرده است
در حقیقت، گوگل روی چیزهای متمرکز شده است که رویاهای بزرگ اپل بودند و قبلاً انجام شدند. درست همانند آرزوهایی که استیو جابز داشت ولی مایکروسافت زودتر انجام میداد. اسمارتفونهای بزرگتر، پرداخت موبایلی، امنیت بیومتریک، سرویسهای استریم موزیک و هماهنگ کردن همهی اینها در یک پلتفرم ایدههایی هستند که اپل برای اولین بار انجام داده است و اکنون گوگل به دنبال تحقق آنها است. آخرین نمونه آن نیز ساعت هوشمند گوگل است که میتوانیم تصور کنیم چقدر شرمساری به بار میآورد. برای اپل چه چیزی بهتر از این که ببیند گوگل چطور دارد هزینه میکند و پول خودش را دور میریزد. گوگل دارد از مایکروسافت کپیبرداری میکند و میخواهد موفقیتهایش را تکرار کند!
چگونه مایکروسافت دارد به گوگل جدید تبدیل میشود؟
اگر گوگل جدید شبیه مایکروسافت قدیمی شده است، پس گوگل قدیمی چطور بود؟ در یک جمله شبیه اسب تروا بود. در هر بخش با انواع استانداردهای باز و خدمات آنلاین رایگان حضور پیدا میکرد اما در دل اینها تبلیغات را میگنجاند و درآمدزایی داشت. کروم، جیمیل، گوگل داک، گوگل مپ، یوتیوب و جستوجوگر گوگل یک هسته مقدس بودند که درون ویندوز، مک، iOS و ویندوز موبایل قرار داده میشدند و اکوسیستم گوگل کاربران را میساختند. در گام بعدی، گوگل با بیرحمی تمام وقتی میدید این سرویسها(بخوانید اسبهای تروا) ممکن است به یک تهدید تبدیل شوند، آنها را از بین برد یا پشتیبانیاش را کاهش داد (داستان سیستمعامل بلکبری و نابودش شدن توسط گوگل، ویندوزفون و مشکلات باتری کروم روی ویندوز را به یاد بیاورید).
اکنون، مایکروسافت پس از طی کردن یک دوره بسیار طولانی میخواهد استراتژی گوگل را در پیش بگیرد. حداقل به نظر میرسد در گام اول میخواهد اسبهای تروا خودش را بسازد (آیا در گام دوم همان کاری را میکند که گوگل کرد؟ شاید؛ نمیدانیم). شاهد حرف ما نشستن برنامههایی مانند Outlook و Windows Calendar روی سیستمعامل iOS یا آندروید است. در ضمن، این شرکت اپلیکیشنهای ایمیل و تقویم بسیار خوب Acompli و Sunrise را نیز برای iOS و آندروید خریداری کرده است.
حرکت بعدی مایکروسافت، مرورگر چند پلتفرمی اسپارتان است که میخواهد مجهز به جدیدترین فناوریها و استانداردهای وب باشد و سرعت را هدف قرار داده است. دستبد Microsoft Band فارغ از پلتفرم است، برنامه محبوب آفیس این شرکت قرار است روی همهی سرویسهای کلاود باز شود و با رقبایی مانند iWork، iCloud، Docs و Drive بجنگد. حتی Analog Keyboard مایکروسافت بهترین اپلیکیشن روی دستگاههای پوشیدنی از جمله ساعتهای هوشمند آندرویدی است. چگونه مایکروسافت توانست همهی این برنامهها را روی دست کاربران قرار دهد؟ این شرکت به طور استادانهای از سامسونگ استفاده کرد؛ مهمترین شریک تجاری گوگل. مایکروسافت با پایان دادن به یک دعوای حق ثبت اختراع با سامسونگ در دادگاه، او را مجبور کرد اپلیکیشنها و سرویسهای مایکروسافت را به طور پیشفرض روی Galaxy S6 و دیگر گوشیهای آندرویدی قرار دهد.
گوگل چه زمانی دست از خودبرتربینی برمیدارد و دوباره خود را بازسازی میکند؟ برای مایکروسافت این زمان یک دهه به طول انجامید.
به همین صورت، مایکروسافت در آرامش در حال توسعه ویندوز ۱۰ است و نسل بعدی اسمارتفونهای لومیا و تبلتهای سورفیس هیبریدی را با بالاترین سطح استانداردهای سختافزاری میسازد. اما مایکروسافت همزمان که دارد این استراتژیها و برنامهها را پیش میبرد، از آینده و رویاهای خود غافل نشده است و پروژهای مانند «ویندوز هولوگرافیک» را به پیش میبرد و روی واقعیت مجازی سرمایهگذاری میکند. هولوگرافیک فراسوی آینده است و تشویق مصرفکنندگان و سرمایهگذاران. مایکروسافت همزمان تمرکز خود را روی لیزر حفظ کرده است و دارد پروژههای مرتبط با آن را نیز توسعه میدهد.
چگونه این اتفاق افتاد؟
اگر در ابتدای این مقاله با ما درباره جابهجا شدن موقعیت گوگل و مایکروسافت در دنیای فناوری همعقیده نبودید؛ با خواندن گزارشی از حال و روز این دو شرکت باید پذیرفته باشید که دارند جایشان را با یکدیگر عوض میکنند. اما چگونه این اتفاق افتاد؟ شاید این جابهجایی برای هر دو شرکت در یک حس مشترک نهفته باشد: ترس.
مایکروسافت کنونی چیزی برای از دست دادن ندارد و گوگل کنونی دارد همهچیز را از دست میدهد. این سناریو دقیقاً مخالف چیزی است که در گذشته وجود داشت. مایکروسافت قدیمی مست از فروش ویندوز و آفیس بود و ابداً حس نمیکرد که باید روی فناوریهای جدیدی تمرکز کند و به دنبال رصد بازار و فناوریهای آینده نبود. خدمات وب و موبایل توسط گوگل در حال اوج گرفتن بودند و بیشتر از همه مایکروسافت را تهدید میکردند. گوگل جدید نیز در همین موقعیت گرفتار شده است. درآمدش از خدمات وب و موبایل است و احساس میکند نیازی به کنترل بازار ندارد و میتواند از تغییرات بازار چشمپوشی کند. گوگل در حال رویاپردازی و پیشرفتهای علمی تخیلی به سبک شرکت اپل است در حالی که مایکروسافت دارد روی فرش قرمز قدم برمیدارد. پروژههای موبایلی به سرانجام نرسیدند، خدمات وب دیگر سودآور نیستند و سازندگان گوشیهای آندرویدی به شدت درگیر رقابتی نفسگیر در بازار برای کسب سود بیشتر هستند و از سویی دیگر اپل تهدیدشان میکند و صدمه میزند. تبدیل شدن گوگل به مایکروسافت قدیمی یک جور خودکشی به نفع اپل خواهد بود. نه تنها این شرکت به یک هدف آسان برای اپل تبدیل میشود بلکه مایکروسافت نیز شادان و با طراوتتر از گذشته استراتژیهای به سرقت رفته از گوگل را ادامه میدهد. تنها خبر خوب برای گوگل این است که زمان زیادی برای تفکر عاقلانه دارد. مایکروسافت هنوز راه طولانی در پیش دارد تا بتواند موقعیت جستوجوگر، جیمیل، آندروید، ادسنس و گوگل مپ را به خطر بیندازد. در اینجا یک سوال بزرگتر هم مطرح میشود: گوگل چه زمانی دست از خودبرتربینی برمیدارد و دوباره خود را بازسازی میکند؟ برای مایکروسافت این زمان یک دهه به طول انجامید.
گوگل نفوذشو از دست نداه ،آنقدر قوی هست که روزی ۱۰ تا ایده هم بده و رها کنه تکون نمیخوره از جاش، زیاد دیدم برای ورود به حتی اینستاگرام به گوگل رفتن و بعد وارد اینستاگرام شدن!
نظرات تخیلی و بی پایه ای بود. کیفیتی که گوگل ارایه میکنه چندین برابر مایکروسافته و فقط کافیه این فرض رو بگیرید که این پروژه های بلندپروازانه گوگل موفق بشن…
تقریبا نظرم به طور صد در صد با این مقاله متفواته.گوگل خیلی خوب داره پیش میره،تنها جایی که موافقم نکته پیشرفت ماکروسافت هست
به نظر من خیلی زیاد جانبدارانهست. پروژههای بالون گوگل و گوگل فایبر و … رو میگین شکست خورده، گوگل کروم و سیستمعامل کروم رو میگید متوقف شده و کند؛ ولی از اونور خریدن دوتا اپلیکیشن تقویم و شروع ساختن یه مرورگر جدید رو میگید موفقیت.
تو پاراگرافهای اول هم گفتید که دنیا رفته به سمت تبلیغات روی اپلیکیشنها. ولی نگفتید که بیشترین سفارش تبلیغ روی اپلیکیشنها، سفارش به گوگل هست.
اوه، راستی، «اپلیکیشنهای موبایل گوگل را کمتر کسی دوست دارد»؟ :)))))
نتیجه—–> “اپل” بهترین است!!!
مقایسه این دو شرکت کاملا اشتباهه … بخصوص مقایسه اپل با گوگل … گوگل در کشورهای مختلف شعبه میزنه اپل فروشگاه! … یعنی عملا اپل یه قسمت طراحی و یه قسمت فروش داره حتی تولید هم نمیکنه خط تولید هم نداره … منابعی نداره … گوگل میلیاردها میلیار صرف تولید و نگهداری دیتا سنتر ها و کلا اطلاعاتی که داره میکنه در حالی که اپل همچین چیزی نداره
گوگل مردم رو به اطلاعات متصل میکنه … اما اپل فقط دنبال فروختنه
مثل اینکه میوه فروش رو با کتاب فروش مقایسه کنی!
بهتره بگیم مثل اینه که روزنامه فروش رو با شرکت انتشاراتی مقایسه کنی.
هنوز هم خاطره تلخ نابودی بخش موبایل Nokia توسط همین سیاست تروجانی مایکروسافت حداقل برای ما ایرانی ها زنده است
عالی بود، خیلی آینده نگرانه بود…
به نظرم در کنار این اتفاقات که گفته شد، از دست رفتن اعتماد کاربران به گوگل هم نقش بزرگی در این مشکلاتش داره… انتشار پروژه های جاسوسی متعددی که گوگل از کاربران انجام داد و با NSA همکاری کرد باعث شد اعتماد کاربران تا حد زیادی از دست بره.
سلام
چرا این هفته مجله هفتگی نداشتید؟
میدونم که انتشار مجله هفتگی خیلی سخت و زمانبره ولی بی نظم شدن انتشارش خیلی ناراحت کننده ست.
توی بخش مجله هفتگی در اپ نیز فقط یکی از شماره های مجله هفتگی قرار دارد.
واقعاً قضاوت یکطرفانهی بود! مرورگر کروم رو پروژهای متوفق شده میبینید؟! عجیبه. ولی از اونور خریدن دوتا اپلیکیشن تقویم و شروع ساختن یه مرورگر جدید رو میگید موفقیت؟!
بسیار تا بسیار نظرات مندرآوردی بود … گوگل رو با هیچ شرکتی مقایسه نکنید … تو هیچ زمانی …
این فقط یه ترجمه است یا نظر شما هم همینه ؟!!!
من زیاد بهش معتقد نیستم
واقعیتاش اینه که برای نوشتن برای مخاطب داخلی باید سبک خاصی داشته باشی. احتمالا کسانی که اخبار روز رو دنبال میکنن، مشکل خاصی با این مقاله ندارن. این مقاله نمیگه که مایکروسافت ، گوگل رو به زیر کشیده. گوگل الان غولی است بر فراز کوه، اما مایکروسافت در یک دوره گذار هست. منتها عملکرد این غول، مدت زیادی است دچار اختلال، بربرنامگی و آشفتگی شده، اما مایکروسافت داره با مدیریت جدید، خیلی از تفکرات سنتی رو به دور میریزه.
نویسنده ما هم خیلی خوب مطلب را ترجمه کرده و در سایت گذاشته، منتها یادش رفته که این گزاره بالایی را عنوان کنه.
من کاملا با نظر نویسنده این مقاله موافق هستم و این مقاله رو یکی از بهترین مقالههای آی تی این دو سه روزه میدونم.
معمولا بزرگ شدن یک شرکت و به تبعات آن تغییرات در اون معمولا به کندی صورت خواهد گرفت
پس بزرگی گوگل و خوابیدن د رباد موفقیات چند سال اخیرش زیاد غیر منطقی نیست .
حال اگر پروژه های جدیدش به موفقیت مورد نظر نرسیده بحثی است که به اون معتقدم
و اینکه وقتی چیزی برای از دست دادن نداشته باشی بهتر ریسک میکنی و حجومی تر عمل میکنی این هم در مورد بسیاری از شرکت ها که می خوان خودشون رو نجات بدن درسته
ولی اینکه موفقیت های گوگل رو با چند حرکت مایکروسافت زیر سئوال ببریم و اون رو در جایگاه سابق مایکروسافت در ورطه خطر ببینیم چیزی هست که نه الان نه تا سالهای بعد نیم تونه منطقی باشه
و البته این حرف هم زیاد جالب نیست که مخالفان این پست رو انسانهای کم مطالعه ایی در زمینه مورد بحث بدونین
به نظرم سطحی و غیر حرفه ای بود.
نوشتتون جوک بود یا مطلب (علمی) تخیلی ؟!!
یکی از بزرگترین اشتباهات گوگل فدا کردن سرویس هایی مثل گوگل ریدر برای گوگل پلاس بود.
یه زمانی دکتر تند تند پستای اپل فن بویی می ذاشت دید دیگه زیادی هایپ شده حالا نویسنده جدید راه جدید پیدا کرده عنوان گوگل و مایکروسافت محتوا اپل چه قدر قشنگه
متن رو خودتون دوباره بخونید خنده تون نمی گیره؟
نویسنده مطلب یه نکته رو هم فراموش کرده .پروژه های بلندپروازانه بودجه اش از جیب سران گوگل در میاد نه شرکت گوگل.مثل اقای گیتس که بادرامدش میره افریقا بامالاریا مبارزه کنه.(ربطی به مایکروسافت نداره)یاشریکش اقای الن که سودش رو خرج تحقیقات مغزی میکنه.یادمه اقای گیتس گفته بود افریقا مشکلش گرسنگی ومالاریاست اونوقت لری پیچ میخواد با بالون اینترنت رایگان بهشون برسونه.درضمن کار خیریه از اپل ندیدم تاحالا.شرمنده.نوابغ رادست کم نگیریم وبه نیات خیرشون احترام بگذاریم.با احترام .
این مقاله رو خیلی قبول دارم، بعضی از دوستان جوری نظر دادن اگار این دو الان توی رینگ بوکس با هم هستن. تمام چیزی که این مطلب داره می گه اینه که گوگل و مایکروسافت شیوه و منش خودشون رو تغییر دادن. جای دو شرکت و سهمشون از بازار هر جا که باشه فعلا مایکروسافت داره خودش رو تصحیح می کنه و گوگل داره خودش رو سرگرم می کنه و حواسش به امروز نیست.
با سلام به تمامی خوانندگان فهیم سایت یک پزشک
آنقدر برعلیه این مقاله گفتید تا مجبور شدم وارد گود شوم. از اینکه صریح نظرتون را گفتید؛ خوشحالم.
در دنیای آیتی نمیشود شرکتها را به خوب و بد تقسیم کرد یا نگاهی صفر و یک داشت. به مرور زمان و با تغییر فناوری و بازار و علایق کاربران و هایپهایی که رخ میدهد، هر شرکت یک استراتژی در پیش میگیرد و طیفی از محصولات را بر اساس همان استراتژی طراحی و روانه بازار میکند. حال، ممکن است این استراتژی خیلی خوب جواب بدهد یا نه برعکس. در چند ده سال گذشته بارها و بارها دیدیم یک محصول اپل شکست خورده است یا یک محصول مایکروسافت خیلی بد و افتضاح از آب درامده.
مقاله بالا فقط میخواهد این را بگوید که مایکروسافت تغییر استراتژی در درامد داده و ظاهرا این تغییر با ورود مدیرعاملی به نام ساتیا نادلا جواب داده است و از سویی دیگر استراتژیهای گوگل در این چند سال عمدتاً ناکام بود؛ توجه کنید میگوییم عمدتاً. این به معنی خوب بودن مایکروسافت و بد بودن گوگل یا برعکس نیست. همانطور که به معنی نابود شدن قریبالوقوع گوگل و موفقیت بزرگ مایکروسافت نیست. بله؛ بسیاری از محصولات گوگل بلندپروازانه و رویایی هستند که اگر به بار بنشینند میتوانند دوباره گوگل را به صدر جدول برسانند ولی فعلا وضعیت گوگل طبق آمار سهام و درآمد و چندین پروژهای که نصفه نیمه رها شدهاند زیاد خوب نیست. من هم معتقدم گوگل شرکتی نیست که از پس از چالشها برنبیاید و در آینده نبوغش را برای برونرفت از این وضعیت خواهیم دید. اگر نگاهی به منبع اصلی مقاله و کامنتهایی که کاربران گذاشتند بیندازید؛ آنها هم مانند ما از برخی ابزارهای گوگل دفاع کردند ولی در عین حال قبول دارند مایکروسافت این روزها بهتر کار میکند. این یک دوره گذار مهم برای هر دو شرکت است.
به نظر من راهی که گوگل برای حل مشکلاتش داره خیلی کوتاه تر از مایکروسافته. مایکروسافت فقط وعده و وعید داده.
به نظرم انتخاب خوب و هوشمندانه ای بود و ترجمه روانی داشت
همون ترجمه خوب و پراحساسش هم بود که کلی منتقد را احساساتی و برآشفته کرد
و البته علیه گوگل نوشتن صدالبته دریای انتقاد را هم خواهد داشت و به شجاعت نویسنده و مترجم احسنت باید گفت
من سالهاست از خدمات مایکروسافت استفاده می کنم و سخت افزارهای اپل.
پیش از این دو گوشی و یک تبلت اندرویدی داشتم و از جیمیل و سرچ گوگل استفاده میکردم. اما الان فقط وقتی با بینگ به جواب نرسم (شاید هفته ای دو سه بار) میام سمت گوگل. به عنوان کسی که بیش از ۱۰ ساله که کاربر حرفه ای کامپیوتر هست و زندگیم رو پای کامپیوتر گذاشتم، میگم که این گوگل و مایکروسافت همون گوگل و مایکروسافت قدیم نیستند.
یعنی تو این سایت حتی اگه بخوان در مورد نارنگی و پرتغال هم مطلب بنویسند حتما باید اسمی از شرکت اپل وسط بیاد و حتی اگه شده بصورت زیرپوستی ازش ستایش بشه. خیلی جالبه
اپل این وسط چی میگه؟
به راستی که انتشار چنین مطالب جانبدارانه و مغرضانه ای اساس تولید فن بوی ها و طرفداران متعصب رو شکل میده
میدونم که افراد حرفه ای و بی طرف در دنیای فناوری با خوندن چنین مطلبی،ایرادات مقاله رو به درستی متوجه میشن.کما اینکه در همین نظراتی که داده شده اکثر این عزیزان به جانبدارانه بودن این مقاله اشاره کردند.
یکی از بزرگترین اشتباهات گوگل واقعا فدا کردن گوگل ریدر بود واسه پلاس!
من مقاله رو خوندم و بعدش هم نظرات کاربران رو . باید بگم نظرم با خیلی از دوستان یکی نیست و اتفاقا این دفعه با ۱پزشک ( یا نویسنده اصلی مقاله 🙂 ) موافقم آن هم شدیدا.
من تا چند وقت پیش فکر می کردم مایکروسافت با خرید نوکیا بزرگترین اشتباه قرن را کرد ولی تو این مدت با خوندن مقالات متعدد و نتیجه ی عمل این شرکت متوجه شدم که نه اتفاقا خیلی هم حساب شده این کار رو کرده بود.
ضمنا پروژه های در حال برنامه ریزی مایکروسافت خیلی خیلی به سمت گجت ها و استفاده عمومی داره پیش میره و در عوض گوگل به سمت اعماق و مرزهای تخصصی علوم کامپیوتر در حال پیشرفته. به نظرم دقیقا چند سال آینده جایگاه کوگل و مایکروسافت عوض خواهد شد و الزاما این اتفاق بدی نیست. حتی من فکر می کنم گوگل بزودی جای IBM و HP را در صنعت کامپیوتر آمریکا خواهد گرفت. خریدهای سخت افزاری عظیم و ورود به لایه های زیرین برنامه نویسی و علوم رایانه نشانه های این حرکات شاخص گوگل است.
ضمنا مایکروسافت با سرمایه عظیم خود در حال کار برروی فناوری های مخاطب پسند تر است. توسعه ی سریع کورتانا و اضافه کردن مترجم همزمان به اسکایپ که به شدت و سریع در حال پیشرفت است نشانه های این حرکت مایکروسافت است. فقط یک ایده ی بد از قدیم در مایکروسافت هست که هنوز آزار دهنده است . آن هم وجود دامنه های متعدد و اکانت های متعدد برای هر حرکت در این شرکت است. در حالی که گوگل همیشه یک شعار داشته است : ” یک اکانت برای همه ی امکانات ” .
راستی ۱ پزشک عزیز اگر ممکن است مقاله ای هم در مورد Deep Learning بنویس. آخرین پروژه ی بلند پروازانه ای که گوگل بر روی آن فعالیت می کند.