آیا میدانستید که یک سوم انسانها نمیتوانند کهکشهان راه شیری را ببینند؟ اطلس جدید از روشناییهای مختلکننده دید آسمان شب
آه که دیدن آسمان شب، چه فکرها و تخیلها را در آدم برنمیانگیزد.این مشاهده و تأمل از یک سو، آرامشبخش است و از سوی دیگر شاعرانه. ضمن اینکه میتواند یادآور هیشگی خُردی ما در مقابل فضای بیکران باشد یا اینکه تلنگری دائمی باشد به نژاد بشر که چه مرزهای زیادی برای پیمودن هنوز وجود دارند.
اما در مقام عمل، این همه روشناییهای مصنوعی، ظاهر شبهای ما را تغییر دادهاند. طوری که گاهی دیدن کهکشان راه شیری، برایمان در حکم آرزو میشود.
به تازگی ناسا بر اساس اطلاعات جمعآوری شده از روشنایی شهرهای دنیا از طریق ماهوارهها، اطلسی از دنیا منتشر کرده است که نشان میدهد، تنها اقلیتی از ما قادر به دیدن کهکشان راه شیری هستند.
در نقشهای که میبینید در مناطق زردرنگ، شدت آلودگی نوری، در حد متوسط است، اما آنهایی که در مناطق سرخرنگ هستند، کلا نمیتوانند کهکشهان راه شیری را ببینند.
برآورد ناسا نشان میدهد که کلا یک سوم انسانها نمیتوانند کهکشان راه شیری را ببینند. البته در برخی مناطق این درصد محرومیت بالاست که شامل 60 درصد اروپاییها و 80 درصد ساکنان امریکای شمالی میشود.
تصور را در ابعاد بزرگ میتوانید در اینجا ببینید.
من تجربه دیدن آسمان شب روی کشتی در وسط اقیانوس رو دارم. حقیقتش بیشتر از اینکه زیبا و شاعرانه باشه ترسناکه! شاید بخاطر اینکه به دیدن اون همه ستاره و خط کهکشان عادت نداریم.
سلام آقای دکتر
خیلی وقت بود که به وبسایت شما سر نزده بودم. مهمترین دلیل آن هم افت ملموس کیفیت مطالب بود. سطح مطالب نویسندگانی که جذب کردید به شکلی فاحش با مطالب قبلی سایت فرق داشتند. قالب سایت هم به نظر من بدتر شده بود.
الآن پس از مدّتها به اینجا سر زدم. امیدوارم باز هم مطالب مورد علاقهام را بتوانم در این ۱پزشک ببینم و بخوانم.
موفق باشید.
خیلی جالب بود
یعنی برای دیدن در این مناطق باید از دوربین های قوی خانگی استفاده بشه؟
سلام،
مطلب خوبی بود. فکر نمی کردم شدت آلودگی خلیج فارس در این حد باشه، فکر می کردم کمتر است…
جالب بود.سپاسگزارم
سلام ممنونم از سایت خوبی که دارید موفق باشید