چرا آمریکا و انگلیس ورود لپتاپها و تبلتهای شهروندان برخی کشورها را به قسمت کابین مسافران ممنوع کردهاند؟
از روز شنبه این هفته قانون ممنوعیت ورود تبلت، لپتاپ، کنسولهای بازی و کلا وسایل الکترونیک بزرگتر از موبایل به قسمت کابین مسافران هواپیماها در بریتانیا، اجرایی شده است. این قانون البته فقط شهروندان کشورها مصر، اردن، لبنان، عربستان سعودی، تونس و ترکیه را شامل میشود. شش خط هوایی انگلیس و 8 خط هوایی خارجی، این قانون را اجرا میکنند.
قانون مشابهی در آمریکا هم اجرا میشود و در 10 فرودگاه این کشور اجازه داده نمیشود که شهروندان اردن، مصر، ترکیه، عربستان سعودی، مراکش، قطر، کویت و امارات متحده عربی چنین وسایلی را وارد کابین مسافران کنند.
منابع امنیتی گفتهاند که چنین قانونی که ممکن است سختگیرانه هم به نظر میرسد ناشی از یک حادثه واحد نبوده، بلکه زنجیرهای از گزارشات، باعث تصویب و اجرایی شدن آن شده است.
در یکی از این گزارشات، یکی از منابع خبر داده بود که تروریستها در نظر دارند، آیپدهایی تقلبی مملو از مواد منفجره تهیه کنند و از آنها برای نقشههای خود استفاده کنند به عبارتی در شرایطی که تروریستها دیگر نمیتوانند در کفش یا لباس زیر خود به خاطر سختگیریهای امنیتی، مواد منفجره جاسازی کنند، به دنبال راههای تازه و بکر هستند.
یک انفجار با ماده منفجره کمی که مثلا در یک آیپد میتواند جاسازی بشود، اگر در جای مناسب مثلا در مقابل پنجره یا در صورت بگیرد، میتواند حفرهای بزرگ در بدنه هواپیما ایجاد کند، این در حالی است که انفجار کوچک در قسمت بار هواپیما، ممکن است نتواند اثر مورد نظر را داشته باشد. از طریق این حفرات مسافران و خدمه به خاطر اختلاف فشار بین داخل و خارج هواپیما، به خارج مکیده میشوند.
البته برخی میگویند که چنین تهدیدی اصلا تازه نیست و در واقع سال گذشته یک مورد از آن در پرواز خطوط هوایی سومالی گزارش شد که در جریان آن مواد منفجره در یک لپ تاپ جاسازی شده بودند. اما دلیل اینکه تازه الان این قانون اجرایی شده، ناکامی دونالد ترامپ در اجرایی کردن قانون ممنوعیت ورود شهروندان برخی از کشور به آمریکا است.
این نوشتهها را هم بخوانید