سیستم تشخیص چهره گلکسی نوت ۸ نیامده هک شد؛ واقعا حسگرهای بیومتریکی چقدر امن هستند و می‌توانند جایگزین بهتری برای رمزعبور باشند؟

3

دیروز کلیپی در وب و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد یک توسعه‌دهنده وب در یک مکان نمایشگاهی (احتمالا ایفا ۲۰۱۷) به راحتی و در کسری از ثانیه سیستم تشخیص چهره گوشی گلکسی نوت ۸ را هک می‌کند. این کاربر خیلی ساده یک اسمارت‌فون دوم را جلوی دوربین گلکسی نوت ۸ گرفت و گلکسی نوت ۸ با تشخیص چهره کاربر از روی عکس از حالت قفل خارج شد.

تقریبا این اتفاق برای تمامی گوشی‌های رده بالای بازار از هر برند و سیستم‌عاملی رخ داده است. گوشی‌های گلکسی نوت ۵ با سیستم تشخیص اثرانگشت عرضه شدند و کلی سروصدا به راه‌ انداختند اما خیلی زود فیلم‌ها و عکس‌هایی در وب منتشر شد که آموزش می‌داد چگونه این اسکنر اثرانگشت را هک کنیم. گلکسی نوت‌های بعدی هم به روش‌های مختلف هک می‌شدند.

از سوی دیگر؛ این داستان برای گوشی‌های آیفون هم تکرار می‌شد و اگرچه هک سیستم تشخیص اثرانگشت آن‌ها سخت‌تر است ولی باز دو الی سه ماه پس از انتشار و عرضه رسمی آیفون؛ خبرهای هک حسکر اثرانگشت آیفون را می‌شنویم.

تقریبا به جرات می‌توان گفت هنوز سیستم اسکنر اثرانگشت یا چهره‌ای روی گوشی‌ها وارد بازار نشده است که نتوان آن را هک کرد و با روش‌های مختلف فریب داد. این وضعیت در حالی است که باز چند روز پیش طی خبری متوجه شدیم یکی از شعب رستوران‌های زنجیره‌ای KFC در چین برای اولین بار سیستم پرداخت مبتنی بر تشخیص چهره عرضه کرده است.

چندین سال است که شرکت‌های امنیتی روی استفاده از سیستم‌های بیومتریک به‌جای سیستم‌های سنتی احرازهویتی مانند پین‌کد و رمزعبور تاکید می‌کنند و برندهایی مانند سامسونگ؛ اپل و دیگران هم سیستم‌های اثرانگشت و چهره خود را با آب و تاب معرفی و درباره امنیت بالای‌شان داستان‌سرایی می‌کنند.

هر ساله؛ در مراسم معرفی اسمارت‌فون‌های پرچم‌دار جدید؛ بخش زیادی از مراسم به معرفی سیستم تشخیص اثرانشگت و چهره و دیگر حسگرهای امنیتی اختصاص دارد. با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت پیرامون سیستم تشخیص چهره گلکسی نوت ۸ یا آیفون ۸ که البته هنوز معرفی نشده است؛ می‌توانید حجم بسیار بالای خبر و بررسی و شایعه درباره این سیستم‌ها را مشاهده کنید.

هکرها برای دور زدن چنین سیستم‌هایی روش‌های مختلف و متنوعی به کار می‌گیرند که از ساده تا پیچیده‌ترین متدها را شامل می‌شوند. از هک ساده با یک عکس فیسبوک یا عکس چاپ شده روی کاغذ و نمایشگر اسمارت‌فون بگیرید تا ساختن ماکت و چهره مصنوعی کاربران یا پرینت اثرانگشت‌های مختلف و ساختن اثرانگشت از مواد پلاستیکی و قرار دادن آن‌ها روی حسگرهای اثرانگشت.

رشد و توسعه اسکنرها و چاپگرهای سه‌بعدی در چند سال اخیر نیز این وضعیت را بیشتر از قبل بغرنج کردند. انواع انگشت‌ها و چهره‌های سه‌بعدی از روی یک عکس ساده ساخته می‌شود تا اسمارت‌فون‌ها مثل آب خوردن دور زده شوند.

حالا این سوال جدی مطرح می‌شود که «اگر سیستم‌های تشخیص هویت بیومتریکی این‌قدر ضعیف هستند؛ چگونه می‌خواهند جایگزین رمزعبور و دیگر سیستم‌های سنتنی احرازهویت شوند؟»

آیا این سیستم‌ها فقط برای خبرسازی و فروش بیشتر محصولات الکترونیکی مصرفی و ترغیب مشتری به خرید استفاده می‌شوند یا اینکه فناوری‌های پشت‌سر ساخت آن‌ها ضعیف و شکننده است و شرکت‌ها آن‌قدر که باید روی این حسگرها کار نمی‌کنند؟

پژوهش‌گرانی از سراسر اروپا در قالب یک طرح پژوهشی دانشگاهی و دانش‌بنیان چندین سال است که دارند روی این موضوع کار می‌کنند. از نظر این محققان؛ سیستم‌های اعتبارسنجی بیومتریک بالاترین ضریب امنیت و موثرترین روش برای تشخیص هویت هستند اما بالقوه آسیب‌پذیراند و سیستم‌های فعلی که در بازار موجود است؛ به راحتی هک شده و باید با فناوری‌ها و روش‌های جدیدی جایگزین شوند.

در این پژوهش روی سیستم‌های جدیدی از تشخیص هویت بیومتریکی کار می‌شود تا در آینده مورد استفاده قرار بگیرند. مثلا در شاخه‌ای از این پژوهش روی بررسی «زنده بودن اثرانگشت» توسط حسگر کار می‌کنند و در شاخه دیگری به دنبال ساخت فناوری‌هایی برای «تجزیه و تحلیل بافت پوست» هستند. همین‌طور؛ دارند روی سیستم‌های تشخیص عنبیه چشم یا پلک زدن چشم کار می‌کنند. سیستم‌های احرازهویت مبتنی بر چشم نیز در چند سال اخیر شایع شده ولی باز به راحتی هک می‌شوند.

این پژوهش بسیار امیدوار است در چند سال آینده سیستم‌های تشخیص هویتی بسازد که دیگر قابل هک شدن نباشند یا حداقل هر فردی در گوشه و کنار جهان نتواند این سیستم‌ها را دور بزند.

در یک جمع‌بندی؛ آن چیزی که کارشناسان امنیتی به کاربران توصیه می‌کنند؛ استفاده از سیستم‌های تشخیص هویت بیومتریکی مانند اسکنر اثرانگشت یا چهره و چشم است ولی در حال حاضر این سیستم‌ها به تنهایی یک امنیت کامل را تامین نمی‌کنند و بهتر است با دیگر شیوه‌های سنتی مانند پین‌کد و رمزعبور ترکیب و استفاده شوند.

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

نقاشی‌هایی که به بالاترین رقم‌ها قیمت‌گذاری و فروخته شده‌اند

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…

خارج از کادرهای عکس‌های مشهور چه گذشته؟ حالا کاربران می‌خواهد با هوش مصنوعی Generative Fill فتوشاپ…

هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه است و هر روز می بینیم که چقدر توسعه پیدا می‌کند. یکی از پیشرفت‌های تازهاخیراً ابزار جدید AI Generative Fill فتوشاپ بوده است.با کمک آن می‌توان بسیار ساده چیز ناخواسته‌ای را حذف کرد یا اشیایی را اضافه کرد…

معماری‌هایی که واقعا شایسته تحسین هستند و ستایش هنری ما را برمی‌انگیزند

تناسب اجزا، انحناها، هماهنگی با فرهنگ و شرایط اقلیمی، عظمت، رنگ‌ها یا نشانه‌های قدمتی که ما را به خلسه‌های پر از تخیل می‌برند، هر کدام از اینها ممکن است یک عمارت را شاخص و برجسته کنند.در این پست بناهایی را با هم مرور می‌کنیم که هر یک از…

چرا هنگامی که می‌خواهند عکسی از ما بگیرند، ناخودآگاه سرمان را کج می‌کنیم؟

وقتی در فیس بوک، اینستاگرام یا سایر سایت‌های رسانه اجتماعی پر از عکس هستیم، احتمالاً متوجه یک روند در زبان بدن کاربران خواهیم شد. هنگام عکس گرفتن و مواجهه با دوربین، برخی افراد به طور خودکار سر خود را به یک طرف خم می‌کنند. به نظر می‌رسد که…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. پوریا می گوید

    در خصوص تشخیص چهره احتمالا پیشرفته ترین شرکت مایکروسافت با ویندوز هلو است!

  2. علی می گوید

    ما هنوز امنیت کامپیوتر هامون از ویروس برطرف نشده اون وقت میخوایم به راحای اثر انگشت و دیتای عنبیه مون رو هم در اختیار هکرها بگذاریم
    واقعا که

  3. pejman می گوید

    رمز عبور که با صد ها روش قابل به دست آوردنه .. حتی یک جایی بود دیده بودم بر اثر حرارت لمس انگشتان دست و اسکن اونها تا درصد بسیار زیادی رمز صحیح رو کشف کرده بودند … پترن گوشی های اندرویدی که کافیه یک کم صفحه ات کثیف باشه که قشنگ جای چربی اش بمونه … در مورد روش های بیومتریکی هم که نوشته اید ..

    خدایی این رمز ها صرفا دردسر اضافه برای آدم میارند .. کافیه یک بار یک کار فوری با گوشیت داشته باشی و کمی دستت عرق کرده باشه و حسگر انگشتتو نخونه و بعد چند بار که انگشت زدی باید کد بزنی ..
    حتی نزدیکانی هم که خیلی از هک کردن سر در نمیاردند ، خیلی راحت وقتی که خوبی گوشیتی با انگشتت باز میکنند ..

    از یک جایی به بعد دیگه باید بگی بیخیال … اصلا رمز نگذاری و راحت و آسوده برای خودت زندگی کنی و بگی بگذار همه به همه چیزم دسترسی داشته باشند .. هر چه بادا باد …
    باید جوری زندگی کنی که اگر زنت به حساب شبکه های اجتماعیت رفت ، بگه چه شوهر وفاداری دارم من ..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.