فروش کتاب‌های چاپی از کتاب‌های الکترونیکی پیشی گرفت؛ چرا جوانان کتاب‌های الکترونیکی را دوست ندارند؟

پس از یک دهه از ورود کتاب‌های الکترونیکی به بازار؛ دوباره شاهد افزایش فروش کتاب‌های چاپی و کاهش فروش کتاب‌های الکترونیکی هستیم و این خبر بسیار مهمی برای ناشران است.

در این هفته؛ نمایشگاه کتاب فراکفورت در آلمان برگزار شد و ناشران و مدیران نشر از سراسر دنیا گردهم آمدند. از این رهگذر؛ میزگردها، گفت‌وگوهای چندنفره و آمارهایی درباره وضعیت صنعت نشر و آینده آن در دنیا ارایه شد که تعجب‌برانگیز بود.

چون این گزارش‌ها و آمارها نشان می‌دهد در سال گذشته؛ فروش کتاب‌های الکترونیکی کاهش یافته و فروش کتاب‌های کاغذی رو به افزایش است. در ایالات متحده؛ سال گذشته فروش کتاب‌های الکترونیکی  ۱۷ درصد کاهش یافته است. در عوض؛ فروش کتاب‌های کاغذی با رشد ۴.۵ درصدی روبرو بوده است.

موسسه تحقیقاتی Nielsen گزارش می‌دهد؛ در سال ۲۰۱۶ برای دومین سال پیاپی فروش EBook با کاهش حدود ۴ درصدی روبرو بوده است. این موسسه می‌گوید فروش کتاب‌های کاغذی بین ۶ الی ۷ درصد افزایش یافته است.

چهار ناشر بزرگ ایالات متحده در میزگردی در خلال نمایشگاه کتاب فرانکفورت به این موضوع اشاره کردند و هوشیاری و سرعت عمل ناشران سراسر جهان را خواستار شدند؛ چون دوباره صنعت چاپ و نشر کاغذی با استقبال مواجه شده است و این فرصت جدید را نباید از دست داد.

این ناشران می‌گویند؛ ده سال پیش سایت آمازون با شروع روند فروش کتاب‌های الکترونیکی؛ بحران‌های مالی بزرگی را نصیب ناشران کرد و شاهد بی‌ثباتی در بازار و به چالش کشیده شدن کسب‌وکارهای سنتی انتشار کتاب بودیم.

در همان زمان؛ بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند با تغییر رفتار و عادت کاربران به مرور بر اثر خواندن کتاب‌های الکترونیکی؛ کتاب‌های کاغذی به پایان عمر خود نزدیک می‌شوند و برخی دیگر از کارشناسان نظری مخالف آن داشتند و گفتند موج استقبال از کتاب‌های الکترونیکی زودگذر و هیجانی است. گروه دوم اعتقاد داشتند هیچ‌گاه صنعت نشر کاغذی از بین نمی‌رود و دوباره شاهد اوج‌گیری و استقبال از آن خواهیم بود.

مدیران نشرهای معروف دنیا در این نمایشگاه تاکید کردند که جوان‌ترها به کتاب‌های کاغذی علاقه بیشتری دارند و ترجیح می‌دهند؛ کتاب‌های چاپی را در دست گرفته و مطالعه کنند.

مدیران انتشاراتی از دلایل عمده کاهش فروش کتاب‌های الکترونیکی را «خستگی خواندن روی صفحه‌نمایش»، «زیبایی بیشتر کتاب‌های کاغذی» و «تغییر نسل» می‌دانند و روی افزایش سرعت و کیفیت کتاب‌های کاغذی در سال‌های آتی تاکید دارند.

موسسه Nielsen در نظرسنجی‌هایی که انجام داده است؛ متوجه شده کودکان و نوجوانان بیشتر دوست دارند کتاب‌های چاپی خریداری کنند و در خانه و کتابخانه خود نگه‌داری کنند. این نسل جدید، زیاد تمایلی به خواندن کتاب‌های الکترونیکی ندارد.

از سوی دیگر؛ کتاب‌های کاغذی نویسنده‌های معروف و رمان‌های پرفروش سال مانند رمان «دختری در قطار» نوشته پائولا هاوکینز بیشتر از نسخه‌های دیجیتالی فروش می‌روند و این موضوع روی آمار فروش کلی تاثیرگذار است.

استفاده از رنگ بیشتر و طراحی‌های گرافیکی جذاب‌تر نیز در فروش بیشتر نسخه‌های کاغذی تاثیرگذار بوده است.

همچنین، یکی دیگر از دلایل کاهش فروش و مطالعه کتاب‌های دیجیتالی به موضوع استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بازمی‌گردد. بسیاری از افرادی که در نظرسنجی موسسه Nielsen شرکت کردند؛ می‌گویند آن‌قدر در اینترنت و فضای مجازی هستند که دیگر خسته شده و نمی‌توانند روی خواندن یک کتاب الکترونیکی تمرکز کنند. بنابراین؛ ترجیح می‌دهند یک کتاب چاپی دست‌شان بگیرند و برای چند دقیقه و ساعتی هم که شده؛ موبایل را کنار بگذارند!

ظاهرا اینترنت و شبکه‌های اجتماعی که تا چند سال پیش؛ متهم ردیف اول از بین بردن مطالعه و کتاب‌های کاغذی بودند؛ دارند در یک جنگ مغلوبه به ناجی صنعت نشر تبدیل می‌شوند.

منبع: + و +


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

10 دیدگاه

  1. بخشی از مشکل خود آمازون است. من خودم کیندل دارم و سالهاست استفاده میکنم ولی عدم اضافه شدن امکانات جدید و کم بودن جذابیت آن باعث میشه هر وقت بتونم سراغ کتابهای چابی برم.

  2. امیدوارم راهی برای تولید کاغذ به صورت مصنوعی یا از طریق بازیافت به میزان انبوه پیدا بشه. چاپ بیشتر کتاب کاغذی، تخریب بیشتر محیط زیست. شاید کتاب کاغذی جذاب‌تر و یا ماشین بنزینی قدرتمندتر از الکتریکی باشه، اما باعث تخریب بیشتر طبیعت میشن. بد نیست که از جذابیت صرف نظر کنیم.

    1. کشور های دارای توسعه پایدار برای صنعت کاغذ درخت میکارن و همونارو مصرف میکنن مثلاً اگه قراره 10 ساله دیگه افزایش تولید داشته باشن الان به فکرشن و نسبت به افزایش کاشت اقدام میکنن

    2. من با نظرتون موافقم. ولی فکر میکنم باید بیشتر از اینکه نگران کتاب ها بود، راهی برای جایگزینی تبلیغات کاغذی پیدا کرد. روزی هزاران هزار برگ تراکت و تبلیغ و … توی خیابونها دست مردم داده میشه و بعد از چند دقیقه توی سطل آشغال میره. حداقل کتابها نسبت به ضررشون یه استفاده ی مفید و طول عمری دارند ولی تبلیغات کاغذی نه.

  3. کاملا با این دیدگاه موافقم که کتاب چاپی بهتره از الکتریکی است .من خودم اوایل نسخه الکتریکی کتابها می خریدم ولی بعد از مدتی که گذشت حس کردم لذت خوندن کتاب های چاپی چیز دیگه ایی هست و حس طبیعی تری داره .

  4. به جز رمان و کتابهایی که باید از اول تا آخر به ترتیب خونده بشن، برای بقیه انواع کتاب استفاده از کتابخوان بسیار ناراحته.

  5. به نظر من محتوا مشکل دارد، کتاب الکترونیک هیچ وقت از چاپی پیشی نگرفته بود که الان با این طرفند تیتر زده اید به هر حال کتاب الکترونیک مزایای مختلفی دارد که که کتاب چاپی ندارد، صرفا حس و لامسه برای کتاب خواندن یک اصل نیست.

  6. به نظر من خرید کتاب چاپی یه لذت دیگه ای داره. موقع خوندن به نظرم کتاب الکترونیک و چاپی تفاوت ندارن. ولی وقتی میرم کتاب فروشی و چشمم به جلد کتابها میفته انگار یه میل و وسوسه ی زیادی برای خرید شکل میگیره که توی سایت های فروش کتاب این اتفاق نمیفته!

  7. من که فقط پی دی اف میخونم . والسلام . هر نویسنده ای که منت بار بود کتابشو میخونم . ( البته بیشتر ترجمه میخونم ) اخه تیراژ 500 یا 1500 مگر چقدرسود داره ؟؟؟
    بهتره بعد 2سال با دست عزت پی دی اف رو به اشتراک بگذارند . پولم کجا بود . 30 سال خریدم و بخشیدم بس هفت پشتمه . اخه 120 صفحه 90000تومان ؟؟؟ ماهی 9 میلیون باید پول کتاب بدم . با یک و ششصد حقوق . ؟؟؟؟؟
    خوش بحال خارجکی ها .

  8. هیچی مثل کتاب چاپی نمیشه! خود بوی کاغذ آرامش بخشه. ارتباط کاغذ با پوست نوستالژیک و انرژی بخشه. شاید برای بعضی مکان ها و جاها کتاب الکترونیک گزینه خوبی باشه اما به نظرم نباید جایگزین همیشگی کتاب کاغذی بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]