کشوری که اجازه استفاده از نیروی نظامی نداشت؛ جنگندههای مافوق صوت ساخت!
بعد از پایان جنگ دوم جهانی، ارتشهای آلمان و ژاپن توسط متفقین به رهبری آمریکا (به عنوان طرف پیروز جنگ) بین سالهای 1945 و 1946 منحل شدند اما این انحلال زیاد طول نکشید و فقط تا اواسط دهه 1950 میلادی ادامه داشت. آلمان غربی خیلی زود از این توقف و کاهش نیرو پشیمان شد و از میانه دهه 1950 میلادی، ارتش آلمان مجدد پا به عرصه وجود گذاشته و سریعا به سمت گسترش سازمانی رفت.
اما ژاپن یکی دیگر از طرفهای شکسته خورده در جنگ بود که پس از پایان جنگ جهانی یعنی 1945 تا اواسط دهه 1950 میلادی، فاقد هرگونه نیروی نظامی بود اما ژاپنیها نیز در اواسط آن دهه، با عقبگرد از سیاستهای مقطعی خود، نیروهای مسلح خود را دوباره سازمان دادند.
البته ژاپنیها به دلیل شرایط متفاوت به نسبت آلمانیها و محدودیتهای بیشتری که توسط آمریکا بر قانون اساسی ژاپن اعمال شده بود، توجه کمتری به نیروی نظامی خود داشتند. بخش عمدهای از وظیفه دفاع از ژاپن در طول جنگ سرد بر عهده آمریکا قرار داشت، ایالات متحده انواع قوانین و مجوزهای خاص را برای ادامه حفاظت از ژاپن بر این کشور اعمال کرده و هزینه هنگفتی را نیز بر دولت و مردم ژاپن تحمیل میکرد.
به مرور؛ نیروهای نظامی و ارتش ژاپن همانند دیگر بخشهای این کشور رشد و توسعه داده شد. ژاپن تجهیزات نظامی خود را پس از چنگ جهانی دوم ارتقا یا بهروزرسانی کرد و به تدریج ادوات جنگی قدیمی را دور انداخت.
این کشور در جنگ جهانی دوم از جنگندههای F-86 کرهای استفاده میکرد که در همان زمان هم یک نوع هواپیمای نظامی قدیمی بودند. پس از جنگ جهانی دوم و پا گرفتن دوباره ارتش، در سال ۱۹۶۰ یک سری هواپیماهای جنگی پر سرعت خریداری شد تا جایگزین هواپیماهای قدیمی کرهای شوند. فانتومهای F-4 و Starfighter F-104 جنگندههای جدیدی بودند که ژاپن وارد ناوگان نیروی هوایی خود کرد ولی استفاده از این هواپیماها نیاز به یک هواپیمای آموزشی داشت. در نهایت؛ ژاپن تصمیم گرفت خودش هواپیمای آموزشی بسازد.
آنها ابتدا هواپیمای آموزشی Mitsubishi T-2 را ساختند که بسیار خوب از آب درآمد و ژاپنیها را به فکر ساختن هواپیمای جنگی و مسلح انداخت. آنها ابتدا ۲۸ فروند T-2A و سپس ۶۲ فروند T-2B ساختند.
سرانجام؛ هواپیمای جنگی Mitsubishi F-1 ساخته شده که محدودیتهای سلاحهای جنگنده T-2 را به سطح بهتری ارتقا میداد. F-1 اولین جنگنده مافوق صوت ژاپن بود. جنگنده F-1 دارای سرعت ۱۰۵۶ مایل در ساعت است و دو موشک ضد موشک ASM-1 را در کنار دو موشک حرارتیاب کوتاهبرد AIM-9 حمل میکند. روی این جنگنده تفنگ ۲۰ میلیمتری M61 نیز سوار شده است.
جنگنده F-1 در کارخانههای صنایع سنگین دو شرکت میتسوبشی و فوجی ساخته میشود و از سال ۱۹۷۸ تا ۲۰۰۶ حدود ۷۷ فروند ساخته است.
به این ترتیب؛ ژاپنی که پس از جنگ جهانی دوم فاقد نیروی نظامی بود و اجازه استفاده از ارتش برای دفاع از مرزهایش را نداشت؛ به یکی از مجهزترین نیروهای نظامی دنیا تبدیل شده است و صاحب جنگندههای مافوق صوتی است که میتوانند هر کشتی یا جنگنده دیگری را در دریا، زمین و هوا نابود کنند.
از دو سال پیش نیز طی قانون مهمی، به نیروهای نظامی این کشور اجازه حضور در عملیاتهای خارج از خاک ژاپن داده شده که بسیاری از کارشناسان آن را یک گردش ۱۸۰ درجه در سیاستهای خارجی این کشور میدانند.
این نوشتهها را هم بخوانید
گفته شده: «این کشور در جنگ جهانی دوم از جنگندههای F-86 کرهای استفاده میکرد». اف 86 ساخت امریکاست و در سال 1949 یعنی چهار سال پس از پایان جنگ جهانی معرفی شد.
با وجود جنایات جنگی ژاپن در جنگ جهانی دوم و همکاری با هیتلر جهت سلطه بر جهان باید اذعان کرد که
ژاپن توی جنگ جهانی دوم بسیار قدرتمند بود و بزرگترین رزمناو جهان در زمان خود یعنی یاماتو رو ساخته بود که سلطان اقیانوس آرام بود و آمریکایی ها با استفاده از جاسوسهای خود، از نقشه رزمناو یاماتو مطلع شدند و تونستند در یک نبرد سنگین اون رو غرق کنن و به سلطه ژاپن بر دریا خاتمه بدند.
البته این هواپیما از سال 2006 بازنشسته و با مدل جدیدتر Mitsubishi F-2 جایگزین شده