خلاصهای از گفتوگوی پاول دورف موسس تلگرام با نشریه بلومبرگ: دفتر جدید در دبی، پیشنهادهای وسوسهانگیز فروش، بیتکوین و ایران
پاول دورف، موسس و مدیرعامل ۳۳ ساله تلگرام که بسیاری او را مارک زاکربرگ روسیه میدانند؛ گفتوگویی با نشریه بلومبرگ داشته و حرفهای جالبی درباره دفتر مرکزی تلگرام، بیتکوین، تعداد کاربران تلگرام و ایران، فروش این نرمافزار پیامرسان و غیره به زبان آورده است.
دورف درباره دفتر جدید تلگرام میگوید، پس از سه سال حضور در کشورهای مختلف جهان و کار در شهرهای گوناگون؛ تصمیم گرفتم دفتر جدیدم را در شهر دبی افتتاح کنم. این دفتر در طبقه ۲۳ یک برج به نام Dubai Media City است.
دبی؛ شهر جدید تلگرام
موسس تلگرام، علت انتخاب دبی را منطقه آزاد اقتصادی عنوان میکند و از مالیات زیاد کشورهای غربی بر کسبوکارها گلایه دارد. وی میگوید وقتی تقریبا باید نیمی از درآمدتان را مالیات بدهید؛ یعنی ۱۸۰ روز در سال کار کردید.
مدیرعامل جوان تلگرام درباره پیشنهادهای فروش این پیامرسان نیز میگوید، در طی سالهای اخیر نامهای بزرگی از سیلیکونولی پیشنهاد خرید تلگرام را دادند. حتا پیشنهادهای ۳ تا ۵ میلیارد دلار داشته ولی نمیخواهد این نرمافزار را بفروشد.
وی میگوید برای سیستم رمزنگاری تلگرام بیش از ۵ میلیارد دلار هزینه کرده است و تلگرام تا کنون یک موسسه خیریه بود و شاید از سال ۲۰۱۸ به سوددهی برسد اما وی حتا با مبلغ ۲۰ میلیارد دلار هم حاضر نیست تلگرام را به شرکت دیگر بسپارد.
دورف در بخش دیگری از گفتوگوی خود با نشریه بلومبرگ؛ درباره فشارهای سیاسی روسیه و دیگر کشورها برای تعیین مکان سرورها یا دسترسی به یک سری ترافیکها و دیتاها سخن میگوید. وی میگوید، جولین آسانژ، موسس ویکیلیکس فناوری رمزنگاری تلگرام را تایید کرده است. موسس تلگرام میگوید دوست دارد نرمافزاراش تحت سلطه و اختیار هیچ دولتی نباشد و کاربران به طور کاملا مطمئن و آزادی از ان استفاده کند.
ایران و ۴۰ میلیون کاربر
وی گریزی هم به فشارهای سیاسی دولت ایران میزند و میگوید برایش خیلی جالب است که چگونه تلگرام به محبوبترین پلتفرم رسانههای اجتماعی در ایران تبدیل شده است و همین موضوع به او انگیزه کار بیشتر میدهد.
تلگرام بیش از ۴۰ درصد کل ترافیک ایران را به خود اختصاص داده است و بیش از ۵۰۰ هزار کانال فارسی روی سرورهای این نرمافزار فعال هستند. تلگرام بیش از ۱۸۰ میلیون کاربر دارد که ۴۰ میلیون کاربر آن در ایران هستند. یکی از دلایل محبوبیت تلگرام و آمار بالای ترافیک آن به خاطر فیلتر بودن دیگر پلتفرمهای ارتباطی مانند توییتر و فیسبوک است. تلگرام هر روز بیش از نیم میلیون کاربر جدید جذب میکند.
بیتکوین و سرمایه اولین تلگرام
وقتی درباره افزایش سریع ارزش بیتکوین در روزهای اخیر با پاول دورف صحبت میشود؛ او میگوید چهار سال پیش حدود ۲ هزار بیتکوین به مبلغ ۷۵۰ دلار برای هر بیتکوین خرید است و در کل مبلغی حدود ۱.۵ میلیون دلار پرداخته است که اکنون این سرمایهگذاری به ارزشی بیش از ۳۵ میلیون دلار رسیده است.
موسس تلگرام درباره گذشته و چگونگی تاسیس تلگرام هم صحبت کرده است. وی در سال ۲۰۱۴ مجبور میشود سهام خود در بزرگترین شبکه اجتماعی روسیه به نام VK را تحت فشار دولت روسیه به یک میلیاردر حامی دولت بفروشد و با سرمایهای ۳۰۰ میلیون دلاری و البته ۲ هزار بیتکوین از روسیه خارج شود و به دنبال تاسیس یک رسانه اجتماعی دیگر برود.
پاول و برادرش از برنامهنویسان و ریاضیدانان ماهر دنیا محسوب میشوند و در دوران دانشجویی برنده چندین جایزه شدند.
پاول میگوید از هر آژانس اطلاعاتی و جاسوسی دوری میکند و نمیخواهد ماجرای VK دوباره تکرار شود. وی از رشوه دادن به کارمنداناش برای لو دادن مکان سرورها یا اطلاعات دیگر تلگرام سخن میگوید و امیدوار است بتواند در یک فضای رقابتی سالم با دیگر شبکههای اجتماعی مانند واتساپ رقابت کند.
این نوشتهها را هم بخوانید
کسی اطلاع داره منابع درآمدزایی تلگرام به چه صورت هست؟
احتمالا الان براشون حکم قلک جادویی داره همونطور که خودش گفت از 2018 قلک رو میشکونن بعدش مثلا فروش دیتاهای جمع بندی شده به موسسات تحلیلی و پردازش دیتا یا با پولی کردن سرویس های خاص درآمد داشته باشند
کاملاً درست فرمودید. با فروش دیتا به پروژههای دیتا ساینسی درآمد دارند.
و یا اینکه بطور مثال از چنل های بالای 100 هزار نفر پول دریافت کنند