100 عکس تاریخی کمتر دیده شده از ایران 100 سال پیش
متأسفانه تلاش ما برای ثبت نظامیافته و منظم تاریخمان و محافظت از اسناد، خاطرات شفاهی و عکسهای مهم تاریخیمان در مقایسه با تلاشهای برخی از کشورهای دیگر، بسیار حقیر و ناچیز بوده است.
درست به همین خاطر است که وقتی هر چند وقت یک بار از گوشهای به ناگاه عکسهای تاریخی کمتردیده شده یا نادیده از ایران میبینیم، به هیجان میآییم.
عکسهایی که در این پست مشاهده میکنید از مجله نشنال جئوگرافیک آوریل 1921 انتخاب شدهاند. این شماره از مجله به تمامی به ایران اختصاص داشت.
برای اینکه کیفیت کار بهتر شود، هیچ کدام از عکسها را به اندازه کوچکتر تبدیل نکردم و با حداکثر کیفیتی که موجود بودند، بدون درج واترمارک (که اصلا گذاشتنشاش هم معنی نداشت!) درج کردم.
از این عکسها به سادگی نگذرید، چون دارای انبوهی از اطلاعات ارزشمند در مورد ایران هستند. با دقت در این عکسها برداشتی کلی از ایران یکصد سال پیش میتوانید پیدا کنید:
-وضعیت زنان و پوشش آنها
-وضعیت راهها و بنادر و شیوههای ارتباطی
-باورهای مردم
-جلوههای از هنر ایرانی
-نامرتب بودن مردم عادی که البته در مقایسه با شهروندان کشورهای دیگر در همین بازه زمانی باید تفسیر شود.
-ورود اندک مظاهر فناوری به ایران صد سال پیش در مقایسه با کشورهایی مثل روسیه که البته همین کشور هم در آن زمان بیشتر یک کشور فئودالی بود.
-نزدیک بودن و صفای مردم که از ورای عکسها در مقایسه با وضعیت کنونی تعامل مردم با هم، تا حدی مشخص است.
[su_box title=”مشترک تلگرام «یک پزشک» شوید تا از نوشتههای تازه ما آگاه شوید” style=”noise” box_color=”#00aeef” title_color=”#ffffff” radius=”7″][/su_box]
مطالب دسته سرگرمی جالب در خانه سایت یک پزشک را بخوانید.
نمونههایی از مطالبی که پیشنهاد میکنیم:
[su_box title=”سرگرمی” style=”noise” box_color=”#12176a” title_color=”#ffffff” radius=”7″][su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”3″ tax_term=”8387″ order=”desc” orderby=”rand”][/su_box]
این نوشتهها را هم بخوانید
تاسف خوردم از دیدن عکسها…
بعد از دوره هخامنشی چند صد سال به عقب برگشتیم انگار!
مردم توی عکسها توی آوارههای یک تمدن پیشرفته سابق زندگی میکردن.
……
این مشون میده ایران تا صد سال پیش حتی یک عدد شهر نداشت و اصولا تمدن و فرهنگی ثابت کنه ایران یک کشور باستانی هست بود . بعد ادعا داریم شیراز دوهزار سال پیش پایتخت بوده و یا شهر ری پایتخت فلان بود
بسیار ممنون از این پست.
فقط یک نکته: عکسی که در توضیحات اون نوشتهشده غاز شاپور، در واقع غار شاپور نیست. این نقش برجسته، بیرون از غار و در محوطهی تنگ چوگان قرار داره.
فوق العاده بود
مسجد کوچک قزوین در واقع امام زاده حسین است که نمی دانم چرا به نام مسجد کوچک قزوین نامیده شده است. شاید چون این امام زاده کودکی از اهل بیت بوده است که در قزوین به خاک سپرده شده است. تصاویر: https://www.google.com/search?q=%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85+%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87+%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86+%D9%82%D8%B2%D9%88%DB%8C%D9%86&rlz=1C1GCEA_enIR788IR788&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0y_eekdzaAhUGiywKHW-nBt0Q_AUICigB&biw=1280&bih=903
بسیار جالب توجه و جالب بود.ممنون از شما
بسیار تأثیر گذار و زیبا بود. چیزی که توی تصاویر توجه من را به خودش جلب کرد، جثه لاغر عموم افرادی بود که در تصاویر حضور داشتند که اصلا با جثه و چاقی مزمنی که امروز گریبان جامعه ایرانی را گرفته است قابل مقایسه نیست و بیانگر رفاه و آسایشی است که امروز در جامعه حاکم است.
خیلی ممنون لذت بردیم
سلام
خیلی ممنون از این مطلب فوق العاده تان
لطفا منبع و سایت این عکس ها را ذکر کنید
در اول مقاله ذکر شده
فوق العاده بی نظیر بود
من عاشق این تصاویر..ومردمانش هستم وخواهم بود
چقدر زندگی ها ساده و بی ریا بود…
الان همش شده دنیای مجازی و تلگرام و اینترنت و مشکلات اقتصادی و آلودگی هوا و ….
روزی هم عکس ها ما را ایندگان خواهند دید و همین حرف ها را خواهند زد چه زود می گذرد این غافله عمر