صاحبان مودم‌ها و روترهای هک شده باید به مقام قضایی پاسخ‌گو باشند

مردم در برابر دستگاه‌های شبکه هک شده‌شان مسئولیت قانونی دارند و باید پاسخ‌گوی مقامات قضایی باشند.

همان‌طور که می‌دانیم؛ بسیاری از کلاه‌برداری‌ها و سرقت‌های اینترنتی با استفاده از هک مودم یا روتر و وای‌فای مردم عادی اتفاق می‌افتند تا ردپایی برای ردگیری پلیس باقی نماند. مردم بی‌خبر از همه‌جا، قربانی هکرها و کلاه‌برداران فضای مجازی شده و از اینترنت و مودم‌شان برای سرقت‌های سایبری استفاده می‌شود.

حالا، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا می‌گوید اگرچه این افراد خود قربانی شدند ولی این‌طور نیست که مسئولیت مودم و اینترنت‌شان برعهده‌شان نباشد و باید پاسخ‌گو باشند.

سرهنگ علی نیک‌نفس در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اعلام می‌کند:

«نا آگاهی کاربران اینترنتی درباره تامین اینترنت وای‌فای موجب سوءاستفاده مجرمانه از این فناوری شده، به گونه‌ای که علاوه بر زیان‌های مادی، تبعات قانونی برای افراد به همراه خواهد داشت.»

نیک‌نفس عدم آگاهی و نا آشنایی مردم با دستگاه‌های مودم و روتر، عدم آشنایی و آموزش تنظیمات امنیتی آن‌ها، عدم انتخاب رمزعبور قوی و مناسب برای وای‌فای و عدم رعایت نکات امنیتی در استفاده از اینترنت را از جمله دلایل قربانی شدن مردم می‌داند.

امنیت روتر و وای‌فای را جدی بگیرید

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا می‌گوید اگر ثابت شود یک کلا‌ه‌بردار اینترنتی از یک مودم یا اکانت اینترنتی فردی سوءاستفاده کرده و مرتکب جرمی شده است؛ آن فرد قربانی باید در مقابل مقام قضایی پاسخگوی عملی باشد که آن را انجام نداده است.

نیک‌نفس توصیه می‌کند:

«کاربران و استفاده‌کنندگان از مودم‌های ADSL و روترهای بی‌سیم در قبال اکانت خود مسوول هستند؛ بنابراین کاربران باید درباره امنیت وای‌فای به نکاتی همچون استفاده از یک رمزعبور قوی و امن (ترکیبی از اعداد، حروف و علامت) و نیز استفاده از یک نام مستعار توجه داشته باشند.»

از دیگر نکات امنیتی پیشنهادی، پنهان کردن نام شبکه وای‌فای (نام SSID) با غیرفعال کردن گزینه SSID Broadcasting در مودم‌ها و روترها است. این اقدام باعث می‌شود به سادگی نام شبکه و وای‌فای آن‌ها لو نرود و هکرها به سراغ اینترنت و دستگاه‌های شبکه‌شان نیایند.

انتخاب مرزعبور قوی برای مودم روتر و محافظت از اطلاعات شبکه و ندادن این اطلاعات به هر فردی نیز در بهبود امنیت وای‌فای و مودم تاثیرگذار است.

به‌روزرسانی دایمی فریم‌ویر مودم‌ها و روترها نیز مانع نفوذ بدافزارهایی مانند VPNFilter می‌شود که در هفته‌های گذشته میلیون‌ها روتر خانگی را آلوده کرده و اطلاعات مالی و بانکی کاربران را سرقت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا