مایکروسافت مرکزدادهای با ۸۶۴ سرور را به دریا انداخت

غول ردموند با داشتن تجربه فرستادن مراکزداده به اعماق اقیانوسها، جدیدترین مرکزدادهاش را به درون دریای جزایر اورکنی در اسکاتلند انداخت.
معمولا مراکزداده شامل صدها سرور و تجهیزات محاسباتی هستند که هم گرمای بسیار زیادی تولید کرده و هم پرسروصدا ظاهر میشوند. خنکسازی مراکزداده همیشه یک چالش بزرگ پیشروی سازندگان این سیستمها است.
مایکروسافت یکی از شرکتهای بزرگ و تاثیرگذار در صنعت مرکزداده و زیرساختهای ابری است. این شرکت تمایل دارد روشها و رویکردهای جدیدی برای حل مشکل مراکزداده و شناختن راهحلهای بهتر برای مدیریت و ذخیره اطلاعات بیابد.
مایکروسافت قبلا یک مرکزداده برای کار در اعماق اقیانوسها ساخته و این پروژه موفقیتآمیز باعث شده دوباره دست به کار شود و مرکزداده دیگری به دریا بیندازد.
این ایده بخشی از پروژه Project Natick است که دنبال یافتن روشهای بهتر و پایدارتری برای مدیریت مراکزداده در مقیاسهای بزرگ است. در فاز اول این پروژه، مایکروسافت ساخت یک مرکزداده با میزبانی حدود ۳۰۰ کامپیوتر دسکتاپ را در سال ۲۰۱۴ آغاز و در فوریه سال ۲۰۱۶ وارد اقیانوس کرد. این مرکزداده حدود ۴ ماه در اقیانوس کار کرد.
خنکسازی با آب؛ انتقال اطلاعات سریعتر برای ساحلنشینان
حالا در فاز دوم پروژه Natick، مایکروسافت حدود ۸۶۴ سرور را در ۱۲ رک جا داده و به طور کامل قفل و بست کرده تا برایشان اتفاقی نیفتد. این سرورها و رکها وارد یک کانتینر ۱۲.۲ متری شدند تا به اعماق دریا فرستاده شوند.
این کانتینر در برابر آب و فشار دریا کاملا مقاوم است و میتواند تا ۵ سال بدون نیاز به تعمیر و نگهداری کار کند. مایکروسافت میخواهد به طور ویژه برای ۱۲ ماه روی فعالیت این مرکزداده نظارت داشته باشند و فاکتورهایی مانند مصرف انرژی، نفوذ رطوبت به درون تجهیزات الکتریکی، دما و موارد دیگر را بررسی کند.
مایکروسافت این مرکزداده زیردریایی را با دو هدف کاملا مشخص توسعه داده است. نخست، کاهش هزینههای خنکسازی و مصرف انرژی است. مرکزداده درون آبهای سرد تا حدود زیادی میتواند جریان هوای گرم تولید شده توسط تجهیزات الکتریکی مراکزداده را خنک کند. ما هنوز به طور دقیقی نمیدانیم سیستم خنکسازی این مرکزداده مایکروسافت چگونه کار میکند ولی قطعا مبتنی بر آب سرد یا ترکیبی با آن است.
هدف دوم مایکروسافت از ساخت یک مرکزداده زیردریایی؛ ارایه خدمات ذخیرهسازی و انتقال اطلاعات سریع به مردم ساحلنشین است. تقریبا نیمی از مردم جهان در مساحتی با ۱۲۰ مایل ساحل زندگی میکنند.
بنابراین؛ اگر مایکروسافت بتواند سرورها و مراکزدادهای در نزدیکی این شهرها و ساحلها ایجاد کند؛ خدمات آنلاین سریعتر انجام میشود.
مایکروسافت در سپتامبر گذشته هم با مشارکت فیسبوک و شرکت اسپانیایی به نام Telxius؛ پروژه Marea را کلید زد که شامل راهاندازی یک کابل زیردریایی انتقال اطلاعات به طول ۶۶۰۰ کیلومتر از شهر ویرجینیا بیچ در امریکا به شهر بیلبائوی اسپانیا است. سرعت انتقال دیتا با این کابل زیردریایی به ۱۶۰ ترابیت اطلاعات در یک ثانیه میرسد.
اطلاعات این سرورها چطوری منتقل میشه ؟