بیایید با هم یک «دروغ» بسازیم و وایرال کنیم!

2

در شبکه‌های اجتماعی بسیار پیش می‌آید که با اخبار کاذب یا فیک، توضیحات اشتباه عکس‌ها یا بیان فکت‌های نادرست روبرو بشیویم.

اغلب وقتی این اخبار و محتواها را می‌بینم با خودم فکر می‌کنم که درون مغز نخستین کسی که یک خبر یا محتوا را جعل می‌کند، چه می‌گذرد؟

جعل کردن خبر و دروغ‌گویی آنلاین اهداف و انگیزه‌های متنوعی دارد:

-تلاش برای کسب محبوبیت و لایک و دنبال‌کننده بیشتر و سود مالی

-خودشیفتگی و لذت بردن شخص از اینکه در مرکز توجه قرار گرفته

-لذت بردن از اینکه توانسته به سادگی دیگران را به اصطلاح سر کار بگذارد

-منفعت سیاسی و گروهی

-بک فشار تکانه‌ای در مبتلایان به اختلال وسواسی – جبری


به نظرتان جعل کردن یک خبر، طوری که همه‌گیر شود، کار دشواری است؟

زیاد نه!

مواد لازم:

1- یک خبر یا عکس یا ویدئو که کمی با تغییر روایت، دروغ به سادگی روی آن بنشیند.

2- شمار زیاد مردمی که نیازهای روحی و نقاط حساسشان فکری‌شان را می‌شناسیم. ما می‌دانیم که آنها شتاب‌زده هستند، دروغ اگر زیاد غلوآمیز نباشد، به راحتی باورش می‌کنند. اگر عاطفه و حس خشم و نفرت یا شادی‌شان را سیراب کند، به راحتی به اشتراکش می‌گذارند.

3- بهره کمی از ذوق داستان‌‌پردازی


خب، حالا بد نیست در این پست تلاش خودم را برای ساختن یک دروغ انجام بدهم.

بانوی سوژه عکس را خیلی‌ها می‌شناسند، برخی‌ها هم به خصوص از نسل جدید متاسفانه، خیر!

به هر حال فرقی نمی‌کند، چهره ایشان به اندازه کافی حس کنجکاوی افراد ناآشنا را به خود جلب می کند.

در پس‌زمینه عکس سه زن روسری به سر و ردای بلند که شبیه مانتو است، می‌بینیم.

خب، چه دروغی سر هم کنیم که منطبق بر حس نوستالژی‌پرستی جمعی ما هم باشد.

چطور است بنویسیم:

اینگرید برگمن در ایران، عکس مربوط به بازدید کوتاه برگمن از ایران در سال 1950 می‌شود.

بد نیست. ولی کافی نیست!

کمی جو سیاسی برای افراطی‌ها بد نیست. پس بنویسیم:

اینگرید برگمن، دو سال مانده به انقلاب ایران، در حین بازدید از روستایی در نزدیکی ایران، هنگام افتتاح طرح عمرانی فلان!

بقیه را به تخیل سایه دروغ‌پردازانی بسپارید که در لایه‌های بعدی بر رنگ و لعاب دروغ می‌افزایند.

انتظار داریم که اقلیتی که شمار آنها هم کم نیست، متوجه اشتباه یا دروغ ما بشوند:

1- معماری خانه پس‌زمینه زیاد به خانه‌های روستایی ما نمی‌خورد.

2- پوشش زنان روستایی با پوشش زنان روستایی قبل انقلاب هماهنگی ندارد.

3-هیچ وقت نشنیده بودیم که اینگرید برگمن به ایران سفر داشته باشد. گوگل کنیم.

4- بهتر از همه عکس را جستجوی معکوس کنیم و ببینیم واقعا چه خبر است.

اما خب، تنبلی افراد کنجکاو و آگاه و اینکه دست به قلم نیستند و به اصطلاح ردیه‌ای بر این توضیحات و کپشن‌ دروغ نمی‌نویسند، کار خودش را می‌کند و عکس همچنان دست به دست می‌شود.

البته در کامنت‌ها ممکن است، بحث و جدل‌هایی پیشبینی‌نشده دربگیرد. یک دسته احتمالا شعار «فلانی، روحت شاد» سر می‌دهند! یک دسته می‌گویند که اصلا این برگمن فتوشاپ شده، یک دسته هم می‌گویند که چقدر بی‌سواد هستید و این مریلین مونرو است! یک دسته هم تبلیغات خودشان را در کامنت‌های می‌نویسند.

اما همین کامنت‌های سطح پایین باز هم بر میزان همه‌گیری و وایرال شدن عکس می‌افزایند و شبیه سیر محبوبیت نخاله‌های اینستاگرامی، عکس در موج‌هایی دست به دست می‌شود.

توضیح آخر: عکس را گوردون پارکس Gordon Parks از برگمن در سال 1949 در استرومبولی در ایتالیا گرفته است. بد نیست به این بهانه فیلم استرومبولی به کارگردانی روبرتو روسلینی را هم ببینید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…

21 مهارتی که ای کاش در مدرسه یا جای دیگر مقدمات آنها را به ما می‌آموختند!

درس و دانشگاه بسیارند، اما وقتی وارد کار واقعی و زندگی می‌شوید می‌بینید که مهارت‌های زیادی لازم دارید تا تبدیل به یک آدم موفق شوید یا به آرامش و خوشبختی بیشتری در زندگی برسید. گاهی دوره‌های آموزشی خوبی برای آنها وجود دارد و گاهی هم باید…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. آترین می گوید

    من دروغ مجازی زیاد دیدم ولی یکی از عجیب ترین هاشون برای من خبری محلی بود که تویه شبکه های اجتماعی دست به دست میشد و اسم یکی از دوستان قدیمیم هم تویه اون بود. خبر به این صورت بود که دوست من عاشق دختری بود و بعد از شنیدن جواب رد از دختر، شبانه اون رو در تاکسی ای تیربارون میکنه و بعد هم فرار میکنه. خبر به همراه یک عکس از جسد دختری در ماشینی بود. متاسفانه راه تماسی با اون دوستم نداشتم ولی با شناختی که ازش داشتم میدونستم چنین کاری از اون بعیده. عکس رو در گوگل جستجو کردم و متوجه شدم عکس مربوط به دختری در مصر بعد از بهار عربی بود. بعد از مدت ها اون دوستم رو دیدم و ازش جویا شدم و ظاهرا خودش هم از خبر شوکه شده بود. نمیدونم چه کسی همچین خزعبلاتی رو ساخته ولی احتمال میدم سازنده خود همون دوستم برای جلب توجه بوده باشه.
    متاسفانه الان بخش زیادی از اخبار و اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی وجود داره اخبار کذب و دروغ هستن و من به شخصه ترجیح میدم اصلا چنین چیزهایی رو نبینم که دچار وسواس بشم که حقیقت رو پیدا کنم و بعد خودم رو پاره کنم که دیگران رو هم در این باره مطلع کنم. بهتره اخبار و اطلاعات رو از منابع موثق و قابل اطمینان دنبال کنید و فقط برای دنبال کردن وضعیت دوستان و کسانی که براتون جالب هستن از شبکه های اجتماعی استفاده کنید و به جز صفحاتی مثل یک پزشک در اینستگرام، هیچ چیز دیگه ای رو دنبال نکنید که بتونید همیشه اعصاب راحتی داشته باشید.

  2. مجید می گوید

    اگه دروغی وجود نداشته باشه، زندگی بی‌مزه نمی‌شه؟! 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.