جهنم فقط 200 سال نوری از ما فاصله دارد! کشف سیارهای با اقیانوسهای گدازه و باران صخره!

معمولا تا صحبت از سیارههای منظومههای دیگر میشود، بیدرنگ از خودمان میپرسیم که آیا شرایط زندگی در آنها وجود دارد یا نه. اما سیارهای که امروز میخواهیم در مورد صحبت کنیم، هر شرایطی را داراست به جز امکان برقراری حیات. در واقع این سیاره که اندازهای تقریبا به کره زمین دارد، دوزخی مجسم است.
در سال 2018، اخترشناسان سیاره K2-141b را کشف کردند و در مقالهای که منتشر کردند، ویژگیهای آن راتوضیح دادند.
همان طور که گفتیم اندازه این سیاره تقریبا به اندازه کره زمین است. از انجا که این سیاره در فاصله نزدیک به کوتوله سرخ قرار دارد، عملا سیارهای گدازهای و سوزان محسوب میشود. در سطح اینگونه سیارات اقیانوسهایی از گدازه جریان دارد.
اما آنچه شرایط این سیاره را شاخص میکند آب و هوای آن است. در واقع سطح و اقیانوسها و حتی جو این سیاره، تماما از صخره ساخته شده است. توضیح میدهیم:
با استفاده از شبیهسازی کامپیوتری مشخص شده که دو سوم این سیاره به صورت ثابت رو به کوتوله سرخ قرار دارد و همیشه در این قسمتهای روز است. به عبارت دیگر سیاره از نظر گرانشی قفل شده است و حرکت چرخشی به دور خود ندارد.
در حالی که در قسمت تاریک و شب آن دما همیشه حدود منفی 200 درجه سانتیگراد است، در قسمت روز آن دما بسیار بالاست: سه هزار درجه سانتیگراد!
این دما نهتنها برای ذوب صخرههای کافی است، بلکه آنها را تبدیل به بخار میکند و نوعی جو خاص نازک از صخرههای بخار شده ایجاد میکند.
همین جو صخرهای مشابه چرخه آب در زمین، یک چرخه ایجاد میکند. یعنی با جریان باد به سوی دیگر سیاره میرود، در آنجا شروع به بارش میکند، به گدازه تبدیل میشود و بعد با جریان گدازه به سمت تاریک برمیگردد.
این شرایط دهشتناک باعث میشود که سیاره همیشه از سمتی به آهستگی خرده و بعد بازیابی شود و شکل سیاره همیشه به تدریج تغییر میکند.
گروه دانشمندان هنوز مشغول تایید اطلاعات فوق توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر هستند و منتظر هستند تا در سال 2021 یه یاری تلسکوپ فضایی جیمز وب هم پیشبینیهای خود را در مورد چرخه جوی K2-141b تایید کنند.