گوگل چطور به هوش مصنوعیاش یاد داد که منبع نور را در گوشیهای پیکسل و اپ فوتوز ویرایش کند؟

اگر گوشی پیکسل 4 داشته باشید یا از اپلیکیشن گوگل فوتوز در گوشی موبایل یا تبلت خود استفاده کرده باشید، میدانید که میشود با آنها عکسهای پرتره را بسیار عالی ویرایش کرد. یکی از امکانات این است که شما میتوانید جهت منبع نور را تغییر بدهید. یعنی حتی اگر از نظر نوردهی عکس اولیهتان خوب نباشد، شما میتوانید به صورت هوشمند جهت منبع نور را اصلاح کنید. حتی در عکسهای گروهی هم این امکان را خواهید داشت.
البته میدانید که گوگل تنها شرکتی نیست که این امکان را میدهد و پیشتر، از زمان پیکسل 3 هم هم چنین امکانی بود، اما شیوه جدیدی که گوگل برای ممکن کردن ادیت نور در عکسهای پرتره به کار برده جالب است.
هوش مصنوعی و الگوریتمهایش برای یادگیری نیازمند تعداد زیاد نمونه هستند.
عکاسان حرفهای پرتره با دانش و تجربهای که دارند، میدانند که چطور متناسب با فیزیک هر چهره نور را تنظیم کنند. آنها از نورهی فلش جدا از دوربین و یک سری بازتابدهنده استفاده میکنند و به بهترین نوردهی میرسند و چه بسا با نوردهی خوب، یک سری نقایص چهره را کمرنگ میکنند. عکاسان پرتره سطح بالا، حتی با نوردهی خوب، یک سری خصوصیات خلقی و شخصیتی سوژه را پررنگ میکنند و به مرحله کمال در گرفتن عکس پرتره میرسند.
اما گوگل چطور هوش مصنوعیاش را پرورش داد؟
گوگل یک اتاق عکاسی با 64 دوربین درست کرد که در جهات مختلف به سمت سوژه نشانه رفته بودند. 331 منبع نورانی LED قابل برنامهریزی هم در اتاق عکاسی گنجاند.
بعد از 70 داوطلب خواسته تا روی چهارپایه بنشینند و بعد از هر کدام از آنها با دوربینهای متعدد و با نوردهیهای متنوع عکسبرداری شد و بعد الگوریتمهایش همه این عکسها را بررسی کردند تا دریابند که بهترین ترکیب چیست و متناسب با تغییر جهت نور چطور باید عکس را ویرایش کند.
پس اگر میبینید با چند تپ ساده در گوشی برای تغییر نوردهی، عکسهایتان طبیعی ویرایش میشوند، گویی که واقعا جهت و شدت نور تغییر کرده، بدانید که گوگل اینچنین به اینجا رسیده است!