در سال ۲۰۲۱ منتظر چه اسمارت‌فون‌های پرچم‌داری باشیم؟

سال جدید بهانه‌ای است تا نگاهی به گوشی‌های آینده بیندازیم و ببینیم امسال شاهد چه پرچم‌دارهایی خواهیم بود. همیشه شایعات، خبرها و عکس‌های زیادی از گوشی‌های پرچم‌دار آینده در اینترنت پیدا می‌شود تا براساس آن‌ها به یک سری مشخصات و حدس‌ها برسیم.

البته، بهترین فرصت برای بررسی روند بازار تلفن همراه در سال گذشته است و اینکه گوشی‌ها به کدام سو رفتند.

فعلا، در این مطلب می‌خواهیم سراغ بخش جذاب‌تر، یعنی پیش‌بینی اسمارت‌فون‌های پرچم‌دار سال ۲۰۲۱ برویم و از فناوری‌های جدیدی که همراه آن‌ها عرضه می‌شوند؛ صحبت کنیم:

سامسونگ گلکسی اس ۲۱

پیش از شروع سال نو میلادی، تصور می‌شد گوشی گلکسی اس ۲۱ اولین پرچم‌دار اندرویدی سال ۲۰۲۱ باشد. بسیاری از شایعات از روز ۱۴ ژانویه به عنوان زمان رونمایی این گوشی یاد کردند؛ یعنی حدود یک ماه زودتر از همیشه. ولی شیائومی پیش‌دستی کرد و گوشی پرچم‌دار می ۱۱ خود را زودتر معرفی کرد که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد.

گفته می‌شود این سری شامل سه گوشی می‌شود: اس ۲۱ با نمایشگر ۶.۲ اینچی، اس ۲۱ پلاس با نمایشگر ۶.۷ اینچی و اس ۲۱ اولترا با نمایشگر ۶.۸ اینچی.

همانند سری قبل، انتظار داریم گوشی گلکسی اس ۲۱ اولترا، بهترین و پرچم‌دارترین مدل این سری باشد و با مشخصات و به‌روزرسانی‌های چشم‌گیری مانند دوربین با زوم اپتیکال ۱۰ برابر و پشتیبانی از قلم نوری S Pen عرضه شود. حتی گفته می‌شود عرضه این گوشی به معنای خداحافظی با سری نوت معروف سامسونگ در سال ۲۰۲۱ است.

این کارشناسان می‌گویند سامسونگ امسال تمام توجه خود را معطوف سری اس و گوشی‌های تاشو خواهد کرد. ظاهرا هر سه مدل با جدیدترین چیپ‌ست اسنپدراگون ۸۸۸ (حداقل در کشور ایالات متحده) و نمایشگرهایی با نرخ تازه‌سازی تصویر ۱۲۰ هرتز عرضه می‌شوند. حتما باز در ماژول دوربین پشتی شاهد تغییراتی خواهیم بود؛ ولی به صورت جزئی!

اپل آیفون ۱۳

اپل آهسته‌تر از رقبای خود سراغ فناوری‌های جدید می‌رود. آیفون تاشو تا ۲۰۲۲ عرضه نخواهد شد و آیفون‌های بعدی باز در سرعت پردازنده و کیفیت دوربین‌ها، شاهد به‌روزرسانی‌هایی خواهند بود. رونمایی از iOS 15 در ماه ژوئن می‌تواند هیجان‌انگیزترین خبرها درباره سخت‌افزار آیفون‌های بعدی را بدهد.

طبق شایعات مطرح شده تا کنون، نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی بالاخره به آیفون‌های ۱۳ می‌رسند. چون قرار بود در آیفون‌های ۱۲ از این نمایشگرها استفاده شود ولی در لحظه آخر نگرانی‌هایی درباره کاهش عمر باتری باعث شد اپل قیدشان را بزند.

سنسور تشخیص عمق LiDAR روی همه آیفون‌های جدید می‌نشیند ولی باز ناچ بزرگ و زشت آیفون از بین نخواهد رفت؛ شاید کوچک‌تر شود.

اپل دوباره به برنامه زمانی عرضه آیفون‌های خود بازخواهد گشت. آیفون‌های ۱۲ به خاطر پاندمی کرونا با تاخیر عرضه شدند. گفته می‌شود آیفون‌های ۱۳ باز در چهار مدل مشابه آیفون ۱۲ از نظر اندازه وارد بازار می‌شوند.

گوگل پیکسل ۶ (و پیکسل 5a)

غول وب در سال ۲۰۲۰ بیشتر تمرکز و تلاش خود را برای عرضه گوشی‌های میان‌رده هزینه کرد. همین فعالیت‌های گوگل باعث شده است که تصور کنیم گوشی Pixel 5a یک گوشی مهم است. این گوشی زودتر نسبت به زمان معرفی گوشی Pixel 4a، رونمایی خواهد شد.

گوگل سال گذشته گوشی پیکسل ۵ را معرفی کرد که یک میان‌رده رو به بالا بود و به جای مشخصات رده بالا، ارزش خرید بالایی داشت. شایعات زیادی درباره گوشی پیکسل ۶ نداریم. شاید زمان به‌روزرسانی قابلیت زوم اپتیکال دوربین پشتی این گوشی باشد و همین‌طور شاهد ارتقای نرم‌افزار هوش مصنوعی و پردازش تصویر گوگل هستیم.

یکی از اختراع‌های ثبت شده گوگل در ماه‌های اخیر، یک دوربین سلفی تعبیه شده در زیر نمایشگر و بدون هیچ‌گونه شکاف و ناچی است. احتمالا این قابلیت به گوشی پیکسل ۶ نرسد و شاید در پیکسل ۷ شاهد آن باشیم. طراحی گوشی‌های پیکسل گوگل در سال جدید هم تغییراتی خواهد داشت و شاید دیگر لبه‌های خشن آن‌ها را نبینیم.

وان‌پلاس ۶

شرکت وان‌پلاس یک سال کامل برای توسعه یک گوشی پرچم‌دار وقت داشته است. در سال ۲۰۲۰ شاهد گوشی‌هایی میان‌رده از این برند مانند OnePlus Nord بودیم. انتظار داریم گوشی‌های پرچم‌دار OnePlus 9 و OnePlus 9 Pro در ماه مارس امسال باشیم.

بعید است این گوشی‌ها از جدیدترین فناوری‌های پیشرو در بازار تلفن همراه امسال بهره‌مند شوند ولی در بخش‌هایی مانند ظرفیت باتری، افزایش سرعت شارژ سیمی و بی‌سیمی بهبودهایی داده شود. کلا در سال ۲۰۲۱ باید دنبال گوشی‌هایی با شارژ سریع‌تر باشید. وقتی باتری‌ها فقط در چند دقیقه شارژ شوند؛ دیگر عمر باتری‌ها اهمیت نخواهد داشت.

ظاهرا وان پلاس ۹ همانند گلکسی اس ۲۱ یا شیائومی می ۱۱ و دیگر پرچم‌دارهای سال ۲۰۲۱ با پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه شود. گفته می‌شود از ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی برخوردار است و از نظر طراحی نباید تفاوت‌های بزرگی نسبت به مدل‌های قبلی داشته باشیم.

چشم‌انداز ۲۰۲۱

تلفن‌هایی که در بالا اشاره کردیم؛ فقط بخش کوچکی از اسمارت‌فون‌های رده بالایی هستند که در سال ۲۰۲۱ عرضه می‌شوند ولی نشان‌دهنده مشخصات و فناوری‌هایی هستند که غالب این گوشی‌ها خواهند داشت.

امثال شرکت‌هایی مانند نوکیا و موتورولا هنوز به ساخت گوشی‌های با ارزش می‌پردازند. سونی به دنبال برنامه‌ریزی برای تغییر مسیر تولید اسمارت‌فون‌ها است و تولیدکنندگان چینی مانند شیائومی نیز فناوری‌های جدید برای ارائه دارند. اگر بخواهید یک گوشی ارزان‌قیمت بخرید؛ می‌توانید سراغ مدل‌های ال‌جی بروید.

نباید انتظار یک اتفاق بزرگ و چشم‌گیر در بازار تلفن همراه سال ۲۰۲۱ باشید. در روند تکامل این گوشی‌ها یک جهش بزرگ رخ نمی‌دهد و فقط شاید گوشی‌های تاشو محکم‌تر و مطمئن‌تری ببینیم. گوشی‌ها به سوی درگاه‌های ارتباطی کمتر، صفحه‌نمایش‌های با نرخ تازه‌سازی تصویر بیشتر و متغیر و احتمالا حذف آداپتورهای شارژ باتری می‌روند.

دوربین‌های گوشی‌ها در سال ۲۰۲۲ جهش بزرگی خواهند داشت ولی سرعت آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. از نظر نرم‌افزاری هم باید شاهد قابلیت‌ها و امکانات بیشتری باشیم؛ مثلا در هوش مصنوعی یا پردازش تصویر پیشرفت‌های بزرگی در راه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]