آیا نوکیا 8، پرچم‌داری است که بتواند با گلکسی S8 یا آی‌فون 8 رقابت کند؟

داستان کلی صعود و افول نوکیا را هم می‌دانید. اما حالا در آستانه به بازار آمدن نوکیا 8 لازم مختصری این تاریخ را با هم مرور کنیم:

این شرکت در سال 1865 در نزدیکی شهری با نام Tampere تأسیس شد و زمانی یک شرکت چندکاره بود و از دستمال توالت تا تایرهای خودرو رو می‌ساخت.

این روند ادامه داشت تا اینکه در دهه 1980 میلادی، این شرکت تصمیم گرفت وارد قلمرو ارتباطات الکترونیک شود و اینجا بود که نوکیا توانست در سطح جهانی بدرخشد و خود را مطرح کند. این شرکت در سال 1985 نخستین گوشی موبایل خود را با نام «موبیرا تاکمن» روانه بازار کرد.

در سال 1987، انتشار عکسی از میخائیل گورباچف در حال صحبت تلفنی با یک گوشی نوکیا، خبرساز شد و بر شهرت نوکیا افزود.

در سال 1988، نوکیا بر رقیب بزرگ آن دوران خود یعنی موتورولا که نخستین گوشی موبایل دنیا را ساخته بوده و به نوعی پیشگام این کار بود، پیشی گرفت. تا دسامبر آن سال نوکیا، 100 میلیون گوشی موبایل فروخت.

در سال 2000 دیگر میزان فروش نوکیا به 20 میلیارد دلار در سال رسیده بود و در این زمان 55 هزار کارمند داشت.

در سال 2000، نوکیا گوشی 3310 خود را روانه بازار کرد. در سال 2003 هم پرفروش‌ترین گوشی کل تاریخ یعنی نوکیا 1100 معرفی شد.

در سال 2003 نوکیا، نخستین گوشی دوربین‌دار در آمریکا را عرضه کرد. در سال 2005 این شرکت با کارل زایس برای ساختن لنزهای باکیفیت دوربین، شراکت خود را آغاز کرد.

تقریبا همه چیز تا سال 2007 برای نوکیا خوب پیش می‌رفت. اما در این زمان اپل، آی‌فون را معرفی کرد و متعاقب آن دیگر شرکت‌ها شروع به تولید گوشی‌های اندرویدی هوشمند کردند.

داستان برای نوکیا دراماتیک شد. اگر منصف باشیم، باید بگوییم که نوکیا خودش در تولید گوشی‌های هوشمند پیشگام بود و خیلی پیش‌تر از اپل، به صرافت این کار افتاده بود. این شرکت در سال 1996، گوشی Nokia 9000 Communicator  را البته با توجه به فناوری آن زمان معرفی کرده بود.

اما از سال 2007 به بعد، نوکیا خیلی دیر متوجه مشکل و علت ماند فناوری خود شد. مدتی بر همان سیمبین اصرار ورزید و بعد همکاری بدخیمی را با مایکروسافت آغازید که در واقع به مانند میخی بود بر تابوت نوکیا.

دو سال بعد از آغاز همکاری با مایکروسافت، یعنی در سال 2013، نوکیا دیگر به کلی از بازار موبایل کنار کشید و فقط در زمینه فناوری‌های ارتباطی و سرویس‌های دیگر فعالیت می‌کرد.

اما همان طور که می‌دانید مدتی است شرکت فنلاندی HMD Global با نام و نوستالژی نوکیا، سعی کرده که این برند را به نوعی احیا کند.

تا حالا گوشی‌های عرضه شده، در واقع در حد گوشی‌های میان‌رده بودند و ما هم عملا مشتاق دنبال کردن اخبار این گوشی‌ها نبوده‌ایم. هم به خاطر اینکه این گوشی‌ها عملا چیزهای فوق‌العاده‌ای نبودند و هم به خاطر اینکه ما را یاد دوران باشکوه نوکیا و همه گوشی‌های خوب نوکیا می‌انداختند و داغ دلمان را تازه می‌کردند.

اما حالا با نوکیا 8 که به زودی روانه بازار خواهد شد، شاید نوکیا بتواند سهمی از بازار در کنار گوشی‌های پرچم‌ار اپل، سامسونگ و هواوی داشته باشد.

شش ماه قبل HMD Global تلاش کرد با نوکیا 3310، نوستالژی سال‌های پیش نوکیا را به یادمان بیاورد و حالا احساس کرده که دیگر وقتش است قمار کند و یک گوشی واقعا های اند روانه بازار کند.

نوکیا 8 تقریبا همه مختصات یک گوشی های اند را دارد: بدنه آلومینیومی یکپارچه پرداخت شده بسیار باکیفیت، دوربین‌ها با لنز کارل زایس، امکان پخش صدای 360 درجه یا چندبعدی، صفحه نمایش بزرگ با وضوح خوب.

نوکیا حتی یک ویژگی اغواکننده به نام bothie را معرفی کرده است. چیزی که دست‌کم به صورت پیش‌فرض در هیچ گوشی هوشمندی معرفی نشده است:

با نوکیا 8 شما این امکان را دارید که به صورت همزمان یک عکس با استفاده از دوربین‌های پشت و دوربین جلو بگیرید و این عکس‌ها در کنار هم در قاب یک عکس نمایش داده می‌شوند. یعنی عملا نوکیا می‌خواهد به جای سلفی، گرفته عکس‌های bothie را تشویق کند. می‌شود تصور کرد که وقتی عکس‌ها یا حتی ویدئوهای گرفته شده با این قابلیت وارد شبکه‌های اجتماعی مختلف شوند، محبوبیت قابل توجهی برای نوکیا 8 به ارمغان بیاورند.

البته نوکیا 8 مسلما چیزهایی از پرچم‌دارهای قدرتمند اپل و سامسونگ کمتر خواهد داشت. مثلا ضخامت آن از S8 بیشتر است. همچنین با اینکه در بعد عرضی، صفحه نمایش بدون حاشیه دارد، اما صفحه نمایش آن در بالا و پایین، حاشیه بسیار قابل توجهی دارند.

قیمت نوکیا 8 حدود 600 دلار است و از سپتامبر روانه بازار خواهد شد. این هم در نوبه خوب، یک قمار است، چون تقریبا به صورت همزمان، در همین حول و حوش، گوشی‌های جدید اپل و نیز نوت جدید سامسونگ هم در فروشگاه‌ها خواهند بود.

نوکیا 8 از نظر عملکرد سخت‌افزاری و پردازشی چیزی نسبت به S8 کمتر ندارد: پردازشگر اسنپ‌دراگون 835 هست هسته‌ای، حافظه داخلی 64 گیگ گه به یاری پشتیبانی از کارت‌های حافظه جانبی قابل توسعه است. 4 گیگ رم.

صفحه نمایش نوکیا 8 ، وضوح 2560 در 1440 پیکسل و اندازه 5.3 اینچی دارد.

دوربین‌های دوگانه پشت و دوربین جلوی آن، همه 13 مگاپیکسلی هستند. باتری آن هم 3090 میلی آمپر ساعتی است.

یک چیز جالب در مورد نوکیا 8، استفاده آن از اندروید خالص نوقا است.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

4 دیدگاه

  1. اینکه دوربین پشت و جلو همزمان عکس و فیلم بگیرند رو که خیلی از گوشی های قبل این داشتند. من روی ام 7 اینو داشتم. چیش جدیده :|

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]