تکنیک «پومودورو»: ترفند بی‌نظیری برای درست انجام دادن کارها در روزهای همه‌گیری کرونا

کاملا قابل درک است که احساس کنید در یک سال گذشته، بهره‌وری شما به شدت کاهش پیدا کرده است. شما با مسایل مختلفی در دوران همه‌گیری ویروس کرونا روبرو بودید؛ پس چگونه می‌توان تمرکز داشت؟

در حالی‌که شاید فکر کنید تنها راه‌کار از دست ندادن یک ثانیه بیکاری است و کارها را پشت سرهم ردیف کردید تا با انجام وظایف بیشتری به بهره‌وری برسید و در مسیر رشد سابق قرار بگیرید؛ به نظر می‌رسد کار با سرعت کمتر و استراحت بیشتر می‌تواند مفیدتر باشد.

کریس بیلی (Chris Bailey)، مشاوره بهره‌وری به نیویورک‌تایمز می‌گوید: «این کاملا سخت است که بتوان در همه زمان‌ها مولد بود؛ چه برسد به اینکه در زمان یک بحرانی جهانی و همه‌گیر قرار گرفته باشیم.»

او در ادامه توضیح می‌دهد: «این ایده که در خانه هستیم و در طول روز زمان زیادی برای کار کردن داریم، فوق‌العاده است ولی فقط ظاهر لوکسی دارد.»

تکنیک «پومودورو»

پس، در این شرایط چه باید کرد؟ حتما در فهرست کارهای شما مواردی هست که حتما باید در طول روز انجام شوند و سر باز زدن از آن‌ها دور از مسئولیت‌پذیری است. در کنار آن‌ها، ده‌ها کار دیگر هم هست که اگر بتوانید انجام دهید؛ برایتان نفع خواهند داشت.

یک روش موثر و مفید برای انجام کارها در این دوران به صورت ساده و موثری، تکنیک «پومودورو» Pomodoro است (با معنی گوجه‌فرنگی ، همان پامادور شمالی‌ها!)

این تکنیک توسط «فرانچسکو چیریلو» Francesco Cirillo، نویسنده و مشاور انگیزشی نوشته شده است؛ بر مبنای گرفتن زمان استراحت لازم میان کارها است تا واقعا به بهره‌وری دست پیدا کنید.

این تکنیک در کتاب «فرانچسکو چیریلو» به طور کامل و مفصل توضیح داده شده است ولی ما می‌توانیم یک قرائت ساده‌تر از آن داشته باشیم. شما به همه چیزی که نیاز دارید؛ یک زمان‌سنج (تایمر) یا نهایتا یک اپلیکیشنی مانند Cirillo است که در وب‌سایتش ارائه شده است. ایده کلی به صورت زیر است:

تایمر را برای ۲۵ دقیقه کار تنظیم کنید.

شروع به انجام کار مهم نخست خود کنید تا تایمر خاموش شود.

تایمر را روی ۵ دقیقه تنظیم کنید.

استراحت کنید تا دوباره تایمر خاموش شود.

سه دور دیگر می‌توانید این برنامه را تکرار کنید و بعد در چهارمین دور استراحتی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه داشته باشید.

اگر یک روز کارتان زودتر تمام شده و احساس می‌کنید باید تایمر را خاموش کنید و سراغ استراحت بروید؛ مجاز هستید این کار را انجام دهید. اگر برعکس، یک روز کاری شلوغی دارید و باید چندین کار بسیار مهم در ابتدای روز انجام دهید؛ آن‌ها را در زمان‌های ۲۵ دقیقه تقسیم کرده و پشت سر هم انجام دهید و بعد سراغ استراحت خود بروید.

این تکنیک در وب و شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر میان کاربران معروف است و محبوبیت زیادی دارد. کاربران درباره مزایای آن و تجربه کاربری‌شان زیاد اظهارنظر کردند و آن را مورد تحسین قرار می‌دهند.

چگونه به بهره‌وری بیشتر برسیم؟

۲۵ دقیقه کار مداوم باعث می‌شود بتوانید روی یک پروژه تمرکز کنید و حواستان کمتر به گوشی و پیام‌رسان‌ها و اعلان‌ها باشد. می‌دانید باید کارتان را تا پیش از خاموش شدن تایمر انجام دهید. زمان استراحت ۵ دقیقه‌ای هم بهترین فرصت برای جواب دادن به ایمیل‌ها، چک کردن اعلان‌ها، انجام کارهایی از خانه و بلند شدن از پای کامپیوتر است تا بدن و ذهن‌تان یک استراحت داشته باشد.

برخی اوقات زمان استراحت را می‌توانید فقط برای نوشیدن یک لیوان آب، کمی قدم زدن در خانه برای اینکه پاهای شما خشک نشوند یا چند حرکت ورزشی و مدیتیشن صرف کنید.

برخی کاربران در توییتر می‌گویند زمان‌های تکنیک «پومودورو» را جابه‌جا کردند و باز نتایج جالبی گرفتند. مثلا اول صبح به جای ۲۵ دقیقه، روی ۳۰ یا ۳۵ دقیقه کار کردند یا اینکه زمان استراحت دور سوم و چهارم را بیشتر کردند.

به هر حال، بعید است همه ما بتوانیم کل روز قواعد تکنیک «پومودورو» را اجرا کنیم؛ برخی روزها تمرکز کمتری داریم و کارها طولانی‌تر می‌شود و برخی روزها ممکن است وقت اضافی هم داشته باشیم.

مهم این است که روح و اصول این تکنیک را رعایت و پیاده‌سازی کنیم تا بهره‌وری ما در ایام کرونا و قرنطینه و ماندن در خانه افزایش پیدا کند و بتوانیم با یک نمره قبولی از آن خارج شویم.

حتی ممکن است یک روز بهره‌وری شما به شدت کاهش پیدا کند؛ مهم نیست ولی می‌دانید که باید فردا بیشتر تمرکز کرده و دقت بالاتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]