انسان‌ها چگونه سه بعدی می‌بینند؟

0

هنگامی‌که به یک دشت می نگریم، چگونه می‌توانیم تشخیص دهیم که یک شئی در دوردست، از دیگری بزرگ‌تر است و یکی در ورای دیگری قرار دارد؟ چرا بجای اینکه همه چیز را مسطح ببینیم آن‌ها را با ارتباطی متناسب با یکدیگر و در سه بعد می‌بینیم؟ حقیقت این است که اشیا را نه تنها با چشمها، بلکه با مغز نیز می‌بینیم. مغز ما براساس تجربیات خاص به ما کمک می‌کند تا آنچه را که می‌بینیم تفسیرکنیم، و چنانچه مغز، کلیدهای لازم را برای تفسیر و توضیح آنچه می‌بینیم در اختیار نداشت، مطمئنا دچار گیجی و سردرگمی می شدیم.

برای نمونه: تجربه معیاری در مورد اندازه اشیاء به ما میدهد. شخصی که درون قایق و دور از ساحل است بسیار کوچکتر از فردی که در ساحل است، دیده می‌شود، ولی نمی گوئید یکی از آن دو نفر بسیار بزرگ است و دیگری خیلی کوچک! بلکه به خود می گوئید: یکی از آن دو نزدیک و دیگری دور است.

مغز شما چه نتیجه گیریهای دیگری را بکار می‌برد؟ یکی از آن‌ها: پرسپکتیو می‌باشد. شما می دانید که وقتی به خطوط راه آهن نگاه می کنید، گویی آن‌ها بهم نزدیک می‌شوند. بدین ترتیب پنهای خطوط ریل را در نظر گرفته و فاصله را حدس می زنید. تجربه به شما می گوید که اشیاء بسیار واضح و اشیاء دورتر بنظر مبهم آمده و وضوح کمتری دارند.

از طریق تجربه می آموزید تا سایه ها را حدس بزنید. سایه ها شما را در جهت تشخیص شکل و ارتباط میان اشیاء راهنمایی می‌کنند. اغلب اشیاء نزدیک، قسمتی از اشیاء دورتر را می پوشاند از اینرو قادرید که دوری و نزدیکی اجسام را حدس بزنید. با تکان سر نیز می‌توان تشخیص داد که یک درخت با یک دیرک در دور دست قرار دارد یا نه. یک چشم خود را ببندید و سر خود را حرکت دهید، اشیایی که در دور دست قرار دارند گویی با شما حرکت می‌کنند، درحالی‌که اشیاء نزدیکتر در جهت عکس در حرکتند. حتی متمرکز کردن چشمها و تطابق عدسی چشم ما را در تعیین فاصله اشیاء کمک می‌کنند.

زمانی که چشمهای خود را به اشیاء نزدیک خیره می سازید، فشار بیشتری بر آن‌ها وارد می‌شود تا زمانی که به اشیاء دورتر نگاه می کنید.

و سرانجام فعالیت هر دو چشم باهم راهنمای مهمی برای شما می‌باشند. هنگامی‌که اشیاء به شما نزدیکتر می‌شوند و سعی می کنید که آن‌ها را نگاه کنید، دید چشمانتان در یک نقطه به هم می‌رسند و به عضلات چشم فشار وارد شده و منقبض می‌شوند که وسیله ای برای درک مسافت و تشخیص فاصله می‌باشد. راهنمای دیگر از این حقیقت برمی خیزد که هر چشم تصویر را با اندکی اختلاف می‌گیرد. اختلاف در دید بشما در ادراک صحیح، از مسافت کمک می نماید. تمام توضیحات فوق، بیانگر این مطلب است که چگونگی رؤیت به‌صورت سه بعدی تا حد زیادی، وابسته به تجربیات قبلی است که مغز باید آن‌ها را تأویل و تفسیر کند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.