کلیشه‌ ذهنی ما از دیگران – الگوی اقلیت

0

شیلا ماری و دنشو: در سال 2007، محققان بیش از 180 معلم را مورد بررسی قرار دادند تا بفهمند آیا آن‌ها در مورد دانش‌آموزان سه گروه نژادی کلیشه‌ای دارند یا خیر. نتایج چندین کلیشه منفی را نشان داد، دانش‌آموزان سیاه‌پوست را پرخاشگر و سرسخت، دانش‌آموزان سفیدپوست خودخواه و مادی‌گرا و دانش‌آموزان آسیایی را خجالتی و فروتن می‌دانستند. اما صرف نظر از دیگر سوگیری‌های معلمان، رایج‌ترین عقیده این بود که دانش‌آموزان آسیایی نسبت به همسالان خود بسیار سخت‌کوش‌تر، باهوش‌تر و ملایم‌تر هستند. در ظاهر، این ممکن است چیز خوبی به نظر برسد، یا حداقل بهتر از سایر شخصیت‌های منفی باشد. اما برخورد با این کلیشه به ظاهر مطلوب به عنوان واقعیت در واقع می‌تواند صدمات شگفت‌انگیزی برای کسانی که توصیف می‌کند، آن‌هایی که توصیف نمی‌کند و حتی کسانی که آن را درست می‌دانند، به همراه داشته باشد.

این تصویر از آسیایی‌های متواضع و سخت کوش در واقع به عنوان کلیشه «اقلیت نمونه» شناخته می‌شود. نسخه‌هایی از این کلیشه در اواسط قرن بیستم برای توصیف آمریکایی‌های چینی پدیدار شد. اما پس از جنگ جهانی دوم، این برچسب معمولاً برای ادعای اینکه آمریکایی‌های ژاپنی بر بدرفتاری خود در اردوگاه‌های حبس ایالات متحده غلبه کرده‌اند و با موفقیت در جامعه آمریکا ادغام شده‌اند، استفاده شد. زندانیان سابق به عنوان مطیع، کوشا و محترم قدردانی می‌شدند. در دهه‌های بعد، «اقلیت نمونه» به عنوان برچسبی برای بسیاری از جمعیت‌های آسیایی در ایالات متحده تبدیل شد. اما حقیقت پشت این داستان آسیایی‌های آمریکایی در حال رشد بسیار پیچیده‌تر است.

در طول جنگ جهانی دوم، دولت ایالات متحده تلاش کرد تا آمریکایی‌های ژاپنی زندانی را “آمریکایی” کند. آن‌ها این کار را از طریق کلاس‌های زبان انگلیسی، تمرین‌های میهن‌پرستانه و درس‌هایی درباره نحوه رفتار در جامعه سفیدپوست آمریکایی انجام دادند. هنگامی که زندانیان آزاد شدند، به آن‌ها دستور داده شد که از بازگشت به جوامع و شیوه‌های فرهنگی خود اجتناب کنند و در عوض، در جامعه سفیدپوستان ادغام شوند. اما پس از دهه‌ها سیاست و تبلیغات ضد آسیایی، سفیدپوستان آمریکایی باید متقاعد می‌شدند که آمریکایی‌های ژاپنی دیگر تهدیدی نیستند. بنابراین دولت پوشش رسانه‌ای را سازماندهی کرد تا تصور عمومی از آمریکایی‌های ژاپنی را از خائنان مظنون به یک داستان موفقیت آمریکایی تبدیل کند. در واقع، عبارت “اقلیت نمونه” توسط یکی از این مقالات در سال 1966 ابداع شد.

اما این مقاله و سایر مقالات مشابه آن، آمریکایی‌های آسیایی را فقط به عنوان یک «اقلیت نمونه» مطیع و محترم معرفی نکردند، بلکه از به اصطلاح «اقلیت‌های مشکل‌دار»، عمدتاً سیاه‌پوستان آمریکایی انتقاد کردند. جنبش از این لفاظی برای بی‌اعتبار کردن مطالبات سیاه‌پوستان آمریکایی برای عدالت و برابری استفاده کرد. آن‌ها داستانی ساختگی از موفقیت آمریکایی‌های آسیایی ارائه کردند تا جوامع سیاه‌پوست در حال مبارزه را پست‌تر نشان دهند.

این روایت بین سیاه‌پوستان و آسیایی‌آمریکایی‌ها فاصله انداخت. تاریخچه مشترک آن‌ها در مبارزه با ظلم در کنار سایر گروه‌های به حاشیه رانده شده را پاک کرد و دو جامعه را در مقابل یکدیگر قرار داد. در انجام این کار، اسطوره اقلیت مدل نیز یک سلسله مراتب نژادی را با آمریکایی‌های سفیدپوست در رأس و هر کس دیگری در زیر آن اعمال کرد. مطمئناً، بسیاری از افرادی که هنوز به الگوی الگوی اقلیت، آگاهانه یا ناآگاهانه باور دارند، ممکن است با این ایده موافق نباشند. اما مقایسه نقاط قوت و ضعف تصوری گروه‌های نژادی به این موضوع اهمیت می‌دهد که چگونه آن گروه‌ها استاندارد‌های خاصی را برآورده می‌کنند – معمولاً استاندارد‌هایی که توسط اکثریت سفیدپوست تعیین می‌شوند. در این مورد، الگوی قالبی اقلیت مدل نشان می‌دهد که گروه‌های به حاشیه رانده شده که سازگار، ملایم و به اقتدار سفیدپوستان احترام می‌گذارند، مستحق مدارا هستند، در حالی که گروه‌هایی که وضعیت موجود را به چالش می‌کشند، شایسته مدارا نیستند.

این کلیشه همچنین بر روی افراد آسیایی که توصیف می‌کند تأثیر منفی می‌گذارد. طبق یک پدیده روانشناختی که به عنوان تهدید کلیشه‌ای شناخته می‌شود، اعضای یک گروه اغلب بر اعمال فردی خود فشار می‌آورند تا از تشویق کلیشه‌های منفی گروهی اجتناب کنند. اما این پدیده می‌تواند پیرامون کلیشه‌های به ظاهر مثبت نیز رخ دهد. فشار مرتبط با زندگی با استاندارد‌های غیرممکن بالا می‌تواند منجر به عملکرد ضعیف شود. و معلمان کمتر متوجه می‌شوند که دانش‌آموزان آسیایی در حال مبارزه هستند. خارج از کلاس، برنامه‌های اجتماعی که به جوامع آسیایی ارائه می‌شوند اغلب نادیده گرفته می‌شوند یا قطع می‌شوند، زیرا فرض بر این است که نسبت به سایر گروه‌های محروم به حمایت کمتری نیاز دارند. پرتره مطلوب ایجاد شده توسط این کلیشه همچنین می‌تواند تشخیص خشونت با انگیزه نژادی و تبعیض علیه آمریکایی‌های آسیایی را دشوارتر کند. و از آنجایی که این کلیشه با بی‌دقتی همه آسیایی‌ها را زیر یک چتر قرار می‌دهد، بر افرادی با پیشینه‌های مختلف و تاریخچه منحصر به فرد تبعیض تأثیر می‌گذارد.

بنابراین در حالی که برچسب مدل اقلیت ممکن است در ابتدا به نفع جمعیت آسیایی باشد، در عمل، مانند هر کلیشه نژادی دیگر کار می‌کند. گروهی از افراد را به یک تصویر یک بعدی تقلیل می‌دهد. و این تصویر واحد مانع از توانایی ما برای درک تاریخ، مبارزات و پیروزی‌های افراد در آن گروه می‌شود. تصدیق و به چالش کشیدن این برچسب‌ها برای ایجاد ائتلاف در سراسر جوامع و حذف کلیشه‌های مضر برای همیشه ضروری است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

پرتره خانواده‌های روتین از کشورهای مختلف به کمک هوش مصنوعی ایجاد شد

هوش مصنوعی مدتی است که ما را شگفت زده کرده است. اخیراً با قابلیت‌های هوش مصنوعی در ساخت متون و درک زبان طبیعی برای پاسخ به بسیاری از سؤالات میزان تعجب ما پیشتر شده است.س از ChatGPT،  مایکروسافت هوش مصنوعی خود را همراه با مرورگر Edge و…

درخت‌هایی که با شیواترین زبان می‌گویند: می‌خواهم زنده بمانم!

درخت‌ها از 370 میلیون سال پیش بر روی کره زمین بوده‌اند و گرچه ما انسان‌ها با همه امکانات خود سعی در از بین بردن آنها داریم، آنها تا جایی که می‌توانند مقاومت می‌کنند.برآورد می‌شود که روی زمین علیرغم همه جفاهایی که ما به طبیعت وارد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.