پیشنهاد کتاب: در اسارت زمان، نوشته بن التون

آثار ادبی و سینمایی زیادی سراغ دارم که یک آرزو و مفهوم را به شیوههای گوناگون تصور و تخیل میکنند:
اینکه اگر میتوانستیم یک لحظه حساس در گذشته را تغییر بدهیم، چه میشد؟
لابد پیش خودتان تا به حال خیالها کردهاید. متاسفانه هر قدر دقیقتر باشیم و بتوانیم این شرایط تخیلی سفر به گذشته برای ایجاد یک تغییر بنیادین را دقیقتر شبیهسازی کنیم، میبینیم که حتی در تخیلمان هم تغییر در گذشته کار سادهای نیست.
چطور ما به عنوان مسافر یک ماشین زمان، بدون لو رفتن کار خطیرمان را انجام بدهیم. هر آنچه باشد: کاشتن یک فکر در ذهن یک دانشمند، رهانیدن یک آدم مهم از مرگ، زودتر به آغوش مرگ فرستادن یک دیکتاتور.
مهمتر اینکه آیا واقعا تغییری با دقت یک چاقوقی جراحی ظریف در گذشته، آیا واقعا باعث تغییر در حال میشود. هیتلر را میکشی و ناگزیر استالین را تبدیل به بدل شرورتر او میکنی …
یک کتاب جالب انتشارات تندیس، در اسارت زمان نام دارد. نام اصلی این کتاب time and time again و نوشته بن التون است. بن التون ۶۲ ساله تا حالا کتابهای پرفروش زیادی نوشته.
اگر مدت زیادی است که کتابهای ژانر علمی تخیلی یا تخیل تاریخی نخواندهاید، بد نیست که این کتاب نوشته شده در سال ۲۰۱۴ را بخوانید.
کتاب نثر سادهای دارد و بعد از خواندن ۲۰ – ۳۰ صفحه، شخصیت اصلی داستان را تا حدی درک میکنید: هیو استانتن یک نظامی سابق و یم ماجراجو که بعد از کشته شدن همسر و فرزندانش در جریان یک تصادف، زندگی را بیانگیزه سر میکند تا اینکه استاد سابقش -یک زن تنومند کاریزماتیک- او را فرامیخواند تا نکته هیجانانگیز را به او بگوید و ماموریتی را به او پیشنهاد کند. ماموریتی که میتواند یکی از برهههای ننگین تاریخ را پاک کند و شاید تمدن بشری را متمدنتر کند.
کتاب یک سری فکتهای تاریخی را با تخیل ترکیب کرده و چون لحنی امروزی دارد، خواندنش برای ما جذابتر میشود.
در اسارت زمان ۴۶۴ صفحه دارد و کتابی است که میتوانید در فرصتهای کوتاه قبل از خواب شبانه ؛ هر بار یک فصلش را بخوانید.
گرچه در مورد نکات و ماجراهای کتاب میتوانم بیشتر بنویسم، اما به همین حد کم و در حد پیشنهاد اکتفا میکنم، مبادا داستان را لو بدهم و لذت خواندن کتاب را کم کرده باشم.