مجسمه گوریل قربانی در برابر مجسمه گاو وال استریت، اعتراضی به ثروتمندتر شدن یک درصدیها و نادیده گرفته شدن مردم و در واقع یک ترفند بازاریابی!

مجسمه چارچینگ بول یا گاو پولساز که ملقب به «گاو والاستریتی» و «گاو باولینگ گرین» هم هست، در منطقه اقتصادی منهتن/نیویورک که «باولینگ گرین» نام دارد نصب شده. این مجسمه، ساخته «آرتورو دی مودیکا» مجسمهساز ایتالیایی است که همتای آن را پیشتر ساخته و در ویتوریای سیسیل ایتالیا نصب کرده بود. این مجمسه برنزی ۳۲۰۰ کیلوگرمی که ۳ متر و ۴۰ سانت ارتفاع و ۴ متر و ۹۰ سانت طول دارد.
مجسمه گاو وال استریت در سال ۱۹۸۹ نصب شد. این اثر نمادی از نیرو و قدرت مردم آمریکا در واکنش به بحران مالی سال ۱۹۸۷ بود. به ادعای امریکاییها، سمبل خوشبینی اقتصادی و شکوفایی است. سر آن که به طرف پایین قرار دارد به معنی آمادگی او جهت پولسازی برای دیگران است.
اما به تازگی یک شرکت پس از انتشار بیانیهای گیجکننده درباره سرمایهداری، یک گوریل برنزی در مقابل این مجسمه نمادین نصب کرده است.
اگر یادتان باشد چند سال پیش هم به صورت نمادین مجسمه “دختر بیباک” در اینجا نصب شده بود.
این مجسمه جدید را شبکه Sapien، یک پلتفرم شبکه اجتماعی در حال توسعه، در ۱۸ اکتبر امسال نصب کرد.
اسم مجسمه هارامبل است. این مجسمه از روی گوریلی به نام هارامبل ساخته شده که یک گوریل باغ وحش سینسیناتی و باغ گیاهشناسی این شهر بود. این گوریل در ماه مه ۲۰۱۶ به یک رسانه تبدیل شد و توسط محافظان باغ وحش برای محافظت از یک کودک مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
حالا از این گوریل برای اعتراض به اختلاف ثروت طبقاتی در آمریکا استفاده شده است. برپاکنندگان این مجسمه هزاران موز را در برابر گاو خشمگین ریختهاند.
بر اساس اطلاعات پلاکاردی که در این مجل نصب شده، این کار نمادین برای این انجام شده که بیان کند چطور وال استریت خودش را وارد زندگی عادی کرده و سرمایهداری زندگیهای عادی را به چالش کشیده و نابرای وحشتناک بین ثروت ۱ درصدها و بقیه توده مردم ایجاد کرده است.
البته این کارها یک ترفند بازاریابی محسوب میشود. شبکه اجتماعی Sapien میخواهد خودش را مطرح کند. شبکهای که شعارش برآوردن نیازها و رفاه انسانهاست.
در واقع Sapien میخواهد بگوید که همان طور که آن گوریل که مشکلی برای امنیت دختربچهای که وارد قفس شده بود ایجاد نکرده بود، بیرحمانه شکار شد، میلیونها انسان عادی هم تحت ستم سیستمی قرار گرفتهاند که درصدی از نخبگان ثروتمندتر را فربهتر میکند و آدمهای عادی را فراموش می کند.
در ضمن موزهای استفاده شده در این چیدمان هنری در نهایت به مردم نیازمند اهدا خواهند شد.
البته از آن سو، دی مودیکا، هنرمندی که مجسمه گاو خشمگین را ساخته بود و در ماه فوریه درگذشت، بارها گفته بود که کار او جانبداری از وال استریت نبوده، بلکه صرفا نمادی از مقاومت آمریکا در زمان رکود اقتصادی است.
مشخص نیست که این مجسمه چقدر اینجا خواهد ماند.