برد پیت مبتلا به بیماری پروسوپاگنوزیا یا کوری چهره شده است

0

برد پیت یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های بازیگری است. ماه گذشته، این بازیگر برنده جایزه اسکار در مصاحبه‌ای با GQ فاش کرد در تشخیص چهره‌ها به طور جدی دچار مشکل شده است.

تا به حال به طور رسمی علت مشکل او اعلام نشده، اما خودش معتقد است که دچار  اختلال عصبی به نام prosopagnosia یا نابینایی صورت شده است.

البته خیلی‌ها هستند که در تشخیص چهره و تمیز دادن آن دچار مشکل هستند و یک عمر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و نامش را نمی‌دانند.

مثلا یکی از کاربران توییتر در واکنش به این خبر نوشته: «شوهرم هم پروسوپاگنوزیا دارد. این امر روابط اجتماعی روزمره را آنقدر دشوار می‌کند که فقط شخصی که این بیماری را دارد یا نزدیک به آنهاست، واقعاً می‌تواند حجم مشکل را درک کند. و هیچ‌کس هرگز باور نمی‌کند که این یک مشکل، یک چیز واقعی است.»

البته پیش از این در سال 2013 هم برد پیت به Esquire در مورد مشکلش گفته بود و این که در یک بازه زمانی، شدت علائم‌اش آنقدر بد بود که از ترک خانه‌اش متنفر بود.

بر اساس موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی (NINDS)، پروسوپاگنوزیا نتیجه از دست دادن حافظه، اختلال بینایی یا اختلالات یادگیری نیست. در عوض، این اختلال از ناهنجاری‌ها و آسیب شکنج دوکی شکل fusiform  سمت راست، بخشی از مغز که مسئول درک صورت و حافظه چهره است، ناشی می‌شود.

به عبارت دیگر، مشکلی در پردازش چهره‌ها به وجود می‌آید و نه حافظه.

شدت علائم متفاوت است. برحی حتی در تشخیص چهره اعضای خانواده خود مشکل دارند، در حالی که برخی از مبتلایان به این اختلال حتی قادر به تشخیص چهره خود نیستند!

اینکه چرا این مشکل در این قسمت مغز به وجود می‌آید تا به حالا شناخته نشده. دانشمندان قبلاً این اختلال را با سکته مغزی، زوال عصبی یا ژنتیک مرتبط می‌دانستند. اما این مشکل می‌تواند بدون هیچ آسیب مغزی آشکاری هم رخ بدهد.

برنامه درمانی اختصاصی خاصی برای این بیماری وجود ندارد، اما راه‌هایی برای کمک به مبتلایان به نام «راهبردهای جبرانی» وجود دارد.

برد پیت گفته که بیشتر اوقات نگران است که چون نمی تواند چهره دیگران را تشخیص دهد، آنها فکر کنند که او گوشه‌گیر یا سرد است.

پس تاثیر بیماری بر روابط اجتماعی شخص، بی گمان زیاد است.

پروسوپاگنوزیا واژه‌ای است که دو بخش دارد. بخش یونانی prósōpon به معنای «صورت» و agnōsía به معنای «عدم شناخت».

در پروسوپاگنوزیا سایر جنبه‌های پردازش بصری (به عنوان مثال، تشخیص  اشیاء) و عملکرد فکری (مثلاً، تصمیم گیری ) دست نخورده باقی می‌مانند.

این بیماری می‌تواند به صورت مادرزادی رخ بدهد یا اکتسابی باشد. یک شکل «رشدی» بیماری هم وجود دارد.

پروسوپاگنوزی اکتسابی ناشی از آسیب لوب اکسیپیتو – تمپورال است و بیشتر در بزرگسالان دیده می شود. این بیماری به دو دسته پروسوپاگنوزی ادراکی و ارتباطی تقسیم می شود.

به این بیماران معمولا آموزش داده می‌شود که از تشخیص چهره آگاهانه به صورت «ویژگی به ویژگی» استفاده کنند تا از سرنخ هایی مانند لباس، راه رفتن، رنگ مو، رنگ پوست، فرم بدن و صدا هویت اشخاص را تشخیص بدهند.

پروسوپاگنوزیا همچنین با سایر اختلالات مرتبط با نواحی مجاور مغز مرتبط است: همیانوپسی چپ،آکروماتوپسی و مشکل در توپوگرافی.

جالب است که در نقظه مقابل این مشکل افرادی هستند که توانایی باورنکردنی در تشخیص چهره‌ها دارند که به آنها Super recogniser گفته می‌شود.

اولین بار در اوایل قرن نوزدهم چنین مشکلی به صورت مستقل مورد توجه قرار گرفت و در اسناد پزشکی از آن صحبت شد.

هاگلینگ جکسون و شارکو در این مورد مطالعه کرده بودند، اما اولین بار در سال 1947 ، یواخیم بودامر، یک متخصص اعصاب آلمانی، نام پروسوپاگنوزی را استفاده کرد . او سه مورد پزشکی را شرح داد، از جمله یک مرد 24 ساله که  گلوله به سرش خورده بود و توانایی تشخیص دوستان، خانواده و حتی صورت خود را از دست داده بود. با این حال، او قادر به تشخیص و شناسایی آنها از طریق سایر روش‌های حسی مانند الگوهای شنوایی، لامسه و حتی سایر الگوهای محرک‌های بینایی (مانند راه رفتن و سایر رفتارهای فیزیکی) بود.

یک مورد بسیار جالب پروسوپاگنوزیا  در مورد شخصب به نام”دکتر پ.” در کتاب الیور ساکس در سال 1985 در مقاله‌ای به نام مردی که همسرش را با کلاه اشتباه گرفت، توصیف شده. البته این مورد، یک مورد آگنوزیای بصری کلی است. دکتر پی در مقاله به این صورت توصیف شده که نمی‌توانست همسرش را از روی صورتش تشخیص دهد، اما می‌توانست او را از روی صدایش تشخیص دهد.

جالب است که اولیور ساکس مبتلا به پروسوپاگنوزیا بود، اما تا مدت زیادی از آن خبر نداشت.

استیو وزنیاک -یکی از موسسان شرکت اپل- هم پروسوپاگنوزیا دارد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

۲۰ برنده عکاسی از طبیعت در سال ۲۰۲۲ در مسابقه عکاسی IPA

جوایز بین المللی عکاسی (IPA) در سال 2022 بار دیگر از مجموعه‌ای خیره کننده از عکس های طبیعت پرده‌برداری کرد که قلب و ذهن بینندگان در سراسر جهان را تسخیر کرده است. این تصاویر برنده استثنایی ما را به قلمروهای مسحورکننده طبیعت منتقل می‌کنند،…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…

معماری‌هایی که واقعا شایسته تحسین هستند و ستایش هنری ما را برمی‌انگیزند

تناسب اجزا، انحناها، هماهنگی با فرهنگ و شرایط اقلیمی، عظمت، رنگ‌ها یا نشانه‌های قدمتی که ما را به خلسه‌های پر از تخیل می‌برند، هر کدام از اینها ممکن است یک عمارت را شاخص و برجسته کنند.در این پست بناهایی را با هم مرور می‌کنیم که هر یک از…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.