آیا می‌دانستید که نقشه زبان از نظر درک مزه‌های شیرین و تلخ و شور و ترش یک دروغ و کج‌فهمی بزرگ بوده است؟!

0

توانایی درک طعم شیرین، شور، ترش و تلخ به قسمت‌های مختلف زبان تقسیم نمی‌شود. گیرنده هایی که این مزه‌ها را می گیرند در واقع در سراسر جهان توزیع شده اند. ما این را مدتهاست می‌دانیم.

با این حال کتاب علوم دوره دبستان را که از یاد نبرده‌اید؟ احتمالا کلی وقت صرف کرده‌ بودید تا آن عکس را حفظ کنید و احتمالا یکی از سوالهای امتحانی هم شما هم این بود که بنویسید هر قسمت زبان کدام مزه را درک می‌کند.

این عکس و اطلاعات ریشه در کارهای تحقیقاتی دانشمند آلمانی به نام دیوید پی هانیگ دارد.

هانیگ با چکاندن محرک‌های مربوط به مزه‌های شور، شیرین، ترش و تلخ در فواصل دور لبه‌های زبان، آستانه‌های درک طعم را در اطراف لبه‌های زبان اندازه‌گیری کرد (چیزی که او از آن به عنوان «کمربند چشایی» یاد کرد.)

 

هانیگ دریافت که در نقاط مختلف زبان  میزان محرکی که برای ثبت طعم لازم است، تغییراتی وجود دارد. او در آن زمان در مورد مزه پنجم یعنی umami (طعم خوش گلوتامات، مانند مونوسدیم گلوتامات یا MSG) آزمایش نکرد، اما هنوز فرضیه هانیگ به طور کلی پابرجاست. واقعیت این است که قسمت‌های مختلف زبان آستانه متفاوتی برای درک طعم‌های خاص دارند، اما این تفاوت‌ها بسیار جزئی هستند.

مشکل در یافته‌های هانیگ نیست.  زمانی که هانیگ نتایج خود را منتشر کرد، نمودار خطی اندازه گیری های خود را درج کرد. نمودار تغییر نسبی حساسیت را برای هر طعم از یک نقطه به نقطه دیگر ترسیم کرده بود.

این بیشتر یک تفسیر هنری از اندازه گیری‌های او بود تا نمایش دقیق آنها. به نظر می‌رسید که قسمت‌های مختلف زبان مسئول طعم‌های مختلف هستند.

اما این تفسیر هنرمندانه او در دهه ۱۹۴۰ توسط ادوین جی بورینگ ، استاد روانشناسی هاروارد، در کتابی دوباره بازتاب پیدا کرد.

در دهه های بعدی نقشه زبان رد شد.

در واقع، نتایج تعدادی از آزمایش‌ها نشان می‌دهد که تمام نواحی دهان حاوی جوانه‌های چشایی هستند، از جمله چندین قسمت از زبان، کام نرم (در سقف دهان) و گلو و آنها به همه کیفیت‌های چشایی حساس هستند.

درک ما از نحوه انتقال اطلاعات چشایی از زبان به مغز نشان می‌دهد که ویژگی‌های چشایی فردی به یک ناحیه از زبان محدود نمی‌شود. دو عصب جمجمه‌ای مسئول درک چشایی در نواحی مختلف زبان هستند: عصب گلوسوفارنژیوس در پشت و شاخه کوردا تیمپانی، شاخه‌ای از عصب صورتی در جلو.

اگر مزه‌ها منحصر به نواحی خاص زبان بودند، در آن صورت مثلا آسیب عصب کوردا تیمپیانی، توانایی درک طعم شیرین را از بین می‌برد. در صورتی که این طور نیست.

در سال 1965، جراح تی‌آر بول  دریافت که  افرادی که در اعمال جراحی، این عصبشان بریده می‌شود، حس چشایی خود را از دست نمی‌دهند. در سال 1993، لیندا بارتوشوک از دانشگاه فلوریدا دریافت که با بی‌حس کردن این عصب، اشخاص تحت آزمایش می‌توانند طعم شیرین را درک کنند.
در طول 15 سال گذشته، محققان، بسیاری  از پروتئین‌های گیرنده موجود در سلول‌های چشایی در دهان را شناسایی کرده‌اند که برای تشخیص مولکول‌های چشایی ضروری هستند.
به عنوان مثال، اکنون می دانیم که هر چیزی که به نظر ما شیرین است می تواند همان گیرنده را فعال کند، در حالی که ترکیبات تلخ نوع کاملاً متفاوتی از گیرنده را فعال می کنند.
علیرغم شواهد علمی، نقشه زبان راه خود را به دانش عمومی باز کرده است و امروزه هنوز در بسیاری از کلاس ها و کتاب های درسی تدریس می‌شود.
آزمایش واقعی نیازی به آزمایشگاه ندارد. با یک چوب بستنی مواد حاوی طعم‌های مختلف را به قسمت‌های مختلف زبان بزنید. خواهید دید با قسمت‌های متعدد، طعم‌های مختلف را می‌توانید درک کنید!

مانند بسیاری از باورهای غلط، نقشه زبان نشان‌دهنده توانایی تحریف اطلاعات است. برخی از باورهای غلط از اطلاعات غلط ساخته می‌شوند – اطلاعات نادرستی که عمداً برای گمراه کردن مردم طراحی شده است. اما بسیاری از باورهای غلط، از جمله نقشه زبان، ناشی از درک و تفسیر نادرست اطلاعات صحیح است.

در مورد نقشه زبان، پایان نامه هنیگ به زبان آلمانی نوشته شده است، به این معنی که مقاله فقط توسط خوانندگان مسلط به آلمانی قابل درک بود و او در فقط در دانشگاه هانیگ کاملا شناخته شده بود.

کمتر از یک دهه از پایان نامه او، روزنامه ها به غلط اصرار داشتند که آزمایش کنند تا بتوانند ثابت کنند که شیرینی در پشت زبان غیرقابل حس کردن است.

دومین مقصر در پشت گسترش نقشه زبان، تصاویری بود که از کار هنیگ الهام گرفته شده است. در سال ۱۹۱۲، یک نسخه غیردقیق از نقشه در مقاله روزنامه ای ظاهر شد که برخی از اسرار پس‌زمینه تحقیقات چشایی و بو را با احتیاط توصیف می‌کرد. تصویر مقاله دارای برچسب‌های واضح در سراسر زبان بود و نمودارهای اصلی پیچید‌ تر هنیگ را ساده‌سازی کرده بود.

اما شاید عاملی که بیشترین تأثیر را در این تصور غلط داشت سادگی روایی آن بود و این میل همیشگی ما که پدیده‌های پیچیده را ساده برای خودمان تفسیر کنیم.

ما به محض شنیدن یک داستان خوب و قانع‌کننده و همسو با علایق کلی خودمان، دیگر حتی اگر شواهد جدید به ما ارائه شود، به سختی تغییرش می‌دهیم. 

پس دفعه بعد که یک نمودار قانع کننده دیدید یا حکایتی شگفت‌انگیز خواندید، سعی کنید یک تردید منطقی داشته باشید — زیرا تصورات غلط سرانجام روزی تلخکامتان خواهند کرد!

منبع: TED و سایت smithsonianmag


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

دستمال‌های پارچه‌ای برای پنهان کردن نقشه فرار در زمان جنگ جهانی دوم

جورجینا کنیوندر جنگ جهانی دوم، نقشه‌های سرّی روی دستمال‌های جیبی چاپ می‌شد تا نیروهای متّفقین در پشت خطوط دشمن بتوانند از آنها استفاده کنند. گرامی داشتن دستمال‌های پارچه‌ای کهنه پدر ‌همسرم شاید به نظر کاری ناخوشایند باشد اما در دل آنها…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.