موجودات تازه کشف شدهای که شبیه سایر موجودات روی زمین نیستند! پروورا Provora
دانشمندان شاخه کاملاً جدیدی از موجودات زنده را پیدا کردهاند. این «ابرگروه» شامل طیف بسیار متنوعی از میکروبهای شکارچی است که از نظر ژنتیکی با هر شکل دیگری از حیات روی زمین متفاوت هستند.
کلا درخت زندگی نمودار مفیدی برای درک روابط بین اشکال مختلف زندگی، در حال حاضر یا منقرض شده است. گروههای اصلی موجودات زنده شامل اینها هستند:
باکتریها، آرکیا و یوکاریوتا
در زیرشاخهها به حیوانات و قارچها میرسیم و در شاخههای انتهایی به گونهها.
حالا با کشف جدید یک شاخه بزرگ به درخت زندگی اضافه شده: Provora. این شکلهای زندگی، دسته بزرگی هستند و به همین خاطر به آنها «ابر گروه» گفته میشود.
دکتر پاتریک کیلینگ، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «این یک شاخه باستانی از درخت زندگی است که تقریباً به اندازه ترکیب قلمرو حیوانات و قارچها متنوع است و هیچکس نمیدانست که وجود دارد.»
اعضای ابرگروه پروورا ارگانیسمهای کوچکی تشکیل شدهاند که محققان آنها را «شیرهای دنیای میکروبی» توصیف میکند. این به این دلیل است که آنها میکروبهای دیگر را شکار میکنند و در اکوسیستم آنها نسبتاً نادر هستند.
این ابرگروه بیشتر به دو دسته تقسیم میشود: «نیبلیدها» که از ساختارهای دندان مانند برای خرد کردن تکههای شکار خود استفاده میکنند و «نبولیدها» که کل طعمهشان را میبلعد.
گروه تحقیقاتی این نوع حیات جدید را در نمونههای گرفته شده از سراسر جهان، از جمله صخرههای مرجانی در کوراسائو، رسوبات دریای سیاه و سرخ و آب اقیانوسهای آرام و قطب شمال کشف کردند.
توجه محققان به میکروبهای عجیب و غریب با دو تاژک جلب شد که به آنها اجازه میداد خیلی سریع بچرخند یا شنا کنند. آنها همچنین تمیتوانستند به سرعت هر میکروب دیگری را از بین ببرند. هنگامی که دانشمندان DNA آنها را دقیقتر بررسی کردند، مشخص شد که این میکروبهای جدید واقعاً چقدر عجیب هستند.
دکتر دنیس تیخوننکوف، نویسنده اول این مطالعه گفت: “در طبقهبندی موجودات زنده، ما اغلب از ژن “18S rRNA” برای توصیف تفاوت ژنتیکی استفاده میکنیم. به عنوان مثال، تفاوت انسان با خوکچه هندی در این ژن تنها شش نوکلئوتید است. ما شگفتزده شدیم که این میکروبهای شکارچی بین 170 تا 180 نوکلئوتید در ژن 18S rRNA با سایر موجودات زنده روی زمین تفاوت دارند. مشخص شد که ما چیز کاملاً جدید و شگفتانگیزی کشف کردهایم. »
در مرحله بعد، تیم قصد دارد کل ژنوم این موجودات جدید را توالییابی کند و مدلهای سه بعدی سلولهای آنها را بسازد تا در مورد آنها بیشتر بدانند.
این تحقیق در مجله Nature منتشر شده.
منبع: دانشگاه بریتیش کلمبیا
این نوشتهها را هم بخوانید