بهترین کتاب های میلان کوندرا به همراه معرفی و بررسی آنها

میلان کوندرا، زاده ی ۱ آوریل ۱۹۲۹ در برنو، چکسلواکی، نویسنده ی اهل چک است که از سال ۱۹۷۵ به فرانسه تبعید شد و نهایتا در سال ۱۹۸۱ به تابعیت فرانسه درآمد. او خود را نویسنده ای فرانسوی می داند و مصر است که آثارش باید چه در کتاب فروشی ها و چه در دسته بندی ادبی جزو ادبیات فرانسه محسوب شود. بهترین اثر کوندرا، بار هستی است. قبل از انقلاب مخملی ۱۹۸۹، حکومت کمونیستی کتاب های وی را در چک ممنوع کرده بود. او ترجیح می دهد به دور از هیاهوی شهرت زندگی کند و کمتر با رسانه ها گفت وگو می کند.

میلان کوندرا تاکنون چندین بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات بوده است.خانواده ی او متعلق به طبقه ی اجتماعی متوسط و دارای سطح فرهنگی بالایی بودند. پدرش، لودویک کوندرا، نوازنده ی پیانو و شاگرد لئوش یاناچک بود و بین سال های ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۱ ریاست آکادمی موسیقی برنو را برعهده داشت.

علاقه ی کوندرا به موسیقی در بسیاری از آثار او به ویژه رمان شوخی پیداست. میلان شعرگویی را از ۱۴ سالگی آغاز کرد و در ۱۷ سالگی پس از شکست آلمان به حزب کمونیست پیوست. به سال ۱۹۴۸ تحصیل خود را در رشته ی ادبیات و زیبایی شناسی در دانشگاه چارلز در شهر پراگ شروع کرد، ولی خیلی زود خود را به دانشکده فیلم منتقل کرد. در سال ۱۹۵۰ برای نخستین بار از حزب اخراج شد و تا سال ۱۹۵۶ اجازه ی ورود مجدد به حزب را پیدا نکرد. نخستین مجموعه شعر او با نام «انسان؛ بوستان پهناور» (یا انسان؛ بوستانی عظیم) که خوش بینی موجود و ادبیات دولتی را مورد انتقاد قرار می داد در ۱۹۵۳ چاپ شد. در ۱۹۵۵ شعر بلندش «ماه می گذشته» و بلافاصله بعد از آن دومین و آخرین مجموعه شعر او با نام «تک گویی» که در آن رفتارها و کردارهای انسانی و روابط عاشقانه بی پرده بازنمایی می شدند در ۱۹۵۷ منتشر شدند.

او در سال ۱۹۶۰ گزیده اشعار گیوم آپولینر و تحلیلی از آن ها را چاپ کرد و در همین سال آموزش ادبیات در دانشکده سینما به عهده او گذاشته شد. نخستین نمایشنامه ی او با نام مالکان کلیدها که به دوران ترس و خشونت هنگام استیلای آلمان می پرداخت یک سال بعد به چاپ رسید.میلان کوندرا دوست دارد رمان هایش همچون سمفونی باشند و درون مایه های وجودی انسان را به ترنم درآورند. بهترین رمان های او را می توان «سمفونی هستی» نامید و زیبایی و بی کرانگی هنر رمان را در او ستود. چه خوب بود اگر می توانستیم خود را در فضای رمان رها سازیم؛ فضایی آزاد، شفاف، آکنده از تخیل و خلاقیت، سرشار از صدها حقیقت نسبی متضاد و ناهمگون؛ و چه خوب بود اگر می توانستیم جهان رمان را به راستی کشف کنیم.


کتاب جاودانگی

Immortality

کتاب جاودانگی، رمانی نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1990 به چاپ رسید. مرگ و جاودانگی، موضوعات در هم تنیده ی اولین رمان کوندرا، پس از کتاب پرفروش خود «بار هستی» هستند. کوندرا، که خودش شخصیتی تأثیرگذار در روایت دایره‌وارِ داستانِ جاودانگی است، در این اثر ماجرای رابطه ی پرمشکل و طنزآمیزِ گوته، همسرش کریستین و برادر کوچکتر گوته یعنی بتینا را در مقابل مثلثی امروزی تر متشکل از سه شخصیت پاریسی قرار داده است: پل، همسرش اگنس و خواهر اگنس، لارا. اگنس پس از مرگ پدرش، به شکلی متفاوت با زندگی خود رو به رو می شود و درمی یابد در حالی که زندگیِ خوبی با همسرش داشته، هیچ گاه شورِ عشق را در آن احساس نکرده است. لارا که از همسرش جدا شده، هیچ وقت عشق را فراتر از شهوت تجربه نکرده است. هم اگنس و هم لارا به پل علاقه دارند و بدیهی است که منازعه ی میان آن ها برای به دست آوردن پل، تنها یک برنده خواهد داشت.

کتاب سبکی تحمل ناپذیر هستی یا بار هستی
The Unbearable Lightness of Being

کتاب بار هستی، رمانی فلسفی نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1984 به انتشار رسید. بخش عمده ی داستان این رمان در شهر پراگ و در اواخر دهه ی 1960 و اوایل دهه ی 1970 اتفاق می افتد و به ماجرای زندگی دو زن، دو مرد و یک سگ می پردازد. شخصیت های جذابی در این رمان حضور دارند: توما، جراح برجسته ای است که روابط پنهانی زیادی دارد و همسرش، ترزا، عکاسی است که خونش از بی وفایی های همسرش به جوش آمده است. سابینا، معشوقه ی توما و هنرمندی آزاداندیش است و فرانز، پروفسوری سوییسی و معشوق سابینا است؛ و درنهایت سیمون، پسر توما از ازدواج قبلی اوست که رابطه ی چندان گرمی با پدر ندارد. کوندرا در این اثر ارزشمند به اساسی ترین سؤال بشر پرداخته است: «انسان چگونه بار هستی را به دوش می کشد؟»

وصایای تحریف شده
Testaments betrayed

کتاب وصایای تحریف شده، اثری نوشته ی میلان کوندرا است که اولین بار در سال 1993 به چاپ رسید. این کتاب که دربردارنده ی مقاله هایی درخشان و تفکربرانگیز از یکی از استادان بی چون و چرای داستان نویسی در قرن بیستم است، مانند یک رمان نگاشته شده است: شخصیت هایی ثابت در سراسر نُه بخش این کتاب در رفت و آمد هستند و این موضوع در مورد تم های موردعلاقه ی کوندرا نیز صادق است. او با شور و حرارتی خاص از حقوق معنوی و اخلاقی هنرمندان دفاع می کند و آن ها و اثرشان را شایسته ی احترام از طرف جامعه ی پیرامون می داند. مسئله ی خیانت به هنرمندان و آثارشان (که اغلب توسط پرشورترین طرفداران آن ها اتفاق می افتد) از جمله مباحث مهم این کتاب فوق العاده بدیع و آموزنده به شمار می آید.

کتاب کتاب خنده و فراموشی
The Book of Laughter and Forgetting

کتاب خنده و فراموشی داستانی غنی از ، شخصیت ها و دامنه تخیلی است .کتاب خنده و فراموشی داستانی است که برای میلان کوندرا اولین موفقیت بزرگ بین المللی اش را در اواخر دهه 1970 به ارمغان آورد. مانند همه کارهای او ، ارزش کتاب چیزی بسیار بیشتر از پیامدهای تاریخی اش است. در هفت بخش فوق العاده یکپارچه ، جنبه های مختلف وجود بشر بزرگنمایی می شود و تقلیل می رود ، باز ترسیم و مورد تاکید قرار میگیرد، تباز نگری میشود ، تجزیه و تحلیل می شود و تجربه می شود.

کتاب شوخی
The Joke

کتاب شوخی، رمانی نوشته ی میلان کوندرا است که به داستان زندگی مردی به نام لودویک یان می پردازد. این اثر، ماجراهای اتفاق افتاده برای لودویک از دوران بلوغ تا 37سالگی را پی می گیرد اما به صورت خطی این اتفاقات را روایت نمی کند و در عوض، بر چگونگی تأثیر کارهای یان بر دیگران و اطرافیان نزدیک به او تمرکز دارد. این رمان درخشان که درباره ی عشقی نافرجام و انتقامی به ثمر نرسیده است، در بسیاری از موارد به خاطر اشارات و مفاهیم سیاسی اش مورد توجه قرار گرفته است. اما اکنون، پس از گذشت چندین دهه از انتشار اولیه ی کتاب و سال ها پس از فروپاشی حکومت دست نشانده ی چک اسلواکی، می توان این اشارات سیاسی را آزادانه تجزیه و تحلیل کرد و آن ها را جزء ارزش های کتاب به حساب آورد. رمان شوخی، اثری بزرگ، تفکربرانگیز و تکان دهنده است که به مسئله ی جاودانه ی هستی انسان، نگاهی نو می اندازد.

کتاب رمان، حافظه، فراموشی
The Curtain: An Essay in Seven Parts

کتاب پرده، اثری نوشته ی میلان کوندرا است که اولین بار در سال 2005 منتشر شد. «پرده ای جادویی، بافته شده از افسانه ها، در مقابل جهان آویزان است.» این پرده در نظر کوندرا، درکی از پیش تعیین شده از جهان (جهانی از پیش تفسیر شده) است که در ذهن همه ی ما وجود دارد. او استدلال می کند این وظیفه ی رمان نویس است که این پرده را از مقابل بردارد و پشت آن را آشکار سازد. کوندرا در این کتاب سرگرم کننده و تفکربرانگیز، نگرش شخصی خود را درباره ی تاریخ و ارزش رمان در تمدن غرب به تصویر می کشد و توضیح می دهد که دلیل موفقیت و اهمیت رمان ها، توانایی آن ها در آشکار کردن بخش هایی از وجودمان است که قبل از این، ناشناخته باقی مانده بودند. کوندرا در کتاب پرده با مهارت تمام تشریح می کند که بهترین رمان ها چگونه این کار را انجام می دهند.

کتاب هنر رمان
The Art of the Novel

کتاب هنر رمان، اثری نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1986 منتشر شد. کوندرا در این کتاب ارزشمند، به شکلی درخشان به بررسی آثار چهره های برجسته و متنوعی همچون رابله، سروانتس، استرن، دیدرو، فلوبر، تولستوی و موزیل می پردازد. او به طور ویژه، تفکرات هرمان بروخ را مورد تحلیل قرار می دهد و کاوش جذابش در دنیای رمان های کافکا، پرده از ترس طنزآمیز موجود در جهان بروکراتیزه شده ی کافکا برمی دارد. کوندرا علاوه بر این ها، مباحثی را درباره ی آثار خود مطرح می کند و نگرش خود درباره ی نقش رویدادهای تاریخی در داستان ها، مفهوم یک رویداد داستانی، و خلق شخصیت در رمان های پساروانشناسانه را به تفصیل شرح می دهد.

کتاب زندگی جای دیگری است
Life Is Elsewhere

میلان کوندرا، نویسنده ی اثر، در ابتدا قصد داشت نام این رمان را «عصر غزل گون» بگذارد. «عصر غزل گون» در نظر کوندرا، دوران جوانی است و رمان زندگی جای دیگری است را بیش از هر چیز دیگری می توان حماسه ی جوانی لقب داد؛ حماسه ای طعنه آمیز که با عزمی مثال زدنی، ارزش های تقدیس شده را هدف می گیرد: دوران کودکی، مادرانگی، انقلاب و حتی شعر و شاعری. مادر شخصیت اصلی داستان، از مهندسی جوان حامله می شود. مرد از او می خواهد که بچه را سقط کند اما او نمی پذیرد و در عوض، از پدر و مادرش می خواهد که مرد را به ازدواج با او مجبور کنند. مادر در خیالات خود تصور می کند که بچه اش شاعری خواهد شد که تولدی مانند آپولو داشته و اسمش را یارومیل می گذارد؛ نامی که در زبان چک، به اندازه ی نام آپولو، غیرمعمول و کم طرفدار است. یارومیل اما، هم به خاطر ثروت خانودگی و هم توجه بیش از حد مادرش، بچه ی لوسی بار می آید. علیرغم این که همه از یارومیل دوری می کنند، او با پسر سرایدار-که به یارومیل در کتک زدن و شکنجه کردن پسری دیگر کمک می کند-رابطه ی دوستانه ای شکل می دهد. این دوستی کودکانه، پیش درآمدی بر رابطه ی سال های آینده ی یارومیل با بهترین دوستش است.

کتاب عشقهای خنده دار
Laughable loves

عشقهای خنده دار مجموعه ای از هفت داستان کوتاه است که توسط میلان کوندرا نوشته شده است و در آن او طنز وحشیانه مخصوص خود را با مخلوط کردن تراژدی با موقعیت های طنز در روابط (عمدتا عاشقانه) ارائه می دهد.
“هیچ کس نخندد”
یک استاد جوان دوست دارد بازی ذهن خود را با افرادی انجام دهد که او را فرومایه می دانند.
“سیب طلایی میل ابدی”
دو مرد میانسال با دختران زیادی معاشقه می کنند و به آنها پیشنهاد می دهند. یکی از این مردها با زنی که دوستش دارد ازدواج کرده است و دیگری ترجیح می دهد کتاب بخواند.
“بازی اتواستاپ”
زن و شوهری بازی نقش آفرینی را انجام می دهند که در ابتدا آنها را هیجان زده می کند اما بعدا یکی را می ترساند و دیگری را دفع می کند.
“سمپوزیوم”
داستان با شخصیت دکتر هاول ، همراه با چند پزشک دیگر و یک پرستار در بیمارستان تنظیم شده است. دکتر هاول به دلیل استفاده های جنسی زیاد از او مشهور است و پرستار به او علاقه مند است ، اما دکتر او را رد می کند.
“دکتر هاول بعد از بیست سال”
دومین داستان دکتر هاول ده سال پس از “سمپوزیوم” اتفاق می افتد ، هنگامی که دکتر هاول احساس قدرت و جذابیت کمتری می کند .
“ادوارد و خدا”
جوانی به نام ادوارد دوست دختر مذهبی دارد اما شخصا به دلیل شغل خود در مدرسه باید از دین دوری کند. این شرایط را برای او دشوار می کند وقتی او را با دوست دختر خود در کلیسا مشاهده می کنید.

کتاب بعد از انقلاب
After the Revolution
مجموعه گزارش های مستند از:ایوان کلیما،میلان کوندرا…

کتاب «بعد از انقلاب» اثر “میلان کوندرا” و مجموعه ای از دیگر نویسندگان است و مجموعه ای از گزارش های مسنتد است که به این موضوع می پردازد که چه بر سر فعالین دانش آموزی که به یک باره اعتراضاتشان خاموش شد آمد؟ جوانانی که دیگر تجسم نا امیدی سیاسی نیستند ؟ و چه بر سر امید های یک ملت آمد؟
موضوع کتاب انقلاب است که به عنوان یک پدیده ی اجتماعی عبارت است از بسیج یا حرکت وسیع توده ای و سازمان یافته با رهبری فرهمند و با هدف سرنگونی نظام سیاسی حاکم برای نیل به یک وضعیت مطلوب . کتاب «بعد از انقلاب» زندگی فعالان دانشجویی را ثبت می کند، که با احتمالات و نا امیدی های سایه ی انقلاب اخیر صربستان مقابله کردند . “گرینبرگ” روایت فعالان دانش جویی جوان که به دنبال تعریف خودشان و نقش خود در جامعه بودند را برجسته می کند و فرم جدیدی از فعالیت سیاسی قانونی ، تحت عنوان”پسا سوسیالیسم” را بیان می کند . وقتی که فعالین دانشجویی صربستان به سرنگونی “اسلوبودان میلوسویک” دیکتاتور ،در 5 اکتبر سال 2000 کمک کردند، آن ها به طور غیر منتظره ای متوجه شدند که دوره ی پس از انقلاب حتی مشکلات بزرگ تر و وخیم تری را به همراه آورده است. در واقع در زمان جنگ و در سایه ی انقلابی نوپا چگونه می توانید دموکراسی را تمرین کنید؟ چگونه جوانان صربستانی تلاش کردند که انرژی و هیجان ناشی از بسیج گسترده ی مردمی را به شکل دادن به ساختار موسسات دموکراتیک که فرایندی تدریجی بود تبدیل کنند؟ پاسخ به سوالاتی از این دست را می توانید در کتاب «بعد از انقلاب» بیابید.

کتاب ژاک و اربابش
Jacques and his Master

کتاب ژاک و اربابش، نمایشنامه ای نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1971 چاپ شد. این نمایشنامه که اقتباسی از داستان کتاب «ژاک قضا و قدری و اربابش» است، به ماجرای دو مرد، ژاک و اربابش می پردازد؛ دو مردی که داستان و دلیل سفرشان تا انتها ناگفته باقی می ماند. ژاک و اربابش به منظور کاستن از رنج سفر، قصه هایی ها را برای یکدیگر تعریف می کنند و در کنار این قصه ها، صحنه هایی از گذشته ی هر دویشان برای مخاطب به اجرا درمی آید. داستان این نمایشنامه، درست مانند شاهکار دنی دیدرو، در قرن هجدهم می گذرد با این حال کوندرا عامدانه از توصیف و تشریح جنبه های تاریخی زمان و مکان رویدادها امتناع می ورزد. کتاب ژاک و اربابش از طریق دیالوگ های میان دو شخصیت اصلی و به تصویر کشیدن گذشته ی آن ها، به موضوعاتی چون نویسندگی و ماهیت خلق هنری می پردازد.

کتاب بی خبری
Ignorance

رمان “بی خبـری” نوشته ی میلان کوندرا ، رمانی است که مستقیم با ذهن کاراکترهایش درگیر می شود و ما وقایع را از دریچه ذهن آنها می بینیم . کوندرا که تجربه نوشتن رمانی کم نظیر چون “هویت” را دارد ، در “بی خبـری” نیز به واسطه بازی دادن ذهن کاراکترهای اصلی اش ذهن خواننده را هم به بازی می گیرد . کوندرا به خوبی می داند چگونه با ایجاد پیچشهای داستانی که در ذهن کاراکترها اتفاق میوفتد ذهنش مخاطب رمانش را کنترل کند و ذهن او را به جایی که مورد نظرش است ببرد . کوندرا در نوشته هایش دنیایی متفاوت از آنچه ما می بینیم می سازد ، دنیایی که در لایه های زیرین آن اتفاقات دیگری میوفتد ! دنیایی که البته برای خواننده نا آشنا نیست .

رمان “بی خبـری” که با نامهای “آهستگی” و “جهالت” نیز در ایران ترجمه شده ، داستان آدمهای دور افتاده از وطنشان است همچون ادیسه . آدمهایی که در بی خبری از زادگاهشان احساس غربت و دلتنگی می کنند و یا نمی کنند . کوندرا در اینجا حس نوستالژی را به حس بی خبری و سردگمی ناشی از دوری از وطن تعبیر کرده است . نگرانی ها و دغدغه های کارکترهای اصلی این رمان که از وطنشان – چک – دور افتاده اند گویی نگرانی ها و دغدغه های خود میلان کوندراست که سالها از وطنش – چک – دور افتاده بود و گویی نگرانی ها و دغدغه های همه دور افتادگان از چک است .

کتاب مواجهه
Encounter

کتاب مواجهه، اثری نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 2009 به چاپ رسید. این مجموعه مقالات جذاب، دفاعیه ای پرشور و حرارت از هنر در زمانه ای است که به عقیده ی کوندرا، دیگر ارزشی برای هنر و زیبایی قائل نیست. کوندرا با همان ترکیب خیره کننده ی احساسات و اندیشه ها که در رمان هایش ارائه می کند، به کاوشی مجدد از نویسندگانی می پردازد که برای او مهم تلقی می شوند و آثارشان به ما کمک می کند جهان پیرامونمان را بهتر بشناسیم و به درک عمیق تری از معنای انسان بودن برسیم. علاوه بر این ها، تم های همیشگی آثار کوندرا همچون خاطرات و فراموشی، تجربه ی تبعید و بیگانگی، و گرامیداشت هنر مدرن، همگی در کتاب مواجهه به چشم می خورند و در کنار تفکرات و داستان های شخصی کوندرا، جذابیت این اثر را دو چندان می کنند.

کتاب آهستگی
Slowness

کوندرا داستان خود را در حدود 150 صفحه روایت کرده است.
این کتاب از زبان یک راوی بوده که در آن کوندرا فلسفه ای درباره مدیرنیته، تکنولوژی، سرعت، حافظه بشری و نیز احساسات عمیق بشری را به صورت بسیار زیبایی به تصویر کشیده است.
این رمان، مراقبه ای در مورد اثرات مدرنیته بر ادراک فرد از جهان است.
این رمان از داستان های جداگانه ای تشکیل شده است.
که این داستان ها در طول رمان به هم بافته شده و در انتهای کتاب تمامی گره های داستان که به هم پیچ خورده بودند از هم باز می شوند.
کوندرا به عنوان راوی اصلی داستان، در طول سفر خود تصمیم می گیرد.
که شبی را در هتلی بگذراند که این هتل یکی از قصرهای قدیمی بوده که داستانی را در آن جا تعریف می کند.
این داستان آمیخته ای از تخیل و حقیقت است: ناگهان هوس کردیم غروب و شب را در یک قصر بگذرانیم .
قصرهای زیادی را در فرانسه به صورت هتل باز سازی کرده اند ؛
چهارگوشی از سبزی گمشده درگستره ای از زشتی بی سبزی ؛ مجموعه کوچکی از باریکه راه ها ، درخت ها و پرنده ها بین شبکه ای عظیم از بزرگ راه ها .
من به سفر دیگری ، از پاریس تا یک قصر واقع در حومه شهر، که دویست سال پیش صورت گرفت، فکر می کنم .
سفر مادام « ت » با همراهی شوالیه جوان . نخستین بار است.
که آنها این قدر نزدیک به هم هستند و آن فضای غیر قابل توصیف شهوانی که آن ها را در بر گرفته ، از آهستگی ریتم ناشی شده است .
بدن های آن ها در اثر حرکت درشکه تاب می خورد و با هم تماس می یابد . ابتدا بی هوا ، و بعد با رغبت ، و داستان آغاز می شود .

کتاب والس خداحافظی
The Farewell Waltz

کتاب والس خداحافظی، رمانی نوشته ی میلان کوندرا است که اولین بار در سال 1972 چاپ شد. در این داستان طنزآمیز و به یاد ماندنی که در شهری قدیمی در اروپای مرکزی می گذرد، هشت شخصیت وارد ماجرایی جالب می شوند: پرستاری زیبا و نامزد سابقش؛ مردی عجیب و غریب که پزشک زنان و زایمان است؛ یک آمریکایی ثروتمند که هم اخلاق گراست و هم بی اخلاق؛ نوازنده ای معروف و همسر زیبا و بسیار شکاک او؛ و مردی که قبلاً یک زندانی سیاسی بوده و اکنون می خواهد از کشور خارج شود. رمان والس خداحافظی که بدون شک جزء درخشان ترین و سرگرم کننده ترین رمان های کوندرا به حساب می آید، به شکلی جذاب و متفاوت به اساسی ترین سوالات بشر می پردازد.

کتاب هویت
Identity

کتاب هویت، رمانی نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 1997 انتشار یافت. ممکن است در برخی مواقع، هویت اطرافیان برایمان زیر سوال برود و حتی به هویت خودمان نیز شک کنیم. این شرایط برای زوج ها نیز پیش می آید؛ در واقع بیشتر از سایرین برای زوج ها اتفاق می افتد. میلان کوندرا با تشریح و بازی با این لحظات پرمعنی، از چنین شرایطی (و البته احساس ترس و سردرگمی ناشی از آن) به عنوان جان مایه ی رمان هویت استفاده کرده است. در این کتاب موجز، هیجان انگیز و به یاد ماندنی، لحظه ای از بُهت و سردرگمی باعث شروع سفری پرفراز و نشیب می شود که در خلال آن، مخاطبین بارها و بارها از مرز واقعیت ها و توهمات عبور می کنند و در دنیای جذاب این اثر غرق می شوند.

کتاب جشن بی معنایی
The Festival of Insignificance

جشن بی معنایی، رمانی نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 2013 به انتشار رسید. خلاصه کردن طرح داستانی این رمان جذاب و عجیب از کوندرا، کار چندان راحتی نیست. داستان کتاب جشن بی معنایی، به دو روز از زندگی چهار مرد میانسالی می پردازد که در پاریس معاصر حضور دارند. این رمان مانند اکثر آثار غیرداستانی کوندرا، به هفت بخش تقسیم شده است. هر بخش حول محور زندگی آلن، رامون، داردلو و یا چارلز می چرخد. البته شخصیت های فرعی دیگری نیز حضور دارند که در فصل های مختلف داستان در رفت و آمد هستند. کوندرا در کتاب جشن بی معنایی، تأملی پست مدرن بر بی معنایی زندگی می کند و از طریق ارائه ی داستانی متفاوت و بسیار جذاب، مخاطبین را غرق در افکار و تخیلات گرانبها و کم نظیر خود می سازد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]