شرکت هوافضای ایرباس‌ ایستگاه فضایی جدیدی با گرانش مصنوعی طراحی می‌کند

ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) به پایان خدمت خود نزدیک می‌شود. البته ناسا و شرکای آن متعهد شده‌اند که آن را تا سال ۲۰۳۰ فعال نگه دارند.اما برنامه‌هایی در حال حاضر برای‌ ایستگاه‌های فضایی جانشینی که وظایف ISS را ادامه خواهند داد، در حال اجراست.

چین قصد دارد نقش رهبری را با Tiangong بر عهده بگیرد، در حالی که سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) قصد دارد تا اواسط دهه میلادی‌ایستگاه فضایی خود را مستقر کند. ناسا همچنین با سه شرکت هوافضا برای طراحی‌ایستگاه‌های فضایی تجاری از جمله صخره مداری Blue Origin، ‌ایستگاه فضایی Axiom (AxS) و Starlab قرارداد بسته است.

اما غول چندملیتی هوافضای اروپایی ایرباس هم وارد میدان شده است.

در ویدئویی که به تازگی منتشر شده، این شرکت پیشنهاد خود را برای یک ماژول مداری چند منظوره (MPOP) به نام Airbus LOOP ارائه داده است. این ایستگاه فضایی ماژولار شامل سه عرشه، یک سانتریفیوژ و حجم کافی برای خدمه چهار نفره است که آن را برای‌ ایستگاه‌های فضایی آینده و ماموریت‌های طولانی مدت به مریخ مناسب می‌کند.

LOOP بر اساس سابقه طولانی این شرکت در برنامه‌های پرواز فضایی انسانی، مانند ماژول ISS Columbus، خودروی انتقال خودکار (ATV) و ماژول خدمات اروپایی Orion (ESM) ساخته شده است.

سانتریفیوژ گرانش را برای دو خدمه آن شبیه‌سازی می‌کند. قطر این ماژول ۸ متر و تقریباً حجم ۱۰۰ متر مکعبی دارد.

به گفته ایرباس، تفکیک فضای داخلی به عرشه‌های مختلف، امکان ایجاد یک «فضای امن داخلی» را فراهم می‌کند، به این معنی که خدمه می‌توانند به عرشه‌ای حرکت کنند که بیشترین محافظت را در صورت طوفان‌های خورشیدی یا سایر خطرات داشته باشد.

هر عرشه یک “تونل” مرکزی با یک ساختار گلخانه‌ای دارد که می‌توان آزمایش‌های گیاهی را در آن انجام داد و منبع ثابتی از سبزی‌های مکمل، حبوبات و سایر گیاهان را فراهم کند.

این ماژول برای یک خدمه چهار نفره طراحی شده است اما طبق گزارش‌ها می‌تواند حداکثر هشت فضانورد را در یک زمان (به طور موقت) در خود جای دهد.

بسته به الزامات ماموریت، عرشه‌های منفرد را می‌توان با ماشین‌آلات و زیرساخت‌های مخصوص مأموریت مجهز کرد.

عرشه سکونت پنجره‌های بزرگ و تجهیزات ورزشی (دوچرخه‌های ثابت) دارد.

عرشه علمی مجهز به پایانه‌های کامپیوتری متعدد و قفل هوایی است که به خدمه اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های خارج از خودرو (EVAs) را انجام دهند و پنجره‌های کوچک‌تری برای ارائه نمایی از فضا دارد.

اما چیزی که شاید جالب‌ترین عنصر LOOP باشد سانتریفیوژ است که از دو وزنه و دو غلاف تشکیل شده است. این غلاف‌ها حاوی دوچرخه‌های ورزشی هستند و می‌توانند یک خدمه را در خود جای دهند و  به دو نفر در یک زمان، محیط گرانشی شبیه‌سازی شده برای ورزش می‌دهد.

طراحی سه عرشه تمام نیاز‌های اساسی اقامت طولانی مدت در فضا را برآورده می‌کند و  LOOP در ضمن با همه حامل‌های کنونی هم سازگار است. به طوری که می‌توان از آن به عنوان ماژول سکونت در حمل و نقل فضایی اعماق فضا (DST) هم استفاده کرد.

ایرباس همچنین تأکید می‌کند که چندین ماژول LOOP را می‌توان برای ایجاد یک‌ ایستگاه فضایی کامل با هم ترکیب کرد که هر کدام با عرشه‌های مختلفیبرای عملیات و آزمایش‌ها مجهز شده‌اند.

هنوز هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه سانتریفیوژ می‌تواند چقدر گرانش را شبیه‌سازی کند وجود ندارد. اما طبق برآوردها این دستگاه می‌تواند گرانش‌های مختلف مانند گرانش زمین و مریخ و ماه را شبیه‌سازی کند.

این امر به ویژه در طول ماموریت به مریخ مفید خواهد بود زیرا به کاهش اثرات فیزیولوژیکی ریزگرانش کمک می‌کند و در عین حال می‌تواند خدمه را با آنچه در سطح تجربه خواهند کرد سازگار می‌کند.

ناسا و سایر آژانس‌های فضایی در مورد ماموریت‌ها و عملیات‌ آینده در فضا با چالش‌های مهمی روبرو هستند. این‌ها شامل اکتشاف و توسعه مجدد ماه، اولین مأموریت‌های با خدمه به مریخ، و کار‌هایی که پس از از کار افتادن‌ ایستگاه فضایی بین‌المللی باید انجام شود، می‌شود.

منبع: Universe Today

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]