پوشک کردن نوزاد و نکات مهم در مورد آن

رپورتاژ

یکی از دغدغه‌های مادرانی که تازه بچه‌دار شده‌اند، تعویض پوشک نوزاد است. معمولا در روزهای اول عوض کردن پوشک به یک چالش شباهت دارد و ممکن است مادر به تنهایی از پس انجام این کار برنیاید. با این حال جای نگرانی وجود ندارد، پس از گذشت چند هفته شما در این امر کاملا حرفه‌ای شده و بدون کمک دیگران می‌توانید تعویض پوشک نوزاد خود را انجام دهید.

نحوه پوشک کردن کودک

در مرحله اول بهتر است به منظور جلوگیری از استرس یا در اصطلاح هول شدن، تمام وسایل مورد نیاز برای تعویض پوشک نوزاد را در دسترس قرار دهیم. همچنین لازم به ذکر است مکانی را به عنوان محل تعویض پوشک از پیش تعیین کنید و در دفعات بعدی نیز این کار را در آن محل انجام دهید.

از وسایل مورد نیاز برای عوض کردن پوشک نوزاد می‌توانیم به تشک مخصوص کودک، حوله تمیز، پوشک اضافه، دستمال، زیرانداز نخی، پماد ضد سوختگی، آب ولرم و پد بهداشتی، اشاره کنیم. برخی از مادران برای پاک کردن نوزاد از دستمال مرطوب استفاده می‌کنند که ما گزینه بهتری را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

محصولات باکیفیتی در بازار موجود هستند که مخصوص نوزادان طراحی شده‌اند و شما می‌توانید برای تهیه دستمال مرطوب، محصولی معتبر و باکیفیت خریداری کنید. با این حال ممکن است پوست نوزاد شما دچار حساسیت شود و بهترین راه‌حل برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از آب ولرم و پد یا پنبه بهداشتی است.

پیش از تعویض پوشک نوزاد حتما دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. قبل از اینکه پوشک را باز کنید، کودک را بر روی زیرانداز نخی قرار دهید. حال دو مچ پای نوزاد را با یک دست گرفته و همزمان با بلند کردن او، پوشک کثیف را جدا کنید.

در مرحله بعد ناحیه تناسلی نوزاد را با آب ولرم و پد بهداشتی به آرامی تمیز کنید. در صورتی که نوزاد مدفوع کرده باید ابتدا به کمک بخش تمیز پوشک قبلی او را پاک کرده و سپس از آب ولرم استفاده کنید. برای پاک کردن ناحیه تناسلی نوزاد دختر پد یا پنبه آغشته شده به آب ولرم را از قسمت جلویی این ناحیه به سمت عقب بکشید.

نوزاد را کاملا تمیز و پاک کردید، برای چند دقیقه او را در معرض هوای آزاد قرار دهید. برای خشک کردن کودک از یک حوله تمیز استفاده کنید که به اندازه کافی نیز نرم باشد. در آخرین مرحله از تعویض پوشک نوزاد، مجددا باید هر دو مچ پای کودک را گرفته و پوشک را تا کمر نوزاد بالا برده و زیر او قرار دهید.

حال پای کودک را بر روی زمین گذاشته و بخش جلویی پوشک را بر روی شکم بگذارید. چسب‌های پوشک را بسته و از این موضوع اطمینان حاصل کنید که لبه‌های پوشک، ران پای نوزاد را اذیت نکند. هنگام تعویض پوشک نوزاد به این نکته توجه داشته باشید که پوشک نباید بسیار تنگ بسته شود و همچنین بیش از اندازه آزاد بودن پوشک نیز باعث نشتی ادرار از داخل آن می‌شود.

پوشک کثیف را جمع کرده و در یک کیسه مجزا از زباله‌های دیگر درون سطل زباله بیندازید. بهتر است سطلی مخصوص تعویض پوشک نوزاد تهیه کنید تا با خیالی آسوده پوشک‌های کثیف را درون آن قرار دهید. در نهایت نیز دست‌های خود را شسته و تمیز کنید.

درمان خانگی سوختگی نوزاد

همانطور که اشاره کردیم پماد سوختگی از وسایلی محسوب می‌شود که باید پیش از تعویض پوشک نوزاد به آن دسترسی داشته باشیم. روش‌هایی خانگی برای بهبود سوختگی پای نوزاد وجود دارد که می‌توانید بدون صرف هزینه زیاد در خانه از آن‌ها استفاده کنید. یکی از این راهکارها، آلوئه‌وراست. این گیاه خاصیت ضدالتهابی داشته و تورم و قرمزی پوست نوزاد را از بین می‌برد.

همچنین استفاده از عسل و نشاسته به صورت مجزا نیز روشی موثر در درمان سوختگی پای نوزادان است. برخی از مادران نیز روغن نارگیل را به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی برای درمان سوختگی نوزاد استفاده می‌کنند.

با همه این تفاصیل، بهترین روش جهت جلوگیری از سوختگی پای نوزاد، تعویض پوشک کودک به دفعات است. از آنجا که ادرار نوزاد حالت اسیدی دارد، دیر عوض کردن پوشک باعث ایجاد حرارت و متورم شدن پای کودک می‌شود. به همین جهت نحوه عوض کردن پوشک و تعویض آن در زمان مناسب از بروز این مشکل جلوگیری خواهد کرد.

لوسیون بدن

یکی دیگر از روش‌های موجود برای درمان سوختگی پای نوزاد، استفاده از لوسیون بدن است. محصولات باکیفیت و معتبری در بازار موجود هستند که شما می‌توانید با تحقیق در مورد مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها، یک لوسیون بدن خوب و مناسب برای پوست نوزادان تهیه کنید. اگر نمی دانید لوسیون بدن چیست حتما در مورد آن اطلاعات کسب کنید.

روغن زیتون

حتما با کاربرد بی‌نظیر روغن زیتون برای مو آشنا هستید، این روغن پرخاصیت در درمان سوختگی ناشی از پوشک نیز مفید است. روغن زیتون نقش موثری در کاهش التهاب پوست دارد و شما می‌توانید از آن برای سوختگی پای نوزاد خود استفاده کنید. کافی است مقداری از آن را بر روی دست خود ریخته و بر روی ناحیه متورم شده بمالید. این کار را به صورت یک ماساژ بسیار آرام برای نوزاد انجام دهید و هیچ فشاری بر روی پوست او وارد نکنید.

تا چه سنی باید کودکمان را پوشک کنیم؟

بهترین بازه سنی برای از پوشک گرفتن کودک، بین 2 تا 3 سالگی است. البته این بازه ممکن است برای هر کودک متفاوت باشد و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. کودکان شرایط جسمانی و روحی مختلفی دارند و نمی‌توانیم یک دستورالعمل را به شکل ثابت برای همه آن‌ها اجرا کنیم.

حال این سوال پیش می‌آید که چگونه کودک را از پوشک بگیریم؟ برای این کار از اهرم زور و اجبار استفاده نکنید. در این صورت کودک شما به شخصی مضطرب تبدیل می‌شود. کودک را برای دستشویی رفتن آماده کنید. از روش‌های مختلف مانند بازی به او توضیح دهید که چگونه می‌تواند بدون پوشک به دستشویی برود.

یک توالت فرنگی مخصوص کودکان تهیه کنید و به صورت نمایشی از کودک بخواهید که بر روی صندلی بنشیند و آن را امتحان کند. به کودک فضا بدهید تا با گذشت زمان از ایده دستشویی رفتن استقبال کرده و پوشک را رها کند.

نتیجه گیری و جمع بندی

در آخر لازم می‌دانیم به این موضوع اشاره کنیم که برای تعویض پوشک نوزاد، اجباری به استفاده از وسایلی مانند میز تعویض، وجود ندارد. برای تعویض پوشک شما بیشتر به مواردی مانند حوله یا زیرانداز تمیز، آب ولرم و… احتیاج دارید. کافی است مهارت لازم در خصوص عوض کردن پوشک را بیاموزید تا در هر مکانی قادر به تعویض پوشک نوزاد خود باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]