به یاد همه نوارهای کاستی که از ریچارد کلایدرمن می‌خریدیم

یک زمانی باید قصه دهه 70 را هم نوشت. دهه 70 دهه امید در ایران بود. دهه‌ای که اینترنت البته دیال آپ و کند به ایران آمد و در نیمه این دهه نوارهای کاست بی‌کلام زیادی مجاز شناخته شدند و تیراژ بسیار بالایی پیدا کردند. هر چند با با آمدن فناوری mp3، نپستر و CDها دیگر کم کم فروش آنها نقصان پیدا کرد.

مردم دیگر فیلم و آهنگ باکلام گوش می‌کردند. مایی هم زمانی که تنها نسخه بی‌کلام ترانه‌های را شنیده بودیم کم نسخه باکلام آنها را شنیدیم و در آن زمان که هنوز گوش‌هایمان برای تشخیص متن ترانه آموخته نبودند با پیدا کردن کلیدواژه جادویی lyrics در اینترنت متن ترانه‌ها را پیدا می‌کردیم.

آنهایی که مثل من کوشا و باذوق بودند این متن‌ها را در فلپی‌ها ذخیره می‌کردند تا همیشه با متن درست ترانه گوش کنند.

اما من دلم برای آن دورانی که نوار کاست می‌خریدیم تنگ شده. می‌رفتیم و به ویترین نوارفروشی نگاه می‌کردیم و می‌دیدم از پس خرید کدام نوارها برمی‌آییم.

یکی از هنرمندانی که تقریبا بیشتر نوارهایش را می‌خریدم ریچارد کلایدرمن بود. همان طور که گفتیم نوارها پر بود از آهنگ‌های بی‌کلام و من در ذهن تصور می‌کردم که چه کلامی، در چه فیلم یا آلبوم موسیقی‌ای و توسط چه خواننده‌ای روی این آهنگ بایستی سوار شده باشد.

یعنی به صورت معکوس این محدودیت یک نوعی تخیل شنیداری من را فعال می‌کرد و من را به سرزمین‌های نادیده می‌برد.

الان که داشتم پستی می‌نوشتم و در یوتیوب یک ویدئوی مجموعه آثار کلایدرمن باز بود، به یاد آن روزگاران افتادم که با چه هزینه و صبر و حوصله و البته قدرشناسی‌ای نوار کاست می‌خریدیم و البته دلمان خوش بود بر آرزوهای آینده و اینکه قطعات طلایی این کاست‌های سرانجام شنونده دیگری پیدا کند. شنونده پراحساسی که یارمان شود. داستان زندگی اغلب ما البته مثل افسانه‌های پری‌های کودکی نشد و چنین شخصی هرگز وجود خارجی پیدا نکرد! یک تراژدی!

ریچارد کلایدرمن

اما ریچارد کلایدرمن، که نام اصلی او فیلیپ پاژس است، پیانیست و آهنگساز فرانسوی است که به خاطر موسیقی عاشقانه و عامه‌پسند پیانوی خود شهرت دارد. او در 28 دسامبر 1953 در پاریس، فرانسه به دنیا آمد. موسیقی او آرامش بخش است.

کلایدرمن کار خود را در دهه 1970 آغاز کرد و به سرعت با اولین آلبوم خود “Ballade pour Adeline” در سال 1976 به شهرت رسید. آهنگ عنوان این آلبوم به یکی از قطعات امضا شده او تبدیل شد.

او در طول زندگی حرفه‌ای خود آلبوم‌های متعددی منتشر کرده است که طیف وسیعی از سبک‌های موسیقی از جمله موسیقی کلاسیک، پاپ و فیلم را پوشش می‌دهد. از دیگر آهنگ‌های محبوب او می‌توان به “داستان عشق”، “Mariage d’Amour” و “نامه به مادرم” اشاره کرد.

او در بسیاری از کشور‌های جهان اجرا داشته است. موسیقی او جذابیت جهانی دارد و اغلب در رسانه‌های مختلف از جمله تلویزیون و فیلم‌ها و البته زمانی کافی‌شاپ‌ها! استفاده می‌شد.

کلایدرمن با هنرمندان و نوازندگان مختلفی همکاری کرده و از این رهگذر کارنامه موسیقی خود را بیشتر گسترش داده است. خوانندگانی مانند نانا مسکوری و جانی هالیدی است.

او چندین جوایز و تقدیرنامه را برای کمک‌های خود در موسیقی دریافت کرده است، از جمله رکورد جهانی گینس برای موفق‌ترین پیانیست جهان.

البته کلایدرمن در حالی که به‌خاطر اجرای مجدد یا اصطلاحا کاور آهنگ‌های کلاسیک و محبوبش مشهور است، موسیقی اصلی نیز ساخته است.

ریچارد کلایدرمن بیش از 150 میلیون آلبوم در سراسر جهان فروخته است که او را به یکی از پرفروش‌ترین هنرمندان ضبط صدا در جهان تبدیل کرده است.

ریچارد کلایدرمن علاوه بر حرفه موسیقی خود، در فعالیت‌های بشردوستانه نیز شرکت داشته است. او از سازمان‌ها و اهداف خیریه، از جمله ابتکارات مربوط به رفاه و مراقبت از کودکان حمایت کرده است.

دختر ریچارد کلایدرمن، مود پاگس، نیز یک نوازنده و پیانیست با استعداد است. او راه پدرش را دنبال کرده و حرفه موسیقی را دنبال کرده است.

برخی از نمادین‌ترین اجرا‌های ریچارد کلایدرمن شامل نواختن در رویداد‌های مهمی مانند عروسی شاهزاده رینیر و پرنسس گریس موناکو و اجرا در مقابل اهرام در مصر است.

ریچارد کلایدرمن ریچارد کلایدرمن ریچارد کلایدرمن ریچارد کلایدرمن ریچارد کلایدرمن ریچارد کلایدرمن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]