بر اساس یک مطالعه جدید: هسته زمین هر 8.5 سال، یک بار می‌چرخد

زمین پیرامون یک محور تقریبا عمودی می‌چرخد و به این گونه شب و روز شکل می‌گیرد.

گاهی اوقات چیز عجیبی اندازه‌گیری می‌شود. بعضی روزها کمی طولانی‌تر یا کوتاه‌تر از روزهای دیگر هستند. در ضمن دانشمندان با ردیابی حرکت قطب زمین، مدتهاست که دریافته‌اند هر 8.5 سال یک بار تغییرات جزئی  محل آن رخ می‌دهد. یک مقاله جدید در Nature Communications نشان می‌دهد که این انحرافات ناشی از چیزی است که به آن چرخش هسته داخلی می‌گویند.

پژوهشگران – زیر نظر هائو دینگ از دانشگاه ووهان جابجایی محور قطبی را بررسی کردند. آنها این کار را در سال 2019 تکمیل کردند و با گذاشتن این اطلاعات در کنار تجزیه و تحلیل طول روز، یک ناهماهنگی 0.17 درجه‌ای بین محور هسته و گوشته زمین پیدا کردند. این امر ناشی از تفاوت‌های بین هسته داخلی و خارجی باشد که اولی جامد و دومی مایع است. از آنجایی که زاویه انحراف متمایل به سمت غرب است، احتمالا بخش شمال غربی هسته چگالی بیشتری درد.

بر اساس مشاهدات چرخش زمین (PM و ΔLOD)، دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال گرد خود می‌چرخد. این چرخش ممکن است برای انسان‌ها در پوسته زمین بی‌اهمیت به نظر برسد، اما درک آنچه در داخل زمین وجود دارد برای مطالعه میدان‌های مغناطیسی، فضا و تاریخ سیاره ما حیاتی است.

زمین که زمانی توده همگن سنگ مذاب بود، اکنون ساختاری عظیم پیچیده و چند لایه است. ممکن است سیارات مشابهی در کیهان وجود داشته باشد و درک زمین برای این اکتشاف ضروری است.

هسته درونی زمین پایدار نیست و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که به صورت دوره‌ای با حالتی شبیه “تلو تلو خوردن” پیرامون محور خود می‌چرخد.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]