بدون نیاز به اینترنت و شبکه وای فای یا پروتکل بلوتوث و کلا هیچ شبکهای، عکسها و فایلهایتان را از یک گوشی به گوشی دیگر منتقل کنید!

ما دوران انتقال با کابل فایلها را به گوشی گذراندهایم، زمانی انتقال بلوتوث فایلها در حکم معجزهای بود. الان هم مدتهاست به سادگی از اپلکیشنهای شبکههای اجتماعی برای اشتراک عکسها و فایلها و حتی ارسال آن به خودمان و دریافتش در وسیله دیگر استفاده میکنیم.
در ضمن اپلیکیشنهای زیادی هستند که کار مشابهی انجام میدهند، کافی است دو وسیله به یک وای فای مشترک وصل شوند تا فایلها به سرعت منتقل شوند.
اما تصور کنید که اینترنتی در کار نباشد و بلوتوث که الان روی هر گوشیای برای انتقال بی دردسر فایلها، فعال نیست و تصور کنید که حتی وای فایای هم در کار نباشد، برای انتقال آفلاین یک عکس از یک گوشی هوشمند به گوشی هوشمند دیگر چه میکنید؟!
اینجاست که LiveDrop وارد میشود.
این یک برنامه رایگان است. خیلی مختصر و مفید شرح میدهم که LiveDrop چه میکند، این اپلیکیشن عکسها یا فایلهای کوچک شما را به یک کد QR متحرک تبدیل میکند و بعد اپلیکیشن در گوشی گیرنده این کد QR متحرک را متحرک را به حالت اصلی برمیگرداند. به همین سادگی!
تیم نویسنده اپلیکیشن LiveDrop مقیم هلند هستند و نخستین بار در CES 2024 در لاس وگاس از محصول خود رونمایی کردند.
این اپلییشن کراس پلتفرم است، بنابراین فرقی نمیکند که گوشی شما iOS باشد یا اندروید.
اما بزرگترین مشکل LiveDrop این است که سرعت انتقال فایل به 250 کیلوبیت در ثانیه محدود شده ، اگرچه پاتریک مورئو، مدیر عامل LiveDrop گفته که برنامه افزایش سرعت به 1 مگابیت در ثانیه در سال 2024 دنبال خواهد شد.
چرا اینقدر کند؟
باید بدانیم که 1 مگابیت بر ثانیه سرعت انتقال معمولی بلوتوث بود، برای انتقال بلوتوث دو گوشی باید با هم جفت میشدند.
با LiveDrop کافی است که روی هر دو گوشی اپلیکیشن نصب باشد و دوربین گوشی گیرنده به کد متحرک گوشی فرستند نگاه کند. البته این کد QR بیشتر شبیه برفک تلوزیونها در ایام قدیمی است!
در واقع مربعهای کوچک متحرک یک ماتریس داده از فایل داده ایجاد میکنند. پس از دریافت اسکن در تلفن، برنامه کد را حذف میکند تا فایل را تولید کند.
از نظر فنی، هیچ محدودیتی در اندازه فایل وجود ندارد، اما این لزوماً به این معنی نیست که همان اندازه دقیق فایل منتقل میشود. یعنی این وسط عکسهای خیلی باکیفیت شما ممکن است تا اندازه زیاد فشرده شوند.
یعنی اپلیکیشن گوشی فرستنده فایل را فشرده میکند. البته، ایده این است که با ارائه سرعت انتقال بالاتر به فشردهسازی کمتری نیاز باشد.
نرخ تازهسازی یا ریفرش صفحه نمایش نیز میتواند نقشی داشته باشد. اکثر صفحهنمایشها، چه گوشی یا تبلتها، دارای نرخ تازهسازی حداقل 60 هرتز هستند، اگرچه تلفنهای پرچمدار در حال حاضر به طور معمول روی 120 هرتز یا بالاتر هستند. دوربینهای تلفن همچنین میتوانند با کیفیت 1080p HD در 60 هرتز یا بالاتر ضبط کنند.
LiveDrop هیچ مشکلی با دستگاههای قدیمی با نرخ تازهسازی کندتر ندارد. اما اگر هر دو گوشی نرخ تازهسازی صفحه نمایش بالا داشته اشند، سرعت بالا میرود.
توجه داشته باشید که LiveDrop هر فایلی اعم از عکس یا PDF یا اسناد آفیس قابل انتقال هستند.
شاید در آینده از همین سیستم روی دوربینهای دیجتال هم استفاده شود. برخی از این دوربینها توانایی انتقال وای فای عکسها را دارند که راستش زیاد چنگی به دل نمیزنند. شاید در آینده دوربینهای دیجیتال از این روش هم استفاده کردند.
در ضمن انتقال فایل آفلاین بدون اتصال بیسیم امنتر و ناشناستر است، زیرا امکان هک کردن انتقال توسط شخص ثالث وجود ندارد.
سناریوی استفاده دیگر استادی است که فایلها و جزوهها را میتواند با همین روش با بقیه به اشتراک بگذارد.
شاید هم بشود این کدها را روی تلویزیونها به نمایش گذاشت تا یک بانک یا شرکت فایل PDF خدمات را به راحتی به گیرنده منتقل کند. البته در این صورتی که میزان استفاده از اپلیکیشن بالا برود.
البته بدیهی است که یک شیوه دیگر انتقال آفلاین بدون اینترنت و بدون یک وای فای عملکردی این است که Wi-Fi Direct استفاده کنیم. در این زمینه اپلیکیشنهایی مانند Feem – XDrop و PairDrop وجود دارند.
در حال حاضر، برنامه LiveDrop برای دانلود و استفاده در iOS و اندروید رایگان است.