1pezeshk logo.jpg

« یک داستان کوتاه از چخوف | خانه | لباسی از نوار کاست »

شنبه 8 بهمنماه

فرهنگ دیجیتالی

امروز وقتی می‌خواستم جستجویی در گوگل انجام دهم که متوجه لوگوی امروزش شدم:

mozart.jpg

متوجه شدم که امروز ، 250مین سالگرد تولد موتسارت است ، پس کمی در مورد موتسارت در گوگل جستجو کردم و لینکهای جالبی را پیدا کردم.

250px-Mozart_Kraft.jpg

 از همه جالبتر ، نسخه آنلاین دست‌نوشته‌های موتسارت در سایت کتابخانه بریتانیا بود. این کتابخانه به شکل بسیار زیبایی دست‌نوشته‌های موتسارت از شاهکارهایش را دیجیتال کرده است.

e book.jpg

امکان ورق زدن مجازی یکی از ویژگیهای نسخه دیجیتال دست‌نوشته‌های موتسارت است که بسیار برایم جالب بود. بعلاوه می‌شود روی هر صفحه زوم کرد و با بزرگنمایی بیشتر جزئیات بیشتری را دید و همچنین می‌شود ، موسیقی مربوط به هر صفحه به همراه شرح کاملی درباره هر اثر را گوش کرد و خواند.

 کتابخانه ملی بریتانیا از فن‌آوری جالبی به نام Turning the Pages استفاده می‌کند که به کاربران این امکان را می‌دهد در هنگام مطالعه کتابهای الکترونیک دقیقا حال و هوای خواندن نسخه کاغذی کتاب را داشته باشند و علاوه بر آن اضافه کردن موسیقی و یاداشتهای جانبی ، یک محیط تعاملی یا interactive را فراهم می‌آورد.

شما می‌توانید ، دست‌نوشته‌های موتسارت را در اینجا ببینید.

اما دست‌نوشته‌های موتسارت تنها اثری نیست که در سایت کتابخانه بریتانیا قرار داده شده و از این تکنولوژی استفاده می‌کند ، در این کتابخانه می‌توانید قدیمیترین کتاب چاپ شده جهان را که ظاهرا در سال 868 در چین چاپ شده ، نسخه اصلی کتاب "آلیس در سرزمین عجایب" نوشته لوئیس کارول ، طراحی‌های زیبای لئوناردو داوینچی و همچنین یک کتاب درباره آناتومی پزشکی که که در قرن 16 چاپ شده را ببینید.

کاش می‌شد در مورد کتابهای ارزشمند و بیشمار خطیمان کار مشابهی انجام دهیم.

ارسال این مطلب به گوگل ردیر delicious.med.gif Balatarin دنباله مهندس

نظر narges January 27, 2006 10:35 PM

فیلم زندگیشو دیدین؟
حتما ببینینش:)

نظر فرشید January 28, 2006 11:47 AM

بسیار لذت بردم
موفق باشید
ارادتمند فرشید احمدی

نظر یک نفر همین اطراف January 28, 2006 02:11 PM

سلام
سایتت واقعا جالب و دوست داشتنیه . از صبح همین جور گیر بودم چرا آرم گوگل این شکلی شده و به نوعی دغدغه شده بود . وقتی اینجا دلیلش رو خوندم لذت بردم . در اولین فرصت آدرس شما را درون وبلاگم میگذارم .
موفق باشید