چگونه هوش مصنوعی گوگل به ناسا کمک کرد برای اولین بار منظومه ستاره‌ای شبیه به منظومه شمسی کشف شود؟

1

مهم‌ترین خبر این روزهای دنیای نجوم و ستاره‌شناسی؛ کشف منظومه ستاره‌ای کپلر-۹۰ است.

کپلر -۹۰ یک منظومه همانند منظومه شمسی با همان تعداد ۸ سیاره است. این منظومه ستاره‌ای فرضیه وجود چندین منظومه همانند منظومه شمسی را تقویت کرده است.

کپلر-۹۰ یک مجموعه از سیاره‌های نزدیک به هم با شکل G و در فاصله ۲۵۴۵ سال نوری از زمین است. در این منظومه یک سیاره مرکزی به نام Kepler-90 وجود دارد که ۷ سیاره دیگر به دور آن می‌گردند. در این منظومه نیز یک سیاره خورشید وجود دارد که ۲۰ درصد بزرگ‌تر و ۵ درصد گرم‌تر از آن است.

این سیاره‌ها بسیار نزدیک به هم هستند و از نظر تراکم و فاصله کمتر از منظومه شمسی هستند. یک سیاره به نام Kepler-90i در این منظومه دقیقا اندازه و مشخصاتی مانند زمین دارد ولی هنوز علایمی از حیات روی آن کشف نشده است.

چگونه منظومه کپلر ۹۰ کشف شد؟

تلسکوپ فضایی کپلر ناسا از سال ۲۰۰۹ کار شناسایی سیارات خارج از منظومه شمسی را آغاز کرده است. این تلسکوپ برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ سیگنال‌هایی از یک منظومه شبیه به منظومه شمسی به زمین مخابره کرد ولی چون این سیگنال‌ها بسیار ضعیف و مغشوش بودند؛ امکان تجزیه و تحلیل دستی آن‌ها وجود نداشت.

روند کاری تلسکوپ کپلر به این صورت است که تمامی داده‌های خود شامل سیگنال‌های دریافتی از فضا را برای زمین ارسال می‌کند. اگر این سیگنال‌ها پرقدرت باشند؛ توسط ستاره‌شناسان و نرم‌افزارهای ناسا بررسی و تجزیه و تحلیل می‌شوند.

این تلسکوپ در یک بازه ۴ ساله بیش از ۳۵ هزار سیگنال به زمین فرستاده است. چون این میزان سیگنال فراتر از ظرفیت نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل معمولی بودند؛ ناسا از گوگل و هوش مصنوعی او کمک می‌گیرد.

گوگل نیز نسخه‌ای از سیستم یادگیری ماشینی فوق پیشرفته خود به نام «Shallue» را در اختیار ناسا قرار می‌دهد. این سیستم هوش مصنوعی می‌تواند با سرعت و دقت بسیار بالایی سیگنال‌های تلکسوپ فضایی کپلر را حتا در صورت ضعیف و مغشوش بودن؛ تجزیه و تحلیل و به یک سری دیتای قابل استناد تبدیل کند.

حل مجهولات انسان

اولین نتیجه همکاری یادگیری ماشینی Shallue گوگل و تلسکوپ کپلر ناسا؛ کشف منظومه کپلر -۹۰ است. گوگل توانست الگوریتم‌های یادگیری ماشین و شبکه عصبی Shallue را روی ۱۵ هزار سیگنال ثبت شده از تلسکوپ کپلر آموزش دهد. سپس، این سیستم شروع به کار روی اطلاعات مربوط به ۶۷۰ ستاره قبلا شناخته شده در چندین منظومه مختلف کرد.

سیستم Shallue می‌تواند با دقت ۹۶ درصد سیاره‌ها و ستاره‌های جدید در فضا را از روی داده‌های خام ارسالی تلسکوپ‌ها کشف کند. برای مثال؛ این سیستم توانست سیاره کپلر-۸۰ و کپلر-۹۰ آی را کشف کند که تا پیش از این ناسا کشف نکرده بود.

یک کارشناس گوگل می‌گوید؛ قدرت سیستم Shallue تنها محدود به کشف سیاره‌‌ها یا ستاره‌های جدید نمی‌شود و می‌تواند بسیاری از مجهولات و سوالات انسان از فضا و نجوم را حل کند.

یکی از توانایی سیستم هوش مصنوعی گوگل، شناسایی ستاره‌هایی است که به طور ناگهانی ظاهر و بعد ناپدید می‌شوند. معمولا در یک مجموعه از گزارش‌ها و سیگنال‌های عظیم درباره یک مجموعه سیاره و منظومه، ستاره‌هایی دیده می‌شوند که یک روز هستند و روز دیگر هیچ اثری از آن‌ها نیست.

هوش مصنوعی گوگل می‌تواند برای تجزیه و تحلیل امواج گرانشی و ماده تاریک (Dark matter) نیز استفاده شود و نویدبخش دسترسی به حجم زیادی از اطلاعات جدید و بکر درباره آسمان باشد.

ناسا امیدوار است با کمک هوش مصنوعی گوگل دیگر داده‌های خام ارسالی از سوی تلسکوپ کپلر و دیگر تلسکوپ‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

احتمال می‌رود چندین منظومه دیگر مشابه نیز در فضا وجود داشته باشد که با همین سیستم کشف شوند.

منبع: + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…

این معماری‌های بسیار عجیب و در مواردی هراس‌انگیز دوران سوسیالیسم در روسیه و کشورهای اقماری آن

شوروی و سوسیالیست‌ها هم برای خود سبک معماری خاصی داشتند. در مواردی باشکوه، در مواردی خشن و در معدودی موارد مفهومی و زیبا.چیز جالب در آنها هدف ساخت آنها بود: بزرگداشت مبارزات میهنی و پیشرفت‌هایی که در سایه دولت‌های چپ به دست آمده بودند.…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

اگر عاشق یک فیلم بودید و با بودجه کافی یک اتاق خوب در سبک و سیاق آن فیلم می‌ساختید

ما اگر خیلی عاشق یک فیلمی باشیمِ پوستری چاپ می‌کنیم و بالای سرمان می‌زنیم و هر روز نگاهی به آن می‌اندازیم یا مقاله‌ای در موردش می‌نویسم.اما فراتر از آن اگر قرار بود، اتاق خواب یا اتاق هتلی به سبک یک فیلم بسازیمِ چطور از آب درمی‌آمد.…

مهندسان بامزه با اختراعات و ابداعات عجیب و غریب و کارا ! گالری عکس

بسیار پیش می‌آید که برای انجام کاری تنها دو راه داریم، یا خرید یک محصول گران و استفاده از آدم‌های کاربلد برای راه‌اندازییا اینکه خودمان با یک سری ابتکار و به صورت به اصطلاح زمخت ولی کارراه‌انداز، تقریبا بدون هزینه کار را انجام بدهیم.…

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. Aio می گوید

    این احتمال هست که تا چند دهه ی آینده با ورود کامپیوترهای مبتنی بر پردازش کوانتومی و ظهور مواد جدید مث گرافن هوش مصنوعی راه صد ساله رو تو چند سال بره و اگه به نکات مثبت اون بسنده کنیم فقط مجهولات فضا نیستن که قابل حل میشن..خیلی از بیماری ها و مشکلات این چنینی.
    فقط امیدوارم قبل از اینکه از آلودگی هوا خفه شیم شاهد همچین پیشرفت های باشیم:)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.