در ضرورت و ستایش اینفوگراف‌ها

16

به یاری اینفوگراف‌ها یا گرافیک‌های اطلاع‌رسان، می‌توان اطلاعات، دانش، اعداد و ارقام را به شیوه تصویری در قالب علایم، نقشه‌ها و تصاویر ارائه کرد.

تصور کنید که یک مقاله بلند اقتصادی با اعداد و ارقام فراوان در یکی از رزنامه‌های اقتصادی منتشر شده باشد، خیلی بعید است که این مقاله علیرغم ارزش ذاتی که دارد، از ابتدا تا به انتها خوانده شود. اما تصور کنید در کنار این مقاله به صورت اینفوگراف، آمار و اعداد و اطلاعات داده شوند، در این صورت:

– به جای اینکه با یک نگاه متوجه مطلبی که نویسنده می‌خواهد بیان کند، می‌شود. در صورتی که در یک نقاله نوشتاری باید یکی دو پاراگراف بخواند تا متوجه هدف شود.

– می‌شود امید داشت که درصد بیشتری از مخاطبان به درستی متوجه مطلب بشوند.

– حتی یک خوانننده خسته از کار روزانه هم با اینفوگراف‌ها ارتباط برقرار می‌کند، در صورتی که از همین شخص نمی‌توان انتظار داشت که یک مقاله بلند را بخواند.

تلاش انسان‌ها برای ارائه تصویری ذهنیات‌شان، قدمتی به اندازه تاریخ دارد. از دید ما اینفوگراف‌ها آنقدر در ارائه مختصر و مفید اطلاعات خوب هستند که حتی امید داریم موجودات فرازمینی هوشمند هم با آنها ارتباط برقرار کنند.

درست به همین دلیل بود که در سال 1972، لوحی در فضاپیمای پایونیر 10 تعبیه کردند که حاوی یک اینفوگراف در مورد ما انسان‌ها، برای موجودات هوشمند فرازمینی بود زمینی بود. این اینفوگراف را «کارل ساگان» و «فرانک دریک» طراحی کرده بودند و امید داشتند که مجودات فرازمینی -در صورت وجود و پیدا کردن کاوشگر- بتوانند با این اینفوگراف متوجه کلیت تمدن ما بشوند.

حتی زمانی که فلورانس ناتینگل، با هدف ارتقای سطح بهداشتی و درمانی بیمارستان‌های نظامی، قصد ارائه اطلاعاتی به ملکه ویکتوریا داشت، شیوه‌ای بهتر از اینفوگراف پیدا نکرد.

تهیه اینوگراف یک فن و یک مهارت است، طراح اینفوگراف در قدم نخست باید اطلاعات و اعداد و ارقام را از منابع گوناگون جمع‌آوری کند و بعد با استفاده از اشکال و نمادها آنها را به شیوه‌ای جذاب ارائه کند.

بعضی از اینفوگراف‌ها از دید هنری، آنقدر زیبا طرحی شده‌اند که مخاطب را دقایق زیادی میخکوب خود می‌کنند.

در این یکی دو ساله هم در فضای آنلاین و هم در رسانه‌های کاغدی ما توجه بیشتر به ایفوگراف شده است. تعداد زیادی از وبلاگ‌نویسان، به خصوص وبلاگ‌نویسان آی‌تی، اینفوگراف‌های جالبی را ترجمه کرده‌اند و در اینترنت قرار داده‌اند، معدود روزنامه‌هایی هم از این شیوه ارائه مطالب، استفاده کرده‌اند که البته هنوز کافی نیست.

اما به تازگی سایتی در اینترنت به نام visual.ly افتتاح شده است که حاوی بیش از دو هزار اینفوگراف است، این اینفوگراف‌ها، در موضوعات مختلفی مثل فناوری، دانش، سلامت، اقتصاد، ورزش و آموزش، مرتب شده‌اند.

این سایت قصد دارد، در آینده نزدیک، به کاربران خود امکان بدهد که اینفوگراف‌های ساده طراحی کنند.

توصیه می‌کنم حتما سری به این سایت بزنید.

چند وقتی هم است، سایت اینفوگرافیک دات آی آر افتتاح شده است. این سایت می‌کوشد که مرجعی خوب از اینفوگراف‌ها به زبان فارسی باشد. در این سایت هم اینفوگراف‌های ترجمه‌شده و هم اینفوگراف‌های ایرانی را می‌توانید پیدا کنید.

تا جایی که حضور ذهن دارم از میان نشریات ایران، مجله‌های گروه همشهری و خبر آنلاین بیش از بقیه از اینفوگراف استفاده کنند. اگر نشریات ایرانی می‌شناسید که به صورت مرتب از اینفوگراف استفاده می‌کند، لطفا در قسمت کامنت‌های وبلاگ، اطلاع بدهید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

رهبران شرکت‌ها و کشورها در قالب افراد بی‌خانمان- چه کسی می‌داند اگر جبر جغرافیایی و اکوسیستم نبود،…

اگر پدر زیستی استیو جابز او را در یک سناریویی تخیلی به سوریه می‌برد، استیو جابز چه سرنوشتی پیدا می‌کرد؟ یک کارمند؟ یک مدیر رده میانی؟ یکی از انبوه کشته‌های جنگ داخلی این کشور؟بدیهی است که اکوسیستم مناسب و شرایط اقتصادی و یک آبشار…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد.اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…

دستمال‌های پارچه‌ای برای پنهان کردن نقشه فرار در زمان جنگ جهانی دوم

جورجینا کنیوندر جنگ جهانی دوم، نقشه‌های سرّی روی دستمال‌های جیبی چاپ می‌شد تا نیروهای متّفقین در پشت خطوط دشمن بتوانند از آنها استفاده کنند. گرامی داشتن دستمال‌های پارچه‌ای کهنه پدر ‌همسرم شاید به نظر کاری ناخوشایند باشد اما در دل آنها…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…
آگهی متنی در همه صفحات
16 نظرات
  1. مسعود مقدم می گوید

    هفته نامه ی “یکشنبه” هم از اینفو گرافی خیلی استفاده میکنه

  2. سام می گوید

    اینجا هم هست یکی دو تا اینفوگراف فارسی
    http://www.simpleforever.com/?p=251
    http://www.simpleforever.com/?p=234

  3. محمد می گوید

    مجله سینمایی 24 و دنیای تصویر هم زیاد از اینفوگراف استفاده می کنند
    مخصوصا زمانی که پرونده یک ژانر یا یک جنبش سینمایی را تحلیل می کنند

  4. محمد می گوید

    خیلی خوب بود. تشکر

  5. javad می گوید

    سلام من در زمینه وبلاگ نویسی تازه کارم اگه امکان داره من را راهنمایی کنید

  6. بهروز می گوید

    مرسی

  7. محمد هادی می گوید

    غیر از مجله 24 که اینفوگرافهاش در حد جهانیه سایت مردمک هم هرچند وقت یه بار اینفوگراف های خوبی میزنه

  8. عادل می گوید

    من در روزنامه هفت صبح هم چند شماره ای که خواندم از این نمودار ها دیدم فکر می کنم آن ها هم استفاده می کنند

  9. دانش فضایی می گوید

    ما در دانش فضایی تقریبا اصلا از اینفوگراف استفاده نمی کردیم. اما با خواندن این مقاله خیلی راغب شدیم این کار را انجام دهیم. ممنونیم

  10. بهروز می گوید

    در مورد سایت
    http://infographics.ir/
    این سایت قفل شده است
    This account has been suspended
    Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

  11. محمدجواد ترابی می گوید

    سلام،
    ما به کمک همکاران تحریریه و هنری/فنی روزنامه هفت صبح، بخش ویژه ای را به عنوان اینفوگرافی راه انداخته ایم. در این بخش سعی در تالیف اینفوگرافی ها به جای ترجمه محض داریم. چون در ابتدای راه هستیم، خوشحال می شویم که نظرات و انتقادات خودتان را برای بهبود این بخش در اختیار ما بگذارید.
    نمونه یکی از اینفوگرافی های روزنامه:
    اینفوگرافی شاتل در تاریخ 29 تیر (چهارشنبه) http://www.7sobh.com
    (برای دیدن مطالب باید عضو وبسایت شوید)

  12. منصور میرطاهری می گوید

    با سلام
    هر روز یک اینفوگراف جدید را در سایت
    http://www.infographics.ir
    ببینید

    1. رامین می گوید

      خوب بود. 1000 تا اینفوگراف داشت !!!

  13. جواد می گوید

    سایت infographic.ir هم به تازگی در ایران راه اندازی شده که بیش از 800 اینفوگرافیک فارسی و انگلیسی داره و دانلود ازش خیلی راحته
    به علاقه مندان به اینفوگرافیک پیشنهاد میکنم حتما ببینند
    infographic.ir

  14. سید علی می گوید

    من این سایت رو دیدم خیلی جالب و کامل بود.
    http://www.infographic.ir

  15. علی می گوید

    این جا یک توضیح کامل از اینکه اینفو گرافی چی هست پیدا کردم :
    http://infographic.ir/infographic/intro/

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.