چه چیز سبب آنفولانزا می‌شود؟

0

آنفولانزا بیماری عفونی دستگاه تنفس است که به‌سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. این بیماری در افراد معمولاً به‌صورت اپیدمی (همه گیر) مشاهده می‌شود. یعنی در یک منطقه بخصوص تعداد زیادی از افراد به بیماری مبتلا می‌شوند. آیا می‌دانید علت ایجاد بیماری چیست؟ آنفولانزا توسط سه گروه ویروسی C, B, A ایجاد می‌شود، که نوع A دارای اهمیت بیشتری می‌باشد. بیماری آنفولانزا در تمام گروه‌های سنی مشاهده می‌شود و انسان در تمام مدت عمر نسبت به این بیماری حساس است. معمولاً بیماری در ماه های سرد سال بیشتر دیده می‌شود.

ویروس آنفولانزا در مرحله اول نواحی فوقانی دستگاه تنفس را مورد حمله قرار می‌دهد و در نواحی بینی و گلو جایگزین می‌شود و سبب ایجاد عطسه و سرفه می‌شود. بنابراین عفونت به‌راحتی توسط عطسه یا سرفه از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و در مواردی ممکن است در اثر عفونت ثانویه، نواحی تحتانی دستگاه تنفس نیز بعد مبتلا می‌شود. علائم بیماری به‌صورت تب، لرز، سرفه‌های خشک، درد عضلانی، کوفتگی بدن، بی اشتهایی و در مواردی سوزش گلو و بینی دیده می‌شود. در اغلب موارد بیماری از سه روز تا یک هفته ادامه می‌یابد و بعد از آن بهبودی ایجاد می‌شود. ولی در مواردی که ویروس به ریه‌ها رفته و عفونت ثانویه از قبیل ذات الریه تولید می‌کند، بیماری شدیدتر بوده و در مواردی حتی منجر به فوت بیمار می‌شود. که البته بسیار نادر است و بیشتر در افراد مبتلابه آسم یا افرادی که دارای ناراحتی قلبی هستند دیده می‌شود.

درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و معمولاً بیمار بعد از طی چند روز بهبود می‌یابد، با این وجود داروهایی از قبیل آسپرین و سولفات کدئین برای کنترل تب و تسکین درد به بیمار داده می‌شود.

تهیه واکسن برای این بیماری به علت وجود انواع مختلف ویروس‌های تولید کننده بیماری مشکل است و اگر خطری در زمینه ایجاد یک اپیدمی وجود داشته باشد، واکسن بر علیه نوع به‌خصوص آنفولانزا آماده می‌شود. واکسن برای افرادی که مستعد هستند یعنی مبتلایان به آسم یا ناراحتی‌های قلبی تجویز می‌شود، ولی برای افراد معمولی استفاده نمی‌شود. زیرا معمولاً بیماری به شکل شدید ایجاد نمی‌شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

سلبریتی‌ها اگر کاری عادی داشتند – پاسخ‌های تصویری میدجرنی

چه می‌شد اگر یک هنرپیشه نامدار در سنی طلایی امکان جذب شدن در رشته بازیگری را پیدا نمی‌کرد یا بحرانی خانوادگی او را وادار به سال‌ها کار عادی می‌کرد. چه می‌شد اگر نخستین کسانی که تست بازیگری از او می‌گرفتند، به کلی مایوس و دلسردش می‌کردند.…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.