36 سال پیش در چنین روزی، نخستین نسخه بازی محبوب تتریس رونمایی شد

2

در ژوئن سال 1984، الکسی پاجیتنف-یک پژوهشگر هوش مصنوعی- از آکادمی علوم شوروی در مسکو، یک بازی مفرح و جالب را رونمایی کرد.

نام این بازی را تتریس گذاشتند که مشتق از کلمه «تترا» است که در یونانی به عدد 4 گفته می‌شود و نیز در ورزش تنیس که مورد علاقه پاجیتنف بود کاربرد دارد. در ایران معمولا به سادگی به این بازی خانه‌سازی هم می‌گویند.

در این بازی کاربر با کنترل بلوک‌هایی با اشکال مختلف، خطوطی افقی و کامل از آن‌ها می‌سازد. سرعت اضافه شدن این بلوک‌ها رفته رفته زیادتر می‌شود به طوری که کامل‌ کردن جاهای خالی برای کاربر رفته رفته دشوار می‌شود.

نخستین نسخه این بازی به زبان پاسکال نوشته شده بود و روی کامپیوتری به نام الکترونیکا 60 اجرا شد. این کامپیوتر در واقع کلون کامپیوتر غربی PDP-11 بود. این کامپیوتر صفحه نمایش تک‌رنگ داشت.

بازی خیلی سریع محبوب شد و دو نفر از همکارات پاجیتنف به نام‌های دیمیتری پاولفسکی و ودیم گراسیموف، این بازی را به کامپیوتری شخصی IBM اصطلاحا پورت کردند.

از اینجا بود که بازی در سراسر مسکو  محبوب شد و شرکت‌های خارجی در صدد برآمدند که بازی مشابه را مستقلا تولید کنند.

در سال 1986، یک شرکت انگلیسی به نام میررسافت Mirrorsoft قراردادی امضا کرد تا بازی در انگلیس تولید کند. در سال 1987، شرکت هولوبایت اسپکتروم، نسخه پی‌سی این بازی را در آمریکا رونمایی کرد.

در واقع تتریس نخستین بازی‌ای بود که از شوروی وارد آمریکا می‌شد. متاسفانه شوروی در آن هنگام حق مالکیت فکری و معنوی یا همان کپی‌رایت را به رسمیت نمی‌شناخت، پس پاجیتنف هیچ سودی از این بازی خلاقانه به چنگ نیاورد.

اما سرانجام در سال 1996، بعد از آن همه دگرگونی سیاسی و برافتادن شوروی، حق مالکیت این بازی به پاجیتنف داده شد. شرکت تتریس تاسیس شد و کپی رایت محصول ثبت شد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

این عکس‌ها را ببینید تا تصدیق کنید که افسوس‌ها (حسادت‌های) اینستاگرامی ما بسیار اوقات درست نیستند!

هر کسی ممکن است طور خاصی از اینستاگرام استفاده کند. یکی صفحات خبری را دنبال می‌کند، دیگری بیشتر صفحات کاری یا سرگرمی را. یکی به اخبار و عادات سلبریتی‌ها علاقه دارد و برخی‌ها هم همه آشنایان و اعضای خانواده و دوستان قدیم و جدید را دنبال…

و باز هم قسمت دیگری از عکس‌های کمتر دیده شده تاریخی – گالری عکس

این عکس‌هایی که تحت عنوان عکس‌های کمتردیده شده درج میشوند، باز هم عکس‌های خوش‌شانس تاریخی هستند. لابد صدها برابر آنها عکس وجود دارد که اصلا فیلم آنها برای همیشه گم شده و خراب شده یا در آرشیو مجلات و روزنامه‌ها با تصور بی کیفیت بودن یا در…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…
آگهی متنی در همه صفحات
2 نظرات
  1. یاسمن می گوید

    سلام آقای مجیدی
    شخصا فکر میکنم داستان تتریس بدون اشاره به داستان زیر کامل نیست:
    https://tinyurl.com/y7dd5fbw

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنون. ببینم وقت می‌شه پست رو تکمیل کنم یا نه. حیفه!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.