پژوهش و توسعه هوش مصنوعی: واجب‌تر از نان شب – هراس و هشدار اریک اشمیت از تبدیل چین به ابرقدرت یکه‌تاز هوش مصنوعی

1

اریک اشمیت -از رؤسای سابق گوگل – به تازگی در وب‌کست مرکز بی‌پارتیزان، هشدار داده که چین در پژوهش و توسعه هوش مصنوعی در حال پیشی گرفتن از آمریکا است. او گفت که آمریکا فاقد برنامه طولانی‌مدت در این پژوهش‌هاست و نیز بودجه دولتی برای پژوهش‌های پایه در هوش مصنوعی، کافی نیست.

اریک اشمین الان یکی از اعضای هیئت رئیسه مشاوران نوآوری وزارت دفاع آمریکاست.

او اعتراف کرد که چین با یک اقتصاد حمایتی بزرگ‌تر حمایت از این پژوهش‌ها، کیفیت بهتر تحقیقات، استفاده کاربردی گسترده‌تر و زیرساخت کامپیوتری قوی‌تر، آمریکا را در زمینه هوش مصنوعی، تحت فشار قرار داده است.

البته خود چین جاه‌طلبی‌اش را در این زمینه مخفی نکرده. این کشور در سال 2013 یکی از اجزای اصلی برنامه توسعه راهبردی‌اش را سرمایه‌گذاری در زمینه هوش مصنوعی اعلام کرده بود.

به صورت متناقضی، اتفاقا سیستمی که برنامه‌های توسعه‌ای‌اش آن توسط متفکران سیاسی از بالا به پایین حکم می‌شود و تعدد تصمیم‌گیری وجود ندارد، «گاهی» در برخی زمینه‌های بهتر پاسخ می‌دهد.

اریک اشمیت در وب‌کست به همین مطلب اشاره کرده و گفته با اینکه با سیاست خودکامگی چین در اعمال سیاست‌هایش موافق نیست و آن را مناسب آمریکا نمی‌داند، ولی باید مواظب قدرت‌گیری چین به خاطر دستاوردهای عملی این امر بود.

آمریکا در حال حاضر 7 درصد تولید ناخالص ملی‌اش را صرف پژوهش‌های علمی می‌کند که کمترین درصد از دهه 1960 تا به حال بوده است. در مقام مقایسه آمریکا 3.4 درصد تولید ناخالص ملی‌اش را صرف بودجه نظامی می‌کند.

در زمان رقابت‌های فضایی، آمریکا 2 درصد از بودجه‌اش را برای فتح فضا کنار گذاشته بود. حالا باید ببینیم که برای هوش مصنوعی هم حاضر به صرف هزینه زیاد خواهد بود یا نه.

جنگ فناورانه آمریکا به چین دیگر علنی شده. از دید پوسته‌ای و منظر بیرونی، خبرهای مربوط به ممانعت‌های آمریکا در مسیر توسعه وی‌چت، تیک تاک ، 5G هواوی یا حتی محصولات مصرفی این شرکت را مرتب می‌خوانیم.

در زمینه پژوهش‌های علمی راهبردی، بدون شک در سال‌های پیش رو، شاهد جنگ‌های مخفی و آشکار بیشتری خواهیم بود.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خانه‌های با مبلمان‌هایی از غذاهای خوشمزه

هانسل و گرتل، نام داستانی شاه‌پریانی با منشأ آلمانی است که برادران گریم آن را ثبت کرده‌اند. این داستان ماجرای یک برادر و خواهر کوچک به نام‌های هانسل و گرتل را روایت می‌کند که پس از رها شدن در جنگل به خانه‌ای که از کیک و آب‌نبات ساخته شده…

و باز هم قسمت دیگری از عکس‌های کمتر دیده شده تاریخی – گالری عکس

این عکس‌هایی که تحت عنوان عکس‌های کمتردیده شده درج میشوند، باز هم عکس‌های خوش‌شانس تاریخی هستند. لابد صدها برابر آنها عکس وجود دارد که اصلا فیلم آنها برای همیشه گم شده و خراب شده یا در آرشیو مجلات و روزنامه‌ها با تصور بی کیفیت بودن یا در…

شوخی با مجسمه‌ها – وقتی حال مردم خوش است!

شوخی و طنز هم حال و هوای خاص خودش را می‌طلبد. مردم اگر از نظر پیشبینی شرایط اقتصادی آینده و وضعیت رفاه اکنون، آرامش و اطمینان خاطر لازم را داشته باشند و اگر بتوانند خود مقوله فرهنگ و اخلاق و دانش خود را ارتقا بدهند، شرایظ ظاهری و باطنی دیگر…

زره نمادین فلزی پیچیده‌ برای گربه‌ها و موش‌ها – کار یک هنرمند باذوق!

دشمنی بین گربه‌ها و موش‌ها به قدمت تاریخ است. اگر قرار بود آنها مثل آدمیان در برابر هم صف‌آرایی کنند چه چیزهایی برای این نبرد می‌ساختند؟کار یک هنرمند کانادایی تقریباً در همین سمت و سو است. جف دی بوئر با الهام از فرهنگ‌های باستانی و…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

اگر این سلبریتی‌ها به همان سبک و سیاق و بزرگسالی کوچک می‌شدند

البته سلبریتی‌ها مسلما عکس‌های اصلی دوران کودکی دارند. هر چند در مورد برخی ممکن است این عکس‌های کودکی اندک یا کم‌کیفیت باشند.اما تصور کنید برای بازتاب دادن وجود همان عوالم بزرگسالانه در دنیای کودکی یا همان اجزای مهم چهره، چهره بزرگسالان…
آگهی متنی در همه صفحات
1 نظر
  1. فراز گرگین می گوید

    ربطی به موضوع این پست نداره، اما اولش اسمش منو یاد نویسنده و نمایشنامه نویس اریک امانوئل اشمیت انداخت. یه زمانی به شدت عاشقش بودم. نوای اسرارآمیزشو دوران دبیرستان خوندم و مهمانسرای دو دنیا جز بهترین کتابهام بود یه زمانی…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.