پژوهش و توسعه هوش مصنوعی: واجب‌تر از نان شب – هراس و هشدار اریک اشمیت از تبدیل چین به ابرقدرت یکه‌تاز هوش مصنوعی

اریک اشمیت -از رؤسای سابق گوگل – به تازگی در وب‌کست مرکز بی‌پارتیزان، هشدار داده که چین در پژوهش و توسعه هوش مصنوعی در حال پیشی گرفتن از آمریکا است. او گفت که آمریکا فاقد برنامه طولانی‌مدت در این پژوهش‌هاست و نیز بودجه دولتی برای پژوهش‌های پایه در هوش مصنوعی، کافی نیست.

اریک اشمین الان یکی از اعضای هیئت رئیسه مشاوران نوآوری وزارت دفاع آمریکاست.

او اعتراف کرد که چین با یک اقتصاد حمایتی بزرگ‌تر حمایت از این پژوهش‌ها، کیفیت بهتر تحقیقات، استفاده کاربردی گسترده‌تر و زیرساخت کامپیوتری قوی‌تر، آمریکا را در زمینه هوش مصنوعی، تحت فشار قرار داده است.

البته خود چین جاه‌طلبی‌اش را در این زمینه مخفی نکرده. این کشور در سال 2013 یکی از اجزای اصلی برنامه توسعه راهبردی‌اش را سرمایه‌گذاری در زمینه هوش مصنوعی اعلام کرده بود.

به صورت متناقضی، اتفاقا سیستمی که برنامه‌های توسعه‌ای‌اش آن توسط متفکران سیاسی از بالا به پایین حکم می‌شود و تعدد تصمیم‌گیری وجود ندارد، «گاهی» در برخی زمینه‌های بهتر پاسخ می‌دهد.

اریک اشمیت در وب‌کست به همین مطلب اشاره کرده و گفته با اینکه با سیاست خودکامگی چین در اعمال سیاست‌هایش موافق نیست و آن را مناسب آمریکا نمی‌داند، ولی باید مواظب قدرت‌گیری چین به خاطر دستاوردهای عملی این امر بود.

آمریکا در حال حاضر 7 درصد تولید ناخالص ملی‌اش را صرف پژوهش‌های علمی می‌کند که کمترین درصد از دهه 1960 تا به حال بوده است. در مقام مقایسه آمریکا 3.4 درصد تولید ناخالص ملی‌اش را صرف بودجه نظامی می‌کند.

در زمان رقابت‌های فضایی، آمریکا 2 درصد از بودجه‌اش را برای فتح فضا کنار گذاشته بود. حالا باید ببینیم که برای هوش مصنوعی هم حاضر به صرف هزینه زیاد خواهد بود یا نه.

جنگ فناورانه آمریکا به چین دیگر علنی شده. از دید پوسته‌ای و منظر بیرونی، خبرهای مربوط به ممانعت‌های آمریکا در مسیر توسعه وی‌چت، تیک تاک ، 5G هواوی یا حتی محصولات مصرفی این شرکت را مرتب می‌خوانیم.

در زمینه پژوهش‌های علمی راهبردی، بدون شک در سال‌های پیش رو، شاهد جنگ‌های مخفی و آشکار بیشتری خواهیم بود.

منبع

1 دیدگاه

  1. ربطی به موضوع این پست نداره، اما اولش اسمش منو یاد نویسنده و نمایشنامه نویس اریک امانوئل اشمیت انداخت. یه زمانی به شدت عاشقش بودم. نوای اسرارآمیزشو دوران دبیرستان خوندم و مهمانسرای دو دنیا جز بهترین کتابهام بود یه زمانی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]