شما خواهی نخواهی تا 47 سالگی در سیری پیوسته، افسرده می‌شوید! اما چطور جلوی اثرات منفی این روند را بگیریم

0

بله! درست است که خیلی وقت است که مشکلات اقتصادی، ناشادمان کرده، درست است که کرونا، زندگی عادی را مختل کرده. اما حتی اگر اینها هم نبودند، تصور می‌کنید که در زندگی‌تان مدام حس نشاط و شادی داشتید، یا خمودی و افسردگی؟!

حتما تجربه کرده‌اید که ما همیشه در آرزوی شادی‌های دوران کودکی و نوجوانی‌مان هستیم. خیلی‌ها مدام نوستالژی‌های آن دوره را مرور می‌کنند و حتی سختی‌های ناخوشایند آن روزگاران را با صفات خوب یادآوری می‌کنند.

جالب است بدانید که این روند، جهان‌شمول است. یعنی واقعا انتظار می‌رود که ما در سی سالگی، ناشادتر از 20 سالگی باشیم و در 40 سالگی غمگین‌تر از 30 سالگی.

خیلی هیجان‌‌انگیز است که بدانید در این مورد تحقیقی توسط استاد دانشگاه دارتموث به نام پروفسور دیوید بلنچ‌فلاور انجام شده است.

او روی یکصد هزار نفر در 132 کشور دنیا تحقیق کرد و بر این اساس به یک منحنی به نام منحنی خوشبختی رسید.

منحنی خوشبختی به شکل حرف U است.

با بررسی این منحنی مشخص می‌شود که میزان احساس خوشبختی از همان 18 سالگی شروع به کاهش می‌کند و این روند تا سن 47.2 سالگی در کشورهای توسعه‌یافته و سن 48.2 سالگی در کشورهای توسعه‌نیافته ادامه پیدا می‌کند.

به عبارت دیگر بسیار نامحتما است که شما در 60 سالگی، به اندازه 18 سالگی احساس خوشبختی کنید.

بر اساس بررسی‌های بلنچ‌فلاور، ول و مسائل مالی روی این منحنی تاثیر نمی‌گذارند. یعنی چه در کشوری با وضعیت اقتصادی باثبات باشید و چه در کشوری ناآرام، باز هم این روند وجود خواهد داشت.

حتی چیزهایی مانند اضطراب، حس ناامیدی، کم‌خوابی، افسردگی، خستگی و تنش هم روی این شکل منحنی تاثیر نمی‌گذارند.

اینجا منحنی را می‌بینید. محور افقی در این نمودار سن را نشان می‌دهد و محور عمودی، میزان احساس غم را.

اما چه توضیحی در مورد این منحنی می‌توان ابراز کرد؟

یک توضیح ساده این است که در 18 سالگی، دنیای به منزله یک صدف ناگشوده برای ماست و ما تصور می‌کنیم که به هر آرزویی که بخواهیم می‌توانیم برسیم. اما پیش‌تر که می‌رویم متوجه مشکلات خارجی و ظرفیت‌های واقعی خودمان می‌شویم و افسرده می‌شویم.

توضیح دیگر مقایسه‌ای است که ما ناخودآگاه همیشه می‌کنیم و موفقیت و جایگاه خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم. این امر در دهه سوم و چهارم و پنجم عمر خیلی زیاد می‌شود.

از آنجا که همیشه تعداد آدم‌های موفق‌تر از ما، زیاد است، حس افسردگی و ناکارآمدی به ما منتقل می‌شود.

از حول و حوش 47 سالگی است که ما کم کم آماده پذیرش واقعیت زندگی می‌شویم و جنبه‌های دیگری از آن را کشف می‌کنیم. متوجه می‌شویم که برای احساس شادی و زندگی کردن واقعا لازم نیست به همه آن رویاها و ثروت و موقیت‌های تخیلی 18 سالگی برسیم.

اما آیا می‌شود شکل این منحنی را تغییر داد؟ یعنی می‌شود کاری کرد که ما بحران میانسالگی را تجربه نکنیم و آن سه دهه جوانی را بی‌جهت در تشویش سپری نکنیم؟!

واقعیت این است که نمی‌توان شکل این منحنی را تغییر داد، اما شیب منحنی را می‌توان تا حدی کم کرد و منحنی را صاف کرد.

بر اساس مطالعه قلب دانشگاه فرامینگهام، آن دسته آدم‌هایی که دوستان نزدیک بیشتری دارندف بیشتر احساس خوشبختی می‌کنند

حتی دوستان مجازی و دور هم بد نیستند، اما اگر دوستان شما در محل زندگی‌ و نزدیک شما باشند، تاثیر افزون‌تری دارند.

ترفند دیگر این است که همیشه خودتان را به جای مقایسه با دیگران با خودتان مقایسه کنید. ببینید که در شرایط دشوار خودتان، چقدر پیشرفت کرده‌اید و هر سال چقدر نسبت به سال پیش ارتقا پیدا کرده‌اید.

شما بهتر است که هدفی انتخاب کنید و با تلاش به آن برسید. بعد از رسیدن به هدف وقتی به همه آن روزهای سخت‌کوشی فکر می‌کنید، وقتی می‌بینید که چطور تسلیم‌ناپذیر بوده‌اید و به دلسردی، نه گفته‌اید، حس و حالی پیدا می‌کنید که در نهایت شیب منحنی را کاهش می‌دهد.

مسلما اطرافیان هم می‌توانند به شما کمک کنند و با پشتیبانی حس بهتری به شما بدهند.

بر اساس یک پژوهش دیگر مشخص شده که آن دسته افرادی که بیشتر حس قدرشناسی خود را نثار اطرافیان می‌کنند و تعامل بهتری با دیگران دارند، به صورت متقابل به خاطر دریافت حس و حال بهتر از دیگران، حس شادی بهتری خواهند داشت.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

مهندسان بامزه با اختراعات و ابداعات عجیب و غریب و کارا ! گالری عکس

بسیار پیش می‌آید که برای انجام کاری تنها دو راه داریم، یا خرید یک محصول گران و استفاده از آدم‌های کاربلد برای راه‌اندازییا اینکه خودمان با یک سری ابتکار و به صورت به اصطلاح زمخت ولی کارراه‌انداز، تقریبا بدون هزینه کار را انجام بدهیم.…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

اگر در این لحظات تاریخی حساس، شخصیت‌های مهم عکس سلفی می‌گرفتند

عکس سلفی به مفهوم کنونی آن مدت یک دهه است که مرسوم شده و به مفهوم گرفتن عکس آینه‌ای یا تکنیک‌های گرفتن عکس با شاتر زمان‌دار قدمت آن به زمان عکاسی برمی‌گردد.اما تصور کنید که در این لحظات مهم تاریخی، شخصیت‌ها دست به دوربین می‌شدند و به…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.