فیس‌بوک در سودای ساختن گوشی موبایل

8

هفته پیش مراحل خرید بخش موبایل موتورولا موسوم به «موتورولا موبیلیتی» توسط گوگل تکمیل شد، مبلغ خرید 12.5 میلیارد دلار بود. این خرید می‌تواند منجر به ساخته شدن گوشی‌های موبایل اختصاصی گوگل شود. البته به باور برخی، گوگل بیش از آنکه در پی ساختن گوشی باشد، قصد دارد از پتنت‌های موتورولا برای مقابله در برابر سایر شرکت‌ها استفاده کند.

اما یک غول نرم‌افزاری دیگر عهم به تازگی به تکاپو افتاده است که وارد بازار گوشی‌های موبایل شود: فیس‌بوک!

بر اساس اظهارات تعدادی از کارکنان فیس‌بوک که خواسته‌اند هویت‌شان فاش نشود، فیس‌بوک در صدد است، سال آینده گوشی موبایل خود را وارد بازار کند.

به همین منظور فیس‌بوک تعدادی از مهندسان نرم‌افزار و سخت‌افزار اپل را که روی آی‌فون کار کرده بودند و همچنین یک فرد را که روی آی‌پد کار کرده بود، به استخدام خود درآورده است.

این برای سومین بار است که فیس‌بوک به وسوسه ساخت گوشی می‌افتد، این شرکت یک بار در سال 2010 تلاش‌هایی برای این کار کرده بود، اما دشواری کار باعث شد که منصرف شود، سال پیش هم فیس‌بوک و HTC، تصمیم گرفته بودند که در یک پروژه با نام رمز «بافی»، گوشی موبایلی درست کنند که هنوز این همکاری آنها ادامه دارد.

اما حالا به نظر می‌رسد فیس‌بوک با افزایش نفرات گروهی که روی پروژه بافی کار می‌کنند و کمک گرفتن از افرادی که تجربه قبلی دارند، گامی محکم‌تر در این مسیر برداشته است.

گوشی بلک بری

یکی از کسانی که استخدام درآمده است، گفته است که در ملاقاتی که با زاکربرگ داشت، زاکربرگ از او در مورد نحوه کارکرد گوشی موبایل و نوع تراشه‌های مورد نیاز پرسید، سؤالاتی که بیش از یک کنجکاوی ساده بودند. یک فرد دیگر هم گفته است که فیس‌بوک مشغول پاره‌ای از تحقیقات سخت‌افزاری است.

فیس‌بوک فعلا این پروژه را به صورت رسمی تأیید یا انکار نکرده است و فقط به این پاسخ اکتفا کرده است که در همه زمینه صنعت موبایل در حال مشارکت با اپراتورها، فراهم‌آورندگان زیرساخت‌های سخت‌افزاری، نویسندگان سیستم عامل‌ها و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن است.

انگیزه فیس‌بوک برای اقدام جدید مشخص است، این شرکت که به تازگی یک شرکت سهامی عام شده است باید منابع تازه‌ای برای درآمد پیدا کند و از این واهمه دارد که سهمی در بازار پرسود گوشی‌های موبایل نداشته باشد. فیس‌بوک دیگر نمی‌خواهد فقط یک اپلیکیشن صرف در گوشی‌ها باشد، بلکه دیگر می‌خواهد خودش یک گوشی بسازد.

فیس‌بوک که برای سری نگاه داشتن پروژه از انتشار فهرست کارکنان در وب‌سایتش خودداری می‌کند، در به در به دنبال یافتن استعدادهای شایسته انجام این کار است.

اما آیا یک شرکت نرم‌افزاری می‌تواند یک شرکت سخت‌افزاری موفق هم باشد، درآمیختن فرهنگ طراحی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، کار بسیار دشوار است و درست به مانند مخلوط کردن آب و روغن می‌ماند. اپل در این زمینه یه استثنا بود، آیا فیس‌بوک هم نمونه موفق بعدی خواهد بود؟

به یاد بیاوریم که شرکت بزرگ مثل HP یا Dell پیش از این در ساختن گوشی ناموفق بودند و سونی هم هیچگاه یک سازنده بزرگ گوشی نشد.

اما حتی اگر فیس‌بوک خودش نتواند از پس این کار برآید، با توجه به سرمایه عظیمی که دارد می‌تواند یک شرکت سازنده گوشی موبایل مثل RIM‌ یا HTC‌ را بخرد.

فیس‌بوک ممکن است نتواند با اپل در زمینه گوشی‌سازی رقابت کند، اما این احتمال وجود دارد که با عرضه گوشی‌های ارزان، بتواند موفقیت‌هایی در بازار کسب کند. فیس‌بوک می‌تواند با نمایش آگهی در سیستم عامل ابداعی خود، بهای گوشی‌هایش را پایین بیاورد. به عبارت دیگر، درست به مانند آمازون که با به بازار فرستادن کیندلِ ارزان‌قیمت توانست، سهم خوبی از بازار تبلت کسب کند، ممکن است فیس‌بوک هم راهبرد مشابهی اتخاذ کند.

در پایان بد نیست به این نمودار طنز که حاوی حدس‌هایی در مورد گوشی آینده فیس‌بوک است، توجه کنید!

 گوشی فیسبوک

منبع: نیویورک تایمز


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آینه‌ها در فیلم‌ها: فیلمسازها چگونه دوربین‌ها را موقع فیلمبرداری از آینه‌ها ناپدید می‌کنند؟!

هنگام تماشای فیلم، برخی از بینندگان دوست دارند به دنبال خطا‌هایی باشند، مانند یافتن شواهدی از دوربین‌ها و پرسنل ضبط فیلم یا بوم صدابرداری مشخص در یک صحنه و امثال آن. یکی از موقعیت‌های دشوار برای فیلمسازهای، زمانی است که یک صحنه شامل آینه‌ها…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

چه می‌شد اگر انیمیشن‌های استودیو جیبلی را کسی با آبرنگ می‌کشید – کاری که لوئیز تریر کرده!

در این نقاشی‌های زیبای لوئیز تریر، طرفداران استودیو جیبلی فورا انیمیشن‌های یه یاد ماندنی را که از آنها الهام گرفته شده، تشخیص خواهند داد.لوئیز تریر، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی با الهام از شخصیت‌های انیمیشن‌های شناخته شده از استودیو جیبلی،…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

عکس این درخت‌های عجیب در دوره جنگ جهانی دوم اصلا ویرایش نشده‌اند!

این عکس شگفت‌انگیز جنگ جهانی دوم ممکن است عکس ویرایش شده یا فیک به نظر برسد. اما واقعا این طور نیست.در این عکس سورئال، که بخشی از آرشیو عکاسی نیرو‌های دفاع فنلاند است، یک ماشین ارتش فنلاند در امتداد جاده‌ای در چند مایلی مرز با اتحاد…
آگهی متنی در همه صفحات
8 نظرات
  1. Ali.online724 می گوید

    در صورت تولید گوشی
    زمانی موفق میشه که قیمت مناسب عرضه کنه
    همین طور که گفتید مثل کتاب خوان امازون

  2. BEHNAM می گوید

    خیلی قشنگ بود. مخصوصا اون طرح کاریکاتوری!

  3. مهدی غیاثی می گوید

    یاد نوکیا افتادم… که مثل اپل هم نرم افزار و هم سخت افزار کار خودش بود، ولی در نهایت، به دلیل سهل انگاری و عدم پیشرفت در نرم افزار، شکست سنگینی خورد…

  4. Tox می گوید

    فیسبوک میتونه RIM رو بخره…
    اما به نظر من باید مواظب بود که این شرکتهای بزرگ (1%) به کمک پولشون آزادی مای 99%ی رو محدود نکنن. همین الانش با اینکه زیادیم ولی به خاطر اینکه قدرت مالیشو نداریم زومبی شرکتها هسیتم. اینترنت تنها جائی بوده که این مسئله کمتر صدق میکرده ولی الآن جهت حرکت شرکتها در خلاف این امر هست و باید آگاه باشیم نسبت به این قضیه

  5. سوال و جواب می گوید

    خرید یک شرکت تولید کننده میتونه بهترین گزین برای فیسبوک باشه. هزینه تحقیقات یک همچین پروژه ای میتونه حتی برای فیس بوک هم گردن شکن باشه.

  6. Behnam می گوید

    شما چرا کامنت منو تایید نکردین؟ مطلب اموزنده گذاشتم ولی بدی سایت شما نسبت به سایتی مثل نارنجی اینه که به مخاطبانتون اصلا احترام نمیذارید. فقط نظراتی که دوست دارید رو قرار میدین و با این کارتون کسانی مثل من که هر روز به سایتتون سر میزنن رو از دست میدین. من هم دیگه پشت دستم رو داغ میکنم برای سایتی که صاحبش لیاقت نداره مطلب اموزنده نذارم و کلا نظر ندم. شما بهتره با امثال خودتون بگردین که بهتره واستون. فکر میکردم حداقل از این حیث که پزشک هستید یه فرقی دارید با بقیه اما نه مثل اینکه باید نظرمو عوض کنم. اینا رد گفتم و میدونم که نشون هم نمیدید ولی قبلا هم تکرار شده بود که ناراحتم.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      شیوه کار من در یک پزشک این هست، من سیاست مستقلی دارم ، متکی به احترام به خواننده و انتظار احترام تقابل دارم. اگر کامنتی مرتبط با پست گذاشته‌اید تکرار کنید تا کار بشه. اما من کامنت‌های غیرمرتبط، دارای توهین و یا مشکل‌دار با جو داخل ایران را همواره ویرایش می‌کنم،بهترین کامنت هم از نظر من کامنتی است که ارزش افزوده به پست بدهد که خوشبختانه حلقه خوانندگان یک پزشک همواره چین لطفی داشته‌اند و من هم مدیون همه آنها هستتد. من به داشتن خوانندگانی خاص خودم همواره بالید‌ه‌ام، کسانی که می‌شود حتی در مشکلات به آنها تکیه کرد. در چند مورد الطافی از آنها دیده‌ام که حتی از خانواده خودم هم انتظار نداشته‌ام.
      سایت نارنجی هم سایت مورد علاقه من هست، سردبیر ایشان هم که می‌دانید پزشک هستند و مایه افتخار جامعه پزشکی. اما سیاست و زاویه دید کار ما با هم متفاوت است. من هم با توصیه شما همواره با امثال خودم گشته‌ام!

      1. BEHNAM می گوید

        درست است. بالاخره هر کسی یک جور خاصی فکر میکنه که با بقیه متفاوته. بحث کامنت ها و مسایل مربوط به آنها هم مختص یک سایت خاص نیست و در همه جای اینترنت میتونید نمونه های مختلفی از تایید نشدن نظرات مخاطبان را مشاهده کنید. من از هیچ کدوم آنها ناراحت نمیشم،ولی سایت شما را بخاطر مطالب خیلی آموزنده ای که مخصوصا توی آرشیو آن پیدا می کنم بازدید میکنم و بنابراین وقتی میبینم اینطوری در مورد کامنتها رفتار میشه اونقدر ناراحت شدم که حتا هواسم نبود توهین هم کردم که بابت این قضیه بایستی ببخشید.ولی امیدوارم در اینده مطالبتون همینطور بمونه و صدالبته به نظرات هم بیشتر توجه کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.