پشت پرده نمایش هوایی فوق‌العاده گوگل در همایش توسعه‌دهندگان

6

زمانی که دو شب پیش، سرگئی برین در جریان همایش توسعه‌دهندگان گوگل، روی صحنه شتافت، با عینک گوگل ظاهری شبیه «تونی استارک» فیلم مرد آهنی پیدا کرده بود، او می‌خواست برنامه فوق‌العاده‌ای را به حاضران نشان بدهد، برنامه‌ای که ترکیبی از استفاده از فناوری گوگل و عملیات بی‌باکانه زنده بود.

سرگئی برین

گروهی از چتربازها و دوچرحه‌سوارها و بندبازها، در برنامه‌ای که به صورت زنده برای شرکت‌کنندگان همایش پخش می‌شد، کارهایی انجام دادند که بیشتر شبیه سکانسی از فیلم «مأموریت غیرممکن» بود تا قسمتی از دموی عینک گوگل!

تا اینجای کار را تا حالا شما به احتمال زیاد خوانده‌اید یا در یوتیوب تماشا کرده‌اید، اما چیزی که کمتر در مورد آن صحبت شده است، دشواری‌ها و چالش‌هایی بود که گوگل باید بر آنها غلبه می‌کرد، یکی از دشواری‌های این بود که چگونه اینترنت را به آسمان جایی که حدود 1200 متر از زمین فاصله دارد، برسانند.

گوگل

جالب است بدانید که برای نخستین بار بود که به چتربازهایی که لباس‌های ویژه به شکل بال در بر داشتند اجازه داده شده بود که در آمریکا از کشتی هوایی زپلین به پایین بپرند.

یکی از مشکلات این بود که عینک‌ها برای این کار طراحی نشده بودند، شما تصور کنید کسی را که این عینک را به چشم بزند و قرار باشد با سرعت 320 کیلومتر در ساعت در جایی که خورشید به روشنی می‌درخشد، حرکت کند. در آزمایشی که روی زمین انجام شده بود، ‌مهندسان دریافته بودند که نور خورشید ممکن است باعث تداخل با کار عینک‌ها شود. راه حلی که برای این مشکل در نظر گرفته شده بود استفاده از فیلم فتوکرومیک روی عینک بود.

عینک گوگل,گوگل

اما مشکل بزرگ‌تر همان طور که گفته شد، رساندن اینترنت به آن ارتفاع بود، در شهری که آنتن‌دهی در سطح خیابان‌ها هم گاهی مشکل دارد، برطرف کردن این مشکل اصلا آسان نبود. راه حلی که در ابتدا در نظر گرفته شد، این بود که با استفاده از یک هات‌اسپات MiFi 4G LTE و اتصال آن به یک دیش، اینترنت را به آن بالا بیاورند. در مراحل ابتدایی برای آزمایش این شیوه، به جای دیش از یک ماهی‌تابه استفاده شد! اما این ایده مناسب تشخیص داده نشد و گوگل از سیستم اتصال اینترنتی میکرو ویو نقطه به نقطه در محدوده فرکانس‌های رادیویی استفاده کرد.

گوگل

بعضی از پرش‌کننده‌ها، آنتن‌هایی روی لباس ویژه خود داشتند که به آنها اجازه می‌داد تصاویر ویدئویی عینک گوگل را به پایین پخش کنند. بعضی‌ها هم از سیستم IP over RF بهره می‌بردند.

روی سقف محل همایش، کارکنان گوگل، دیش‌های شلجمی 90 سانتیمتری نصب کرده بودند.

گوگل

از مسائل فناوری که بگذریم، سؤالی که مطرح می‌شود این است که گوگل چگونه اجازه انجام چنین عملیات خطرناک و غیرقابل پیشبینی‌ای را در سانفرانسیسکو از مقامات گرفته بود؟! قدر مسلم، گوگل پولی برای گرفتن این اجازه پرداخت نکرده بود، گوگل گرچه برای استفاده از نیروهای پلیس و گرفتن اجازه‌‌های دیگر به شهرداری مقداری هزینه پرداخت کرده بود، اما گرفتن اجازه این عملیات هوایی با پول انجام نشد.

تصور می‌شود مشارکت و نزدیکی گوگل با ناسا و همچنین شهردار سانفرانسیسکو در گرفتن این اجازه، مؤثر بوده باشد. گوگل برای انجام این عملیت حتما باید اجازه اداره هوانوردی فدرال را می‌گرفت، پرش‌کننده‌ها باید از قوانین خاصی تبعیت می‌کردند، در ارتفاع مقرر چترهایشان را باز می‌کردند و قوانینی باید در مورد ارتباط خلبان و مرکز کنترل ترافیک هوایی رعایت می‌شد. مطابق یکی از قوانین بالن‌های زپلین zeppelin اجازه ندارند که وقتی در هوا هستند، در خود را باز کنند، اما گویا گوگل با مذاکره با اداره هوانوردی، توانسته بود تغییراتی در این قانون بدهد.

گوگل

سرانجام نمایش هوایی 4 دقیقه‌ای با موفقیت به اتمام رسید، یک هلیکوپتر، یک کشتی هوایی زپلین برای انجام نمایش به کار رفتند، در مجموع 25 دوربین عملیات را پخش کردند که شامل 11 نمونه ابتدایی عینک گوگل، 10 دوربین در بالا و سه دوربین روی سقف محل همایش و البته عینک جناب سرگئی برین بود!

منابع: + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

نمونه‌های جالبی از اختراعاتی که فراموش شدند، یا تکامل یافتند یا به کلی به صورت دیگری تغییر پیدا…

در طی دهه‌ها و قرن‌های انسان‌های اختراعات گوناگونی کرده‌اند. از برخی از آنها در ابتدای امر تصور می‌شد که استقبال خوبی شود، اما در نهایت فراموش شدند، برخی با تغییرات نه چندان بنیادین همچنان به همان صورت تولید می‌شوند، برخی با تغییرات جدی و…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…
آگهی متنی در همه صفحات
6 نظرات
  1. میترا می گوید

    مطلب جالبی بود، ولی این عینک واقعا چه زمانی دست ما می‌رسه؟ دو سال دیگه به مصرف‌کننده خارج ایران می‌رسه، به ایران هم برسه استفاده ازش در محیط بیرون مشکلاتی داره، هم واکنش مردن و نامتعارف بودنش و هم قوانین محدودکننده. اون زمان هم از جی پی آر اس فعلی چیز سریع‌تری نخواهیم داشت.

  2. behnam می گوید

    وسیله کاربردی میتونه باشه. به شرطیکه مخل Personal Privacy افراد نشه.ولی در کل توی ایران جواب نمیده،همونطور که آیفون هم بدون اینترنت تقریبا فرقی با یک گوشی معمولی نداره این عینک هم در ایران فقط جنبه تفاخر پیدا خواهد کرد

  3. احسان می گوید

    سلام ، دکتر جان
    لینک دانلود ی از همایش توسعه‌دهندگان گوگل اگر هست لطفا بگذارید
    پیروز باشید

  4. بابک می گوید

    هدفشون اصلا از این نمایش چی بود؟قدرت فیلم برداری عینک خوب این که چیز تازه ای نیست دوربین های خیلی کوچیک که مناسب این کار باشه که خیلی پیشتر از اینم بود پس واقعا هدفشون چی بود؟نشون دادن اینکه این عینک با اینترنت وصل میشه و میتونه تصاویرو مستقیم بفرسته خوب اینم که چیز تازه ای نیسن اونم با این همه هزینه ای که کردن و امکاناتی که استفاده کردن برا آدمای عادی غیر ممکنه…میشه یکی به من بگه هدفشون چی بود؟؟؟؟

  5. aliehsan33 می گوید

    سلام آن طور که گفته شده به طور محدود سفارش دریافت میکنند(فقط در آمریکا) با هزینه 1500 دلار و تحویل سال دیگر است!!
    ــــــــــــــــــــــــ
    این سیستم امتیاز دهی هم خوب شده:)

  6. مصطفی محمدی می گوید

    کنفرانس‌اش عالی بود به نظر من یک پزشک باید اون رو به صورت زنده پوشش می‌داد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.