پیوند کبد استیو جابز و مسائل اخلاقی

15

کسانی که وبلاگم را دنبال می‌کنند، حتما استیو جابز را می‌شناسند، چون تا به حال پست‌های متعددی در مورد او، شرکت اپل و محصولات این شرکت نوشته‌ام. اگر استیو جابز را نمی‌شناسید و با زندگی شگفت‌انگیزش آشنا نیستید، به اینجا بروید.

چند ماهی بود که استیو جابز از کار کنار کشیده بود، او «عدم تعادل هورمونی» را مشکل پزشکی خود عنوان کرده بود. چند روز پیش اعلام شد که او، بعد از یک عمل پیوند کبد موفق، قرار است به سر کار خود برگردد.

اما پیوند کبد این شخص مشهور، سؤالاتی را برانگیخته است:

جابز در کالیفرنیا زندگی می‌کند، اما پیوندش را در بیمارستان Methodist در ممفیس در ایالت «تنسی» انجام داده است. علت؟ به نظر وال استریت ژورنال: علت کوتاه بودن قابل توجه لیست انتظار! یعنی 46 روز در مقابل 306 روز!

همین مسئله باعث شده وبلاگ‌نویس‌ها و روزنامه‌نگاران این سوال را مطرح کنند که برای چه در مورد استیو جابز استثنا قائل شده است. آیا سایر بیماران ایالت کالیفرنیا نمی‌توانستند، دست به کار مشابهی بزنند. آیا او با این کار حق بیماران مقیم تنسی را تضییع نکرده است.

اما مسئله دیگر در مورد ضرورت انجام پیوند در مورد جابز است. جابز یک تومور پانکراس از نوع نوراندوکرین با رشد آهسته داشت که به کبدش منتشر شده بود. اطلاعاتی که در مورد میزان مؤثر بودن پیوند کبد در بیمارانی با این وضعیت، وجود دارد، متناقض است و درصد شفای بعد از عمل بین 33 تا 80 درصد تخمین زده می‌شود.

بر سر ضرورت انجام پیوند، بحث و اختلاف نظر وجود دارد و پاره‌ای معتقدند که انجام پیوند کبد در مورد جابز، فرصت پیوند کبد را برای بیمار محتاج‌تری از بین برده است.

به عنوان یک پزشک یا یک علاقه‌مند مرور خبرهای مربوط به اخلاق پزشکی بد نیست، این مقاله را بخوانید.

اما اگر از این مسئله صرف نظر کنیم، آنچه در ورای پوسته این خبر ما را فکر و تعمق بیشتر وادار می‌کند این است که روزنامه‌ها و وبلاگ‌های مستقل و باریک‌بین تا چه حد می‌توانند در شفاف کردن مسائل مؤثر باشند. آنها حتی از لابلای خبر عمل پیوند یک شخصیت مشهور، مسئله‌ای را استخراج می‌کنند که در نگاه اول از چشمان ما دور می‌ماند.

روزنامه‌نگارهای مستقل چه کارمند رسمی یک نشریه کاغذی باشند و چه روزنامه‌نگار آماتور و شهروند و خواه وبلاگ‌نویس‌ باشند یا کاربران نکته‌سنج انواع و اقسام سایت‌های وب 2.0، چشمان هوشیار جامعه امروز هستند. باید به آنها فرصت رشد و نمود داد!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مردان خوش‌لباس و خوش‌تیپ سال‌ها و دهه‌های آینده احتمالا چه لباس و آرایش موی سر و صورتی خواهند داشت

پیشبینی مد بسیار دشوار است. در داستان‌های علمی تخیلی گاهی چیزهایی در مورد آنها می‌خوانیم. مثلا سرهای تراشیده شده‌ای که جواهرات بر فرق سر دوخته شده‌اند یا خالکوبی‌ها.اما با توجه به تغییرات اقلیمی و درگیری‌ها و وسایل فناورانه‌ای که در حال…

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

عکس‌های قبل و بعد بی‌نظیر تاریخی: بناها و مناظر در گذر زمان

عکس‌های قبل و بعد همیشه علاقه‌مند زیادی دارند. مدتهاست که در اینترنت عکس‌های قبل و بعد افرادی که رژیم لاغری اختیار می‌کنند یا بدنسازی می‌کنند یا جراحی زیبایی می‌کنند، منتشر می‌شود و محبوبیت زیادی هم دارند.اما در سطحی ژرف‌تر، بیایید…

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی- قسمت دوم

در قسمت دوم خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف ما باز غذاهای لذیذ و گاه عجیبی از کشورهای مختلف می‌بینیم. این تصاویر توسط میدجرنی با اطلاعاتی که به آن داده‌اند، بازسازی شده‌اند.قسمت اول این پست را در اینجا ببینید.شیلیبلژیک:…
آگهی متنی در همه صفحات
15 نظرات
  1. mitra می گوید

    Why I see your weblog in googlereader in English?!!!!

  2. Holy Killer می گوید

    پای جون که میرسه کمتر کسی انسانیتش رو به نفسش نمیفروشه!

    1. محسن می گوید

      فرق بین کسی که تأثیر گذاره و کسی که تأثیری روی روند زندگی خودش هم حتی نداره خیلی زیاده ، 46 روز که زیاده همون لحظات اول باید اهدا میکردن

      یادش گرامی
      خدایان بیامرزندش

  3. علی می گوید

    سلام دکتر جان

    من منتظر پاسخ شما هستم .
    http://1pezeshk.com/archives/2009/06/google-translates-persian.html

  4. حسين می گوید

    جالبه بیاد من اهدا کنم؟

  5. subaru می گوید

    سلام… جان نثارا به کسی که فایرفاکس رو ساخت؟

  6. سهند می گوید

    تبعیض در مورد هر کسی که باشه، بالاخره تبعیضه…
    اگه به کبدش متاستاز داده باشه که پروگنوزش رو بد کرده.فکر می کردم مشکلش حل شده.

  7. لاله می گوید

    یکی مرد جنگی به از صد هزار

    1. یکی یه دونه می گوید

      جالبه…

  8. zeinab می گوید

    Dear
    I am stutudying computer science in IASBS (Institute for Advanced in basic science).I will work at Using Bayesian Networks to Predict
    Survival of Liver Transplant Patients.
    do you help me?I need information to Predict Survival
    of Liver Transplant Patients.
    Bye

  9. مرتضي می گوید

    دارندگی و برازندگی

  10. مسعود می گوید

    دکتر جان میگن پیوند رو شما انجام دادید ؟ درسته؟

  11. R می گوید

    بنظر من بجای 46 روز باید فقط 1 روز منتظر می موند. آیا کسانی که می دانند با کسانی که نمی دانند برابرند؟

  12. ali می گوید

    نکته ای که در مورد نازک بینی مطبوعات گفتید واقعن جای فکر دارد. این است جایگاه مطبوعات در دنیای مدرن و تاثیرش بر دموکراسی و کنترل قدرت!

    اما در مورد بحث اخلاقی خیلی موافق نیستم. آری، از بعد انسانی، استیو جابز با من که کل ابداع و اختراعم وصل کردن یک باطری قلمی به لامپ برای درس علوم دبستان ام بوده است، یکی است. اما آیا در عمل، زنده ماندن من مهم تر است یا استیو جابز؟ البته که استیو مهم تر است. زنده ماندن او یعنی آسایش و پیشرفت میلیون ها آدم و به طور غیر مستقیم زنده ماندن هزاران هزار انسان در حال و آینده. توجه کنیم که او یک سیاستمدار نیست که احیانن فقط برای برخی مفید باشد.

    باری. حالا که این نظر را می نویسم، جابز از دنیا رفته است. با اینکه تا به حال دستم هم به محصولاتش نخورده است، اما عمیقن ناراحت شدم.
    روحش شاد.

  13. amir می گوید

    shayad in harf dorost bashe amma age arzesh afarinie har lahze zendegie adamayi ke mesle jobs boodan ro ba mardome aadi moghayese koni aroomter mishi…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.