آیا شما هم جزو 5 درصد از آدم‌هایی هستید که نمی‌توانند فیلم سه‌بعدی ببینند؟!

13

– «فیلم شروع شد، عینک سه‌بعدیم را بده، با هم ببینیمش.»

احتمالا تا چهار پنج سال بعد، حتی در ایران هم خرید تلویزیون‌های سه‌بعدی و پخش‌کننده‌های خانگی سه‌بعدی معمول می‌شود و آنقدر فیلم بلوری سه بعدی می‌توان در بازار یافت که خرید این تلویزیون‌ها را توجیه کند و آن وقت دیالوگ اول این پست، به یک دیالوگ روتین روزانه تبدیل خواهد شد.

خود من اولین بار وقتی با سه‌بعدی آشنا شدهم که در کتابخانه دانشکده، کتابی مربوط به بیوشیمی دیدم که داخلش عینک ساده‌ای با فیلترهای رنگی بود. وقتی با عینک به تصاویر پیچ و تاب‌های DNA ‌نگاه می‌کردم، چنین به نظر می‌رسید که در حال دیدن یک عکس سه‌بعدی هستم.

اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این خطر وجود دارد که شما هیچگاه در زندگی‌تان نتوانید فناوری سه‌بعدی را تجربه کنید!

برای اینکه از فناوری سه‌بعدی استفاده کنید، باید دو چشم سالم داشته باشید که بتوانند با هماهنگی کار کنند و سیگنال عصبی روانه مغز کنند. اما 12 درصد مردم در دید دوچشمی مشکلات جزئی دارند. کمتر از پنج درصد مردم هم، مشکلات جدی دید سه‌بعدی دارند، طوری که دید سه‌بعدی را برایشان غیرممکن می‌کند!

بنابراین اگر یک چشم شخصی مشکل داشته باشد، یا یک چشمش مبتلا به تنبلی چشم یا آمبلیوپی باشد یا آستیگماتیسم داشته باشد، از فناوری سه‌بعدی محروم می‌شود.

متأسفانه اگر تنبلی چشم به موقع درمان نشود، بیماری در بزرگسالی اصلا قابل درمان نیست. بنابراین درمان تنبلی چشم را در بچه‌ها جدی بگیرید! چون وقتی بچه‌ها بزرگ شدند، یک عمر به روح و روان شما لعنت می‌فرستند که چرا آنها را از سه‌بعدی محروم کرده‌اید!

اما اگر جزء آن دسته‌ای باشید که مشکلتان در دید دوچشمی، جزئی است، می‌توانید امیدوار باشید که با رفتن به نزد چشم‌پزشک‌ و اپتومتریست‌ها، مشکل را حل کنید. شاید در دهه بعد، در تکست‌بوک‌های چشم‌پزشکی فصول مشروحی در مورد درمان مشکلات دید سه‌بعدی بتوانیم پیدا کنیم و قسمتی از کار روزانه چشم پزشک‌ها، درمان بیمارانی باشد که بعد از خرید تلویزیون نوی سه‌بعدی، سرخورده به آنها مراجعه می‌کنند!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

و باز هم قسمت دیگری از عکس‌های کمتر دیده شده تاریخی – گالری عکس

این عکس‌هایی که تحت عنوان عکس‌های کمتردیده شده درج میشوند، باز هم عکس‌های خوش‌شانس تاریخی هستند. لابد صدها برابر آنها عکس وجود دارد که اصلا فیلم آنها برای همیشه گم شده و خراب شده یا در آرشیو مجلات و روزنامه‌ها با تصور بی کیفیت بودن یا در…

آیا ماری آنتوانت واقعاً گفته بود مردمی که در قطحی نان هستند، کیک بخورند؟! حقیقت درباره یکی از…

این یکی از بدنام‌کننده‌ترین داستان‌های تاریخ است: روایت این است که ملکه ماری آنتوانت وقتی شنید که دهقانان فرانسوی آنقدر فقیر شده‌اند که توانایی خرید نان ندارند، پاسخ داد: "بگذارید کیک بخورند." این افسانه برای قرن‌ها نقل شده است و به این…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…
آگهی متنی در همه صفحات
13 نظرات
  1. الهام - روح پرتابل می گوید

    خیلی پست خوبی بود آقای دکتر
    از یه بخش مفرح یه موضوع جدی در اومد
    خیلی ممنون از شما

  2. شهاب می گوید

    با درود
    یعنی آستیگمات ها کلن سه بعدی نمی بینن؟

    من میگم تو دانشگاه درس عکسبرداری هوایی داشتیم من نمی دیدم هیچی رو ۳ بعدی؟ پس بگو…

    حالا جدن درسته؟

    مرسی

  3. گل پسر می گوید

    ای لعنت من آستیگماتیسم هستم
    ای خدا

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      اگه مشکلتون خفیف باشه، مشکلی نیست.

  4. کیوان می گوید

    من در سینما فیلم آواتار رو با عینک به صورت سه بعدی دیدم. چشمم هم آستیگمات هست. بنابراین شاید این برداشت که آستیگماتیسم باعث محرومیت از دیدن تصاویر سه بعدی میشه کاملا درست نباشه.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      هر اختلالی که دید یک چشم را به شدت مختل کنه، دید سه‌بعدی را تحت تأثیر قرار می‌ده، آْٱی”ماتیسم اگه شدید باشه این کار را می‌کنه، بدیهی هست اگه خفیف باشه، یا درمان شده باشه، مشکلی ایجاد نمی‌کنه.

  5. میثم می گوید

    اتفاقا من هم اولین بار تصاویر سه بعدی رو تو یکی از کتابهای دایی ام دیدم و با خودم فکر کردم دکتری یعنی همین که عینک بزنی و تصویر سه بعدی ببینی.ولی ساهاست دارم کشیک میدم و تصویر سه بعدی هم نمیبینم

  6. نیما می گوید

    تصویر مربوط به این مطلب که انتخاب کردید چه زیباست همه مسخ فیلم شده اند .

  7. ali می گوید

    من هم مشکل تنبلی چشم دارم ، نتها پدر و مادرمو برای رفع نکردن بیماریم حرفی بهشون نمی زنم ، بلکه تحصین هم می کنم چون من الان سربازی معاف شدم

  8. Ehsan می گوید

    شاید چون مخالف نظرتون بنویسم نظرم را پاک کنید.
    من در آلمان زندگی میکنم، حدود ۱،۵ سال که تقریبا ۷۰% فیلمها را به صورت سه بعدی در سینما میبینم.
    این سیستمی که شما در موردش نوشتید سیستم قدیمی هست که با عینکهای قرمز و آبی قابل دیدن هست. اما سیستم جدید اینگونه نیست بلکه اینک مخصوص تیره رنگی شبیه عینک آفتابی لازم است. و جالب اینکه همه آدمها میتوانند از این عینک استفاده کنند.
    من مهندس IT هستم و متاسفانه فارسی نوشتن برام خیلی ساخته ، اگر مایل باشد میتوانم کلیه اطلاعات لازم را به زبان اینگلیسی برایتان بفرستم.
    با تشکر

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      سلام، اتفاقا نظرات مخالف مهم هستند. نه! این مطلبی که نوشتم منحصر به عینک‌های قدیمی نیست. من در پست دیگری به صورت مشورح در مورد فناوری سه‌بعدی نوشته‌ام و در مورد عینک‌های جدید هم نوشته‌ام.

  9. شهاب می گوید

    چرا؟ کلن؟
    من جدی پرسیدم…
    راجع به مگس پران هم می دونید شما؟

  10. یاس می گوید

    باسلام، ممنون از مطلب مفیدی ک گذاشتید،
    این مطلب سوال منو جواب داد
    آخه چند روز پیش ک سینما 5 بعدی رفتم کل زمان پخش فیلم داشتم عینکمو میذاشتم و برمیداشتم و انگار عینک آفتابی میزدم به چشمم فقط دودی میشد تصویر:)))) حتی فکر کردم عینک خرابه و با بغلدستیم عوضش کردم و بازم هیچ:-D

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.