از تخیل تا واقعیت: تعامل با کامپیوترها با حرکت و اشاره دست‌ها

12

وقتی چند سال پیش، فیلم گزارش اقلیت را می‌دیدم، دو صحنه از فیلم نظرم را به خود جالب کرد. در هر دو مورد تصور می‌کردم که تا چند دهه بعد، آن صحنه‌ها را در عالم واقع نخواهیم دید.

صحنه اول -اگر اشتباه نکنم- مربوط به افرادی بود که در مترو روزنامه می‌خواندند. اما روزنامه آنها برخلاف روزنامه‌های روتین به‌روز می‌شد و ویدئو هم پخش می‌کرد. این روزها با کمک فناوری واقعیت افزوده، چنین چیزی ممکن شده است، در پست‌هایی به صورت مفصل در مورد واقعیت افزوده توضیح داده‌ام.

اما صحنه هیجان‌انگیز بعدی، تام کروز را در حالی نشان می‌داد که به کمک بازو و انگشتانش با یک سیستم رایانه‌ای کار می‌کرد. این یکی هم در آن زمان ورای مرزهای ملموس ما بود.

فیلم گزارش اقلیت در سال 2054 رخ می‌داد. اما آدمیان مطابق قانونی نانوشته، همیشه زودتر و تر و تمیزتر از چیزی که در وهله اول گمان می‌کنند، به داستان‌ها و رؤیاهای خود جامعه واقعیت می‌پوشانند. بنابراین جای تعجب نیست که این روزها -یعنی 44 سال زودتر از زمان رخ دادن حوادث گزارش اقلیت- اخباری مبنی بر ایجاد سیستمی برای کنترل کامپیوتر به یاری حرکت دست‌ها بخوانیم!

به احتمال زیاد در مورد پلتفرم بازی Kinect مایکروسافت چیزهای خوانده‌اید. کینکت به کاربرانش اجازه می‌دهد که با حرکت بدن و دست و پا، بازی کنند. ویدئوهای منتشرشده از این کینکت، هر عاشق گیمی را مشتاق تهیه این سیستم می‌کند.

اما یک شرکت فناوری به نام Evoluce موفق شده است که نسخه اولیه نرم‌افزاری را بنویسد که این پلتفرم بازی را مبدل به وسیله‌ای برای تعامل و کار با ویندوز 7 کند.

ویدئوی کوتاه مربوط به این نرم‌افزار را دیدم. تصور کنید که با یک مدل سه‌بعدی، با حرکت دست‌هایتان تعامل کنید یا با اشاره دست‌ها به یاری گوگل ارث، سیر آفاق کنید!، در هوا بنویسید و با گشودن انگشتانتان روی عکس‌ها زوم کنید.

Evoluce یک شرکت آلمانی است که در زمینه ساخت LCDهای بزرگ با قابلیت چندلمسی و نرم‌افزارهای تشخیص اشاره و حرکت، تخصص دارد.

البته پیش از این هم خبری مربوط به انتشار یک داریور کدباز منتشر شده بود که کینکت را قادر می‌ساخت، علاوه بر کار با ایکس باکس 360 در سایر سیستم‌های کامپیوتری هم مورد استفاده قرار بگیرد.

حالا تصور کنید که نرم‌افزارهای اختصاصی با رابط کاربری سه‌بعدی نوشته شوند یا اصلا سیستم عاملی با رابط کاربری سه‌بعدی داشته باشیم. تصور کنید که با حرکت سرانگشتانتان در گوگل ریدر از فیدی به فید بعد بروید یا عکسی را با حرکت دادن سر و دست‌هایتان ویرایش کنید!

منبع: gizmag


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر در زمان این شخصیت‌های معروف مجله تایم وجود داشت و قرار بود روجلد شماره شخصیت سال شوند!

مجله تایم یک نشریه خبری هفتگی معروف است که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله سیاست، رویداد‌های جهانی، علم، فناوری، سرگرمی و غیره را پوشش می‌دهد. اولین بار در سال 1923 منتشر شد و از آن زمان به یکی از تأثیرگذارترین و شناخته شده‌ترین مجلات در…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…

تصور واقعیت دگرگون به کمک میدجرنی – گالری عکس

تاریخ دگرگون یک ژانر جذاب است که به بررسی چگونگی تغییر مسیر تاریخ در صورت رخ دادن برخی رویداد‌های کلیدی به گونه‌ای متفاوت می‌پردازد.یک تغییر جزئی یا یک واگرایی عمده می‌تواند تخیل ما را به کار بیندازد تا آینده‌ای کاملا متفاوت که الان جزو…

مجموعه‌ای از «توتورو»های دست‌ساز در ستایش نماد استودیو جیبلی

تعدادی «توتورو»ی شکم گرد نمادین در انیمه My Neighbor Totoro از استودیو جیبلی به عنوان بخشی از مجموعه وسیعی از مجموعه‌ جدید کلکسیونی است که به احترام این شرکت رویاساز ساخته شده.این مجموعه که توسط تیم‌هایی از صنعتگران همکار ناکاگاوا…
آگهی متنی در همه صفحات
12 نظرات
  1. مسعود می گوید

    این ویدیو در واقع یه کینکت هک شده رو نشون میده وگرنه کینکت رو نمیشه به کامپیوتر متصل کرد… فکر کنم یک جور کانتست هم از طرف مایکروسفات گذاشته شده بود تا ببینند کی میتونه کینکت رو هک کنه که تو همون 24 ساعت اول این کار انجام شده

    1. ebrahim می گوید

      سلام
      کینکت حک نشده، فقط یه درایور براش نوشتن که توی ویندوز بشه باهاش کار کرد.

      1. reza می گوید

        ابراهیم جان این جمله رو که گفتی اولین بار بعد از حک شدن کینکت شرکت مایکرو سافت هم گفت. که در اصل بازی با کلماته! . توجه کن فرضا وقتی شرکت سونی پلی استیشن3 رو میده بیرون اگر کسی بخواد باهش ور بره یا تغییر کاربری در اش ایجاد کنه. طبق قانون جرم حساب میشه و شرکت سونی میتونه از شکایت کنه.حالا کینکت هم از این قائده مستثنا نیست.

    2. reza می گوید

      سلام، تنها بعد از 3.5 عرضه کینکت حک شد!

  2. مهسا می گوید

    مطلب بسیار جالبی بود
    در مورد این جمله:
    «اما آدمیان مطابق قانونی نانوشته، همیشه زودتر و تر و تمیزتر از چیزی که در وهله اول گمان می‌کنند، به داستان‌ها و رؤیاهای خود جامعه واقعیت می‌پوشانند»
    گمان نمیکنم همیشه هم اینگونه باشد. نمونه اش هوش مصنوعی است که در حال حاضر بسیار عقب تر از تصوری هستیم که 20 سال پیش برای 20 سال بعدمان (یعنی اکنون) در نظر داشتیم. در مورد سفرهای فضایی هم به همین ترتیب عقب تر از رویاهای پیشینیانمان در مورد اکنون هستیم.

  3. احمد ک می گوید

    با سلام
    شکر خدا جماعت همچین ماتشان برده که حتا متلک و تشکر از یادشان رفته . اما دیشب در سایت نارنجی روزنامه های ال سی دی نازکی را دیدم که عینا” روز نامه واقعی بود .مطلب مال قبلنا بود ولی خوب ما دیشب دیدیدم .فکر کنم اگر بازی نبود وسود این کار برا شرکتها .این رشد
    سریع فناوری شاید کمتر میشد .
    ممنون

  4. یه غریبه می گوید

    سلام
    واقعا هیجان انگیزه ، اینکه علم داره به کجاها می ره آدم رو به رویا می بره

  5. توحید می گوید

    درود بر شما

    تبدیل و انتقال الگوهای حرکتی انسان به فرمت قابل خوانش و کنترل توسط سیستمها مدت زمان زیادیست که وارد عرصه کنترلر های هوشمند شده و در وهله اول در هوا فضا مورد استفاده قرار گرفته و از فاصله 2005 الی 2007 ضمن تحقیقات درباره هوش مصنوعی و سیستمهای هوشمند، دریافت دستورات صوتی ( که آن هم پیش از این در سینما به شدت جذاب و پر طرفدار بوده) و نظارت سیستم بر سیستم به طور کاملا هوشمند و با خطای ناچیز محقق شده. شاید زمان آن دارد میرسد که از ماشینها بترسیم که روزی بر خودمان چیره شوند و نافرمانی کنند ! 🙂 زیرا ابتکار عمل و خطاینا چیز دو هدف عمده کار پژوهشگرای بر روی این سیستمهاست.

  6. رضا می گوید

    این که خیلی قدیمیه میگین نه ؟ کافیه opencv را بدانلودید و در sample ها انواع و اقسام detection ها موجوده از صورت گرفته تا انگشت شصت پا ،سپس با c++ یه برنامه کوچولو در این حد که مثلا انگشت سبابه از چپ تصویر رفت به راست مدیاپلیر رو اجرا کن بنویسید و حال نمایید.
    در ضمن همین امسال هم در بخش رباتیک مربوط به ماشین ویژن اصفهان مسابقه گذاشت که کنسل شد. پس کلا خیلی جل الخالق نیست به جز اون عکس اول که نمیدونم فیلمش چی بود :دی !

  7. یاد اون جمله علی‌بابا دم غار افتادم: سیم‌سیم! باز شو! 🙂

  8. امیر می گوید

    راستش به دلایل شخصی نه از کینکت خوشم میاد و نه از خیلی از محصولات مایکروسافت ، اضافه کنم شاید تجربه کار با تکان دادن دست در هوا برای یه فیلم و یکی دو ساعت جالب باشه اما اینکه بخوام مداوم دست تو هوا تکون بدم مطمئن هستم از کت کول میافتم!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.